Maçta dikkatimi çekenler şöyleydi:
Taraftar: -Maraton tribünü tıkabasa doluydu hatta sığmayanlar ya merdiven boşluklarına oturmuşlar ya da ve en üst sıranın arkasında ayakta duruyorlardı.Çekirdek yiyeni görmedim. Herkes tam motive ve coşkuluydu.Tv başındakilere 12. adamlık dersi vermişlerdir herhalde.
Pozisyonlar: -Takımımızda pozisyon zenginliği vardı. Erman,Kamil,hatta Atıf uzaktan şutlar denediler. İleriki maçlar için kendine daha çok güven demektir bu. Ayrıca,duran top organizasyonları da oldu. Bir frikikte Kamil'in yerden güzel şutunu Onur kornere çelebildi.
Gene Kamil ve Atıf'ın güzel kavisli plase denemeleri oldu.
-
Mücadele: Takımımız inanılmaz mücadele etti. İkinci yarıda bir ara orta sahadaki önemsiz bir yerdeki topu alabilmek için 5-6 oyuncumuz ısrarla topa bastılar ve top bir onlara bir bize derkenişi inada bindirip o topu biz kazanınca taraftar da coştu.
Savunma: -Bütün oyuncularımız alan savunmasını mükemmel uyguladıkları gibi,bu uygulamada önlerine düşen rakiplerine faul yapmadan ama topa sert olarak harika müdahaleler yaptılar. Ümit Halil'i,Kadir Colman'ı,Ziya Alanzinho'yu döndürmedi,oynatmadı.
Hücum: Takım oyunu gerçekleşince tıpkı savunma gibi hücum organizasyonları da problemden uzak oluyor. Takım Eneramo'nun yokluğunu daha çok koşarak,mücadele ederek ve sorumluluk alarak kapattı. Ortada Kadir daha oyun kurucu ve lider,savunmadan ilk topları alırken,boşsa Erman'ı görüyor,atak bir adım öteye gidiyor,oradan ya sağda hazırlarsa Erhan-Atıf ikilisine,yoksa solda Kamil-Ziya ikilisine topu veriyor,yahut Pedriel'e Hakan ve Kadir'in verdiği destekle dikine gitmeye çalışıyorlar. Yani tam istediğimiz özlediğimiz gibilerdi.
Kaleci: Borjan,takıma cesaret ve güven veriyor,degajları yerini buluyor,ne zaman oyunu yavaşlatacağını ne zaman hızlı kullanacağını biliyor. Hatta benim korkum böyle üzerine koyarak birkaç maç daha oynarsa Avrupa takımlarının gözüne girebilir.
Teknik heyet: Oyun öncesi hazırlığı mükemmel olmasa,takımda kolej havası yaratılamasa bu başarılar da kolay gelmezdi. Tebrik etmeliyiz.Oyuna müdahalelerde yalnızca Piech(Piyah)'ı 80. dakikadan sonra oyuna alıp taraftarı daha mutlu etmelerini bekliyordum.
Hakemler: Yan hakemler hatasıza yakın bayrak kaldırırken Süleyman Abay rakibin bazı faullerini görmeyip,bir-iki sarı kartı da atladı diyebiliriz. Kendini yere atan rakip oyuncuları da iyi süzemedi. Ancak,iyi niyetli bir yönetim gösterdi.
Ben:Ses kısık,boğaz ağrıyor,demek ki görev tamam.

Sivasımızın böyle başarılara,yiğidolarının yüzünün gülmeye ihtiyacı var. Daha nice galibiyetlere...