-->: BASKETBOL
Beko Basketbol Ligi'nde Banvitspor, kendi evinde Türk Telekom'u 75-71 mağlup etti. Bandırma ekibi, bu sonuçla lider Türk Telekom'un namağlup ünvanına son verdi.
Banvitspor seyircisinin salonu tamamen doldurduğu karşılaşmanın ilk periyodu oynanırken, bir arıza nedeniye salon ışıkları yaklaşık 5 dakika söndü. Karşılaşma, daha sonra ışıkların yanmasıyla kaldığı yerden devam etti. Banvit Antrenörü Mete Babaoğlu, cezası nedeniyle maçı tribünden izledi.
Maçtan sonra basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Türk Telekom Antrenörü Ercüment Sunter, "Biz sahada mücadelemizi verdik ama olmadı. Hatalı düdüklerin olduğunu tahmin ediyorum. Fazla söyleceyecek bir şeyimiz yok. Banvitspor'u tebrik ediyorum" dedi.
Antrenör Mete Babaoğlu'nun cezalı olması nedeniyle karşılaşmada Banvitspor'un başında salona çıkan yardımcı antrenör Selçuk Ernak da hedeflerine ulaşabilmek için çok çalıştıklarını belirterek, "Çok zor bir maç olacağının farkındayıdık. Çünkü Türk Telekom kadrosuyla ve ligde geldiği yerle her takım için çok zor bir rakip. Banvitspor olarak ligde çok iyi yerleri amaçlayan bir takımız. Aldığımız basit mağlubiyetleri telafi etmek için bu tarz büyük maçları kazanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Antrenörümüz Mete Babaoğlu bizimle beraber değildi. Fakat oyuncular ve ekip arkadaşlarımızla beraber onun yokluğunu hissettirmeye çalıştığımızı ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Bundan sonra da lig bitene kadar çok zorlu maçlarımız var. Bunlardan en iyi sonucu çıkarıp sezon başında amaçladığımız yerde ilk devreyi bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Banvitspor'un genç oyuncularından Ümit Türkoğlu ise maçın çok zorlu geçeceğini bildiklerini ve hafta içinde buna göre çalıştıklarını ifade ederek, "Çok zor bir maç olacağını biliyorduk ve çok iyi hazırlandık. Türk Telekom buraya namağlup lider olarak gelmişti. Galip gelebilmek için elimizden geleni yaptık. Evimizde maç kaybetmemiz lazım. Bugüne kadar bir kere evimizde maç kaybettik. Bu da bizim kontenjanımız için yeterli. Bundan sonra evimizde maç kaybetmeyeceğimize inanıyorum" dedi.
SALON: Karaali Acar
HAKEMLER: Engin Kennerman xx, Deniz Kıyak xx, Uğur Özen xx
BANVİTSPOR: Perry xxx 24, Ümit xx 4, Can x, Bekir xx 8, Ersin xxx 8, Onur xx 6, Radosevic xx 9, Kinloch xxx 12, Önder xx 4
TÜRK TELEKOM: Milicic xx 4, Muratcan xx 12, Mutlu xx 5, Alper x 3, Alston x 2, Umut x 3, Tutku xx 8, Jagla xx 7, Haluk xx 11, Dudley xxx 16
1. PERİYOT: 15-13 (Banvitspor lehine)
DEVRE: 31-31
3. PERİYOT: 50-46 (Banvitspor lehine)
5 FAULLE ÇIKAN: Tutku (39.59) (Türk Telekom)
|