--->: OLAY MAÇ YENİDEN!
albina58
Sivasspor-3
Tecrübe Puanı: 125 --->: TFF'den açıklama
--------------------------------------------------------------------------------
Futbol federasyonu=Bir yanında başkanı trabzonlu,diğer tarafta kulübün başkanı hükümetin adamı,başka bir unsur haluk ulusoy ile hükümetin kavgası,yaman bir çelişki,bu konu o kadar magazinleştiki,gözüken ise;Aynı siyasi sahnede olduğu gibi,bir yazarı mahkum ederek hükümetten''Bak elebaşını idam ettim bana bir ihale daha ver'' diyen medya patronu konumuna getiriliyor.Yani federasyon başkanı,arada SİVASSPOR'un haklarını yiyerek,trabzonspor başkanı aracılığı ile hükümete barış çubugu uzatacak gibi.
Futbol her zaman,dilimde tüy biter gibi söylediğim bir temaşa oyunu olduğu halde şer odakları,bitmez tükenmez ihtirasları ile çıkar meselesi konumuna getiriyorlar.
Burda asıl ders çıkarmamız gereken konu şudur.Siyasi ve çıkar meselesi konumuna getirilen bu ve benzeri konuları ki önümüzdeki süreçlerde yine karşımıza çıkacak,ülke genelinde birlik ve beraberliğimiz ile örgütlü bir şekilde durmamız gerekmektedir.
Söylediğim öngörünün benim hemşerilerim arasınnda zor olduğunu bilerek ve düşünerek yine tekrarlıyorum,Hiçbir siyasi,etnik,görüş ayırtmaksızın birlikte hareket etmek,bu ve benzeri konularda daha fazla ses getiririz ve (haklı olduğumuz)çıkarlarımız konusunda,sonuca gidebiliriz.
-----------------------------------------------------------------
Yukarıdaki yazımda bir hafta evvel bu konunun bu şekilde sonuçlanacağını tahmin etmiş fakat yazamamışdım.
Dikkat çekmek istediğim konu,SİVAS ve SİVASLILAR olarak olarak hiçbir ortamda birlik ve beraberlik içinde olamamızdır.
Niyemi ve niye sorularına birkaç yanıt:
-Bir tarafta tek başına işini gücünü bırakarak tüm zamanını SİVASSPOR'a hizmet etmek için ayıran başkanımıza,sanayici,bürokrat ve başka kesimlerden destek gelmediği gibi bir sezon için 1000 adet bile kombine satamamız bu ilgisizliğimiz,
-Kişisel çıkar meseleleri yüzünden veya yöresel hasetlere dayanan çekememezlik sonucunda birlikte hareket edemiyoruz,bir karar alamıyoruz,sonuca gidemiyoruz,kaldığı yukarıda yazdığım desteğin olmamasından dolayı başkanımız yola çıkdığında arkasında kimseyi görememesi.
-Sadece istanbulda 700 kadar derneğimiz olduğu halde,iki derneğimiz bir araya gelerek bir proje üretemiyor.(Örneğin ist. dahilindeki kürt dernekleri biraraya gelerek proje hazırlıyorlar ve İ.B.Ş belediye ve valilikte bulunan AB'nin bütçesiyle ayrılan ödenekden milyon dolara varan paraları alıyorlar.)
Daha yazılacak onca neden ve konu varken anlatıp zaman kaybetmeye ve dilimizi yormaya gerek,bundan sonraya bakalım ve TÜRK'ÜN TÜRKDEN BAŞKA DOSDU YOK atasözümüzden yola çıkarak,her ortamda 8 milyona yakın bir kitleyiz söylemlerini bir kenara bırakarak,bundan sonrası için üst düzeyde BİRLİK ve BERABERLİKLER konusunda çözümler üretmemiz gerekdir.