Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Çöküşün sorumlusu Bülent Uygun!
Alt 05.02.2010, 12:10   #171
konartr58
Tecrübeli Yiğido

229 Mesajına 362 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 konartr58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Çöküşün sorumlusu Bülent Uygun!

bu yazı bir yıl öncesi yerel bir gazetede yayınlanmıştır.
"UYGUNCA NASİHAT

Şimdi bu yazılarımdan dolayı bazıları bozuluyorlar biliyorum. Çünkü onlara göre Sivasspor sevgisinin tek ölçütü para. Birde her ne yaparsa yapsınlar hep öveceksin. Hiç eleştirmeyeceksin.

Yani kalkıp birisi Trabzon spordan aldığımız puanları geri vereceğiz diyecek. Sonra tepkileri görünce yok öyle demedik, Biz karanfillerle karşılayacağız diyecekler. Bu zikzaklı tavırlara sesini çıkarmak yok.

Bir şampiyon olmayacağız. Bir olacağız. Bir hedefimiz UEFA Hani Sivas’ta bahar ayında sitte-i Sevir denilen günler için söylenir. Bir söz vardır. Her saati bir devir. Aynen öyle. Borsa gibi her saat başı farklı bir demeç sallayacaksın. Sonrasında taktik için yaptım diyeceksin. Bu nasıl taktikse. Bizim bildiğimiz alenen taktik olmaz ya. Herkeste inandı. Eleştiri alınca adı taktiğe döndü.

Hakan Şükür’ü Sivaspor’a almaya yeltenecek sözler edeceksin, Sonrasında kibarca reddedilince başlayacaksın. Hakan Şükür takımımda olsa Şampiyon olurum diyeceksin. Ya da kendini affettirmek adına Hakan Şükür’e söz söyleyenleri çapulcu ilan edeceksin.
Para para dedin. Yerim dar dedin. Otobüste alındı. Para da olacak. Mehmet Yıldızı alan Şampiyon olur diyordun. Sivaslı almış kabul et. Göreceğiz. Şampiyon olacak mısın olmayacak mısın?

Sayın Bülent Uygun. İyi adamsın. Başarılı olmayı beceriyorsun. Ancak unutma ki başarı bumerang gibidir. Gidişi kadar dönüşü de vardır. Çok büyük laflar ettin. Belki başarılı olmanın verdiği bir sarhoşluk olabilir. Ama sana şunu söylemek istiyorum. Yanındaki üç beş kuş kaldırana bakma. Biraz az söz çok iş mantığı ile biraz medyadan uzak kalsan iyi olacaktır.
Gazeteci ile dostluk ısırgan otu ile yıkanmaya benzer. Birden seni ters düz ederler. Ne olduğunu anlayamazsın.

Bir güzel halk türkümüz var. Şaşkınlaşanlar için söylenmiş olsa gerektir. Bu türkünün bir dizesini nasihat amacı ile hatırlatmak istiyorum.

El Ariftir Yoklar Senin Fendini
Dağıtırlar Tuzağını Bendini
Alçaklarda Otur Gözet Kendini
Kat-İ Yükseklerden Uçucu Olma

Bu sözlerden çıkan iki anlam var sizin için. Kendini sadece akıllı sanma. Birde öyle çok havalarda uçma.

Birde Sivas’ta bir söz vardır.”çücüğü güzün sayarlar “diye. Anlamı şudur. Tavuğun altındaki yumurtalardan çıkan civcivlere bakıp tavuğun başarılı olduğuna bakılmaz. Ancak güze kadar ne kadar yavruya sahip oldu ona bakmak gerekir. Atalar bir söz söylemişse elbet bir hikmeti vardır."
evet o zamandan demişik ama o zaman sayın Ünsal uygun'una toz kondurmuyordu
konartr58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı konartr58'a Teşekkür Ediyor...
Alt 05.02.2010, 23:46   #172
emin kara
Yiğido

emin kara - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

102 Mesajına 162 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 633 emin kara FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

YA ARKADAŞLAR BU ADAMIN HER KONUŞMASI SACMA SAPAN KONUŞMALARI BİZE FAYDA DEGİL HER ZAMAN ZARAR VERİYOR SORMAZLARMI BÜLRNT HOCA OYUNCULARI SATARKEN YÖNETİM NERDEYDİ MADEM ADAMIN HER İSTEDİ YAPILIYORDU İSTEDİGİ OYUNCULAR NİYE ALINMADI BASIN ACIKLAMALARINI BİRAZ DÜŞÜNEREK YAPSADA BİZİ DAHA FAZLA KÜÇÜK DÜŞÜRMESE SİVASA YAKIŞIR BİR BASIN SÖZCÜSÜ İSTİYORUM
emin kara isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda emin kara'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 06.02.2010, 00:14   #173
blacksky
Yiğido

blacksky - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

139 Mesajına 267 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 blacksky isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Ben hayatimda boyle luzumsuzluk gormedim.. biz taraftariz bunu biliriz, goruruz ve soyleriz.. sen basin sozcusu olarak dedikodu yapmak icin mi oturuyorsun o koltukta?.. hangi adaba sigar bu? sen icraat makamini temsil ediyorken bu gereksiz laflar niye?.. Sivasspor camiasina yakismiyorsun.. ne tavrin tavir, ne adabin adab.. iki cumleyi art arda kurmaya zorlanirken bizim basin ozculugumuzu yapiyor, medyadaki yuzumuzu temsil ediyorsun.. sayin baskanin dikkatine.. Fikret bey ile bu is olmuyor.

Not: Bulent Uygun hayrani falan degilim ama ben bir taraftar olarak bile hakkinda tum elestirilerimi o gorevdeyken yaptim.. biline..
blacksky isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı blacksky'a Teşekkür Ediyor...
Alt 06.02.2010, 01:31   #174
kanımaksa58
Yiğido

kanımaksa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

44 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 615 kanımaksa58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

ya arkadaşlar çoğu yorumu okudum bazı arkadaşlar düşünmeden yazmışlar bence herkes arkasında durduğu düşündüğü tek bir konuda sabit kılmış kendisini vede alakasız taraflara doğru gitmiş birazda konu herkesin düşüncesine saygım var ama biraz daha iyi düşünün derim fikret ünsala soruyorum şimdi bu açıklamayı yaptığı zaman ne kazanmıştır ?? başı göğemi ermiştir?? sorumluluğu veya tüm sorumluluğu veya şu andaki kötü gidişi bülentin üstünemi yıktığınımı sanıyor?? Allah korusun bu takım önümüzdeki 2 ay boyunca kötü gitse yine bir açıklama yaparmı bu şekilde veya şu şekildemi devam eder buda devamıydımı der ben oldum olası tutmamışımdır fikret ünsalı ben böyle bir basın sözcüsü istemiyorum sivasa ne kazandırdığını sanıyor bu açıklamayla çok merak ediyorum doğrusu
kanımaksa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda kanımaksa58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 06.02.2010, 01:51   #175
kanımaksa58
Yiğido

kanımaksa58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

44 Mesajına 62 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 615 kanımaksa58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Sivasspor basın sözcüsü Fikret Ünsal'ın Bülent Uygun ile ilgili yaptığı açıklamaların altında neler yatıyor olabilir?
Goal.com Türkiye
02 Şub 2010 18:39:00

Diplomatik olarak değerlendirelim önce. Fikret Ünsal, Sivas'ta çok sevilen ve başta Başkan Mecnun Odyakmaz olmak üzere yönetimle arası çok iyi olan Bülent Uygun'a sallıyorsa...

A. Zaten yönetimle uzun süredir fikir ayrılıkları vardır (Örneğin Bilica'nın gönderilmesi konusunda!), yarın istifa edecektir. Gitmeden içini dökmektedir.

B. Odyakmaz ve tüm yönetimi de aynen Ünsal gibi düşünmektedir. Düşünmeseler bile üzerlerindeki baskıyı biraz azaltmak için taraftara hedef göstermektedirler. (Bu bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası.)

C. Ünsal, kulübün Basın Sözcüsü olarak değil, kendi adına konuşmaktadır. Bu durum da kabul edilebilir değildir kanımca. Kendi istifa etmese bile görevden alınmasıyla sonuçlanır vaka.

D. Belki kendisi aslında yönetimin en kuvvetli ismi de, bizim haberimiz yok, onun için korkusuzca ağzına geleni söyleyebiliyor.

Ünsal'ın yeni teknik adamları ve transferleriyle ilgili söylediklerinin diplomatik değerlendirmesi neticesinde ise ortaya daha kötü bir tablo çıkıyor. Kulübün basın sözcüsü halihazırdaki hocaya ve oyunculara güvensizliğini açıkça beyan ediyor. Sebebin ne olabileceği ile ilgili sizi yine yukarıdaki şıklara davet ediyorum.

Fikret Ünsal'ın açıklamalarının teknik yönden ele alalım şimdi. Ünsal'ın bu açıklamaları çok avantajlı bir durumda yaptığının altını çizelim önce. Sivasspor şu anda çok kötü durumda olduğu için kimse onun haksız olduğunu iddia edemez. Daha da önemlisi söyledikleri gerçekten çoğunlukla doğru. Ama testi kırıldıktan sonra yol gösten çok olur hesabı, iş işten geçtikten sonra sonuca bakarak yapılmış, çok da futbol zekası gerektirmeden yapılabilecek saptamalar bunlar.

Evet, Sivaspor'un çöküşünde iki büyük etkenden biridir Bilica'nın satılması. Evet, Uygun'un transferleri doku uyuşmazlığı yaşadılar Sivasspor'la. Ama tüm bunların baştan hesap edilebilmesi çok zordu. Bülent Uygun'un hatası Bilica'nın önemini olduğundan biraz düşük hesaplamasıydı. Üstüne Mehmet Yılmaz'ın sakatlığı (ikinci büyük etmen buydu) eklenince, Sivasspor kangalsız kalmış koyun sürüsü gibi dağılıp, kurtlara yem oldular.

Ama Sivasspor'un başına gelen her Anadolu takımını başına geldi zamanında. Bizzat Bülent Uygun, Bilica'nın yaşadıklarını yaşadı Kocaelispor'da. Anadolu takımının gerçeği yeterli kâr varsa her futbolcunun satılabileceğidir. Çünkü satmasa bile o futbolcudan artık eskisi gibi verim alamayacağı da bir başka acı gerçektir. Yani Bilica satılmalıydı ve satıldı. Ama yerine libero değil, stoper (FB'den Yasin) alındı. Uygun Murat'a ve Sedat'a güvendi. Uğur'un Antalyaspor'daki milli takımlık performansına güvendi. Hesabı tutmadı.

Tum, Sylla, Mohammed Ali, Balili gibi futbolcuların gönderilmesinde de bir hata görmüyorum ben. Futbol kariyerlerinin sonlarına gelmiş bu oyuncular Sivasspor'un geleceğini düşünerek gönderdi Uygun. Yerlerine de kötü oyuncular almadı. İBB'den Erman Kılıç'ı aldı ki, geçen sezonun Süper lig Altın 11'ini zorlayacak bir oyuncuydu.

Teknik Direktör Muhsin Ertuğral ile ilgili olarak da yaptığı değerlendirmeyi acımasız ve üstüne düşünülmemiş buluyorum. Rijkaard Türk futbolunu tanıyor mu? Zico geldiğinde tanıyor muydu? Onlarla kıyaslayınca Türk olan ve zorlu coğrafyalarda çalışan Ertuğral, Süper Lig'e çok daha çabuk uyum sağlayacak bir isim. Ama kendisinin klişenin tam anlamıyla, "enkaz" devraldığını da unutmayalım.

kanımaksa58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda kanımaksa58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 06.02.2010, 09:50   #176
ercan58.a
Usta Yiğido

ercan58.a - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

193 Mesajına 253 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 803 ercan58.a Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

artık bırakın bu lafları zararın neresinden dönülse kar degilmidir

haydi sivassporum
denizliyi 3 puanla geçip bu haftyı 13 sırada tamamlayacagız allahın izniyle
bu maç tüm maçlardan önemli bu yüzden stadı doldurup sonuna kadar destek verelim
ercan58.a isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda ercan58.a'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 06.02.2010, 12:26   #177
Kasım Öktem
Tecrübeli Yiğido

Kasım Öktem - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

269 Mesajına 587 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 805 Kasım Öktem BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

ee başarılıyken de hocamız çok iyi Allah razı olsun diyordu sayın Ünsal..

Takım bu hale Bülent Uygun'un yanlış transferleri sebebiyle geldi ama yönetim de buna göz yummamalıydı..
Kasım Öktem isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda Kasım Öktem'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 06.02.2010, 12:43   #178
joe cole
Acemi Yiğido

joe cole - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

27 Mesajına 34 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 603 joe cole FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
kanımaksa58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sivasspor basın sözcüsü Fikret Ünsal'ın Bülent Uygun ile ilgili yaptığı açıklamaların altında neler yatıyor olabilir?
Goal.com Türkiye
02 Şub 2010 18:39:00

Diplomatik olarak değerlendirelim önce. Fikret Ünsal, Sivas'ta çok sevilen ve başta Başkan Mecnun Odyakmaz olmak üzere yönetimle arası çok iyi olan Bülent Uygun'a sallıyorsa...

A. Zaten yönetimle uzun süredir fikir ayrılıkları vardır (Örneğin Bilica'nın gönderilmesi konusunda!), yarın istifa edecektir. Gitmeden içini dökmektedir.

B. Odyakmaz ve tüm yönetimi de aynen Ünsal gibi düşünmektedir. Düşünmeseler bile üzerlerindeki baskıyı biraz azaltmak için taraftara hedef göstermektedirler. (Bu bana pek inandırıcı gelmiyor açıkçası.)

C. Ünsal, kulübün Basın Sözcüsü olarak değil, kendi adına konuşmaktadır. Bu durum da kabul edilebilir değildir kanımca. Kendi istifa etmese bile görevden alınmasıyla sonuçlanır vaka.

D. Belki kendisi aslında yönetimin en kuvvetli ismi de, bizim haberimiz yok, onun için korkusuzca ağzına geleni söyleyebiliyor.

Ünsal'ın yeni teknik adamları ve transferleriyle ilgili söylediklerinin diplomatik değerlendirmesi neticesinde ise ortaya daha kötü bir tablo çıkıyor. Kulübün basın sözcüsü halihazırdaki hocaya ve oyunculara güvensizliğini açıkça beyan ediyor. Sebebin ne olabileceği ile ilgili sizi yine yukarıdaki şıklara davet ediyorum.

Fikret Ünsal'ın açıklamalarının teknik yönden ele alalım şimdi. Ünsal'ın bu açıklamaları çok avantajlı bir durumda yaptığının altını çizelim önce. Sivasspor şu anda çok kötü durumda olduğu için kimse onun haksız olduğunu iddia edemez. Daha da önemlisi söyledikleri gerçekten çoğunlukla doğru. Ama testi kırıldıktan sonra yol gösten çok olur hesabı, iş işten geçtikten sonra sonuca bakarak yapılmış, çok da futbol zekası gerektirmeden yapılabilecek saptamalar bunlar.

Evet, Sivaspor'un çöküşünde iki büyük etkenden biridir Bilica'nın satılması. Evet, Uygun'un transferleri doku uyuşmazlığı yaşadılar Sivasspor'la. Ama tüm bunların baştan hesap edilebilmesi çok zordu. Bülent Uygun'un hatası Bilica'nın önemini olduğundan biraz düşük hesaplamasıydı. Üstüne Mehmet Yılmaz'ın sakatlığı (ikinci büyük etmen buydu) eklenince, Sivasspor kangalsız kalmış koyun sürüsü gibi dağılıp, kurtlara yem oldular.

Ama Sivasspor'un başına gelen her Anadolu takımını başına geldi zamanında. Bizzat Bülent Uygun, Bilica'nın yaşadıklarını yaşadı Kocaelispor'da. Anadolu takımının gerçeği yeterli kâr varsa her futbolcunun satılabileceğidir. Çünkü satmasa bile o futbolcudan artık eskisi gibi verim alamayacağı da bir başka acı gerçektir. Yani Bilica satılmalıydı ve satıldı. Ama yerine libero değil, stoper (FB'den Yasin) alındı. Uygun Murat'a ve Sedat'a güvendi. Uğur'un Antalyaspor'daki milli takımlık performansına güvendi. Hesabı tutmadı.

Tum, Sylla, Mohammed Ali, Balili gibi futbolcuların gönderilmesinde de bir hata görmüyorum ben. Futbol kariyerlerinin sonlarına gelmiş bu oyuncular Sivasspor'un geleceğini düşünerek gönderdi Uygun. Yerlerine de kötü oyuncular almadı. İBB'den Erman Kılıç'ı aldı ki, geçen sezonun Süper lig Altın 11'ini zorlayacak bir oyuncuydu.

Teknik Direktör Muhsin Ertuğral ile ilgili olarak da yaptığı değerlendirmeyi acımasız ve üstüne düşünülmemiş buluyorum. Rijkaard Türk futbolunu tanıyor mu? Zico geldiğinde tanıyor muydu? Onlarla kıyaslayınca Türk olan ve zorlu coğrafyalarda çalışan Ertuğral, Süper Lig'e çok daha çabuk uyum sağlayacak bir isim. Ama kendisinin klişenin tam anlamıyla, "enkaz" devraldığını da unutmayalım.

tam anlamıyla ozetlemış durumu

MeXeS
joe cole isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.02.2010, 14:26   #179
karyola
Tecrübeli Yiğido

206 Mesajına 277 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 750 karyola FAZLA SÖZE GEREK YOKkaryola FAZLA SÖZE GEREK YOK

ONU HEPİMİZ BİLİYOZ ÇIKIP AYNI KONULARI AÇMANIN ANLAMI YOK.İÇİNE ETTİLER TAŞ GİBİ TAKIMIN. MÜMKÜNSE SON KONUŞMANIZ OLSUN
karyola isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.02.2010, 19:06   #180
PARTNER58AHMET
Tecrübeli Yiğido

16 Mesajına 27 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 773 PARTNER58AHMET FAZLA SÖZE GEREK YOKPARTNER58AHMET FAZLA SÖZE GEREK YOKPARTNER58AHMET FAZLA SÖZE GEREK YOK

takımın çöküşünden şikayetci olan sayın ünsal şimdimi vardı farkına acaba kabul ediyoruz bilikanın takımdan gitmek istediğini gitsin tamam ama silla tum balill muhammet satılırkken neden uyarmamış bülent hocayı neden karşı çıkmamışlar ve şimdi takım kangren olmuş sorumlusu bülent hoca diyor bunun slzlerde sorumlu dilmisinlz peki inşallah bu takım yoluna devam ederde bizler mahcup oluruz
PARTNER58AHMET isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
bülent, Çöküşün, fikret ünsal istifa, sorumlusu, uygun