Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: Pekin Olimpiyatları...!
Alt 22.08.2008, 23:39   #181
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

TracyMcGrady58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

649 Mesajına 918 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1499 TracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: Pekin Olimpiyatları...!

Tebrikler Elvan!
Bayanlar 5 bin metre finalinde Elvan Abeylegesse ikinci olarak gümüş madalya kazandı. 'Kuş Yuvası' olarak adlandırılan Ulusal Stat'taki oyunların atletizm müsabakalarının 8. gününde yapılan bayanlar 5 bin metre finalinde Elvan Abeylegesse ve Alemitu Bekele Degfa piste çıktı.

Düşük tempoda başlayan yarışta sporcularımız ilk turda gerilerde yer aldı. Yarışın ilerleyen bölümlerinde Elvan Abeylegesse, ilk sıraya kadar çıkarak 2000 bin metreyi de en önde geçti. Son 5 tura girilirken iki sporcumuz da grubun orta sıralarında yer alırken, yarışta son 3 tura girildiğinde grupta herhangi bir kopma olmadı. Son 2 tura girilirken temposunu arttıran Elvan, liderliği tekrar ele geçirdi.

ELVAN TARİHE GEÇTİ

Son 400 metrede Etiyopyalı Dibaba yaptığı atakla ilk sıraya 15.41 ile yükselirken, son 200 metrede temposunu iyice arttıran Elvan Abeylegesse, 15.42.74'lük derecesiyle Dibaba'nın ardından yarışı ikinci sırada tamamladı ve 10 bin metrenin ardından 5 bin metrede de Olimpiyat ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Atina'nın bu yarıştaki altın madalyalı kızı Etiyopyalı Meseret Defar ise 15.44.12 ile Elvan'ın ardından ancak üçüncü oldu. Bu arada 26 yaşındaki Abeylegesse, oyunlar tarihinde Türkiye'ye bir olimpiyatta 2 madalya kazandıran ilk sporcu unvanına da erişti. 5000 metrede koşan bir diğer sporcumuz Almitu Bekele Degfa ise 15.48.48 ile 7. oldu.

Elvan Abeylegesse, yarış sonrası yaptığı açıklamada, ''Antrenörüm Anatoly Bychkov yarış öncesi benden ölümüne koşmamı istedi. Ben de öyle yaptım'' dedi.

Yarış sırasında baştan sona antrenörü Bychkov'un verdiği taktiği uyguladığını anlatan Elvan Abeylegesse, şunları söyledi:

''Güzel bir yarış oldu. Yarışın başlarında geriye düştüm. Daha sonra atak yaparak liderliği devraldım. Sonra orta sıralara gerileyerek orada dinlendim. Son iki turda da yeniden atak yaparak altın madalyayı denedim, ama gümüş oldu. Yarış öncesi beklentim ilk 3'tü. Antrenörüm yapabileceğim dereceyi bildiği için bana güven duyuyordu.''

Yarış sonrası statta tur atmak için Türk bayrağı aradığını, fakat bulamadığını ifade eden Abeylegesse, ''Bilemiyorum bilerek mi yapıyorlar, yoksa beklenti mi yoktu'' diyerek sitem etti.

Bayanlar 5000 metre finalinde yarışan ve 7. olan diğer Türk atleti Alemitu Bekele Degfa ise ilk kez olimpiyatlara katıldığını ve bu mesafeyi koştuğunu hatırlatarak, ''Son turlarda tempo artınca benim için ağır oldu. Böyle önemli şampiyonlarla koşmak kolay değil. Fakat ileride daha iyi yarışlar koşacağım'' dedi.

BAYRAK KRİZİ

Bu arada yarış sonrası Türk kafilesinde adeta bir bayrak krizi yaşandı.

İkinci olarak gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse'ye statta tur atması için Türk bayrağı vermek isteyen Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, stat görevlileriyle tartıştıktan sonra kısa bir süre gözaltına alındı.
Elvan Abeylegesse'ye Türk bayrağını verebilmek için basın mensuplarının bulunduğu tribüne doğru yönelen ve bu sırada boynundaki akredite kartını düşüren Nihat Doker, görevlilerle yaşadığı tartışmadan sonra güvenlik güçleri tarafından tribün dışına çıkarıldı.

Bir süre gözaltında tutulan Doker, madalya töreni öncesinde serbest bırakıldı.
TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı TracyMcGrady58'a Teşekkür Ediyor...
--->: Pekin Olimpiyatları...!
Alt 23.08.2008, 00:05   #182
sivas_kangallı
Usta Yiğido

sivas_kangallı - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

509 Mesajına 806 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 971 sivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYORsivas_kangallı SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart --->: Pekin Olimpiyatları...!

ELVANIN BAŞARISINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİZ..
Alt 23.08.2008, 00:12   #183
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1499 TracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer Anblick

Olimpiyatlarda kapanış gecesi!
Fiziksel performanslarının zirvesindeki binlerce genç sporcu, Olimpiyat Oyunları için 2 hafta boyunca aynı yerde kalıyor.Tavan yapan hormonlar ve evden uzakta olmanın getirdiği yalnızlık hissi de üstüne eklenince olimpiyat köyünde seksin önüne geçilmesi pek de beklenemez.

İngilizleri Olimpiyat Oyunları'nda 2 kez temsil eden eski masa tenisi oyuncusu Matthew Syed, Times gazetesinde yayınlanan köşe yazısında, oyunların Cumartesi akşamı düzenlenecek kapanış törenlerinin ardından Pekin'de son akşamlarını geçirecek olan sporculardan pek çoğunun diğer oyuncularla tek gecelik aşklar yaşamasının muhtemel olduğu yorumunu yaptı.

Kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bu durumun son derece doğal bir olay olduğunu vurgulayan Syed, oyunlar sırasında homoseksüel ilişkilerin de yaşandığını kaydetti.

Yarışmalarda dereceye giren erkek sporcuların, kadın sporcular tarafından daha çekici hale geldiğinin altını çizen eski tenisçi, atletlere eşlik eden hosteslerin de 'tek gecelik aşkların' başlıca aktörlerinden olduğunu belirtti.

Pekinli yetkililer, daha önceki Olimpiyatlar'da olduğu gibi bu oyunlar öncesinde de atletlere binlerce bedava prezervatif dağıtmıştı.

OLİMPİYAT ROMANTİKLERİ

Olimpiyat Oyunları'nda yaşanan bu ilişkiler, tek geceyle sınırlı kalmayabiliyor. İşte Olimpiyatlar'da tanışıp beraber olmayı sürdüren hatta evlenen sporcular:

* Roger Federer-Misorlava Vavrinec: 2000 Sydney oyunlarında İsviçre adına yarışan çiftin beraberliği mutlu bir şekilde sürüyor.

* Matt Emmons-Katerina Kurkova: Her ikisi de atıcı olan çift 2004 Atina oyunlarında tanıştı. Birlikteliklerini 2007'de evlilik boyutuna taşıdılar.

* Derek Redmond - Sharron Davies: 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda tanışan çift, 1994'te evlendi. 2 çocukları bulunan çift, 2000 yılında boşandı.

* Alyson Annan - Carole Thate: 2000 Sydney oyunlarında tanışan lezbiyen çift, 2005'te evlendi ve donör spermiyle bir erkek çocuğu sahibi oldu.

OLİMPİYATIN EN ATEŞLİLERİ

Times gazetesi, Pekin Olimpiyatları'nda izleyici ve sporcuların en çekici bulduğu kadın ve erkek atletlerin bir listesini da yayınladı:

* Guo Jingjing: 26 yaşındaki Çinli yüzücü, oyunların en ateşli kadın sporcusu olarak görülüyor.

* Usain Bolt: 100 ve 200 metre koşuda dünya rekoru kıran 22 yaşındaki ABD'li sporcunun kadın hayranlarının sayısı oldukça fazla.

* Eamon Sullivan: 22 yaşındaki İngiliz yüzücü, havuzların en seksi sporcusu olarak tanımlanıyor.

* Yelena Isinbayeva: 26 yaşındaki Rus kule atlama sporcusu, erkek hayranlarının gözünde, kazandığı gümüş madalyadan daha fazla alkışı hakediyor.

* Laure Manaudou (21 yaşındaki Fransız yüzücü)

* Pete Reed: (27 yaşındaki İngiliz okçu)
Bu Konuda TracyMcGrady58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
-->: --->: Pekin Olimpiyatları...!
Alt 23.08.2008, 00:12   #184
COBANSARAYLI
Tecrübeli Yiğido

COBANSARAYLI - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

88 Mesajına 124 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 COBANSARAYLI ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: --->: Pekin Olimpiyatları...!

GERCEKTEN COK IYI BIR MUSABAKA CIKARDI BASARISINDA EMEGI OLANLARI VE KENDISINI TEBRIK EDIYORUM
COBANSARAYLI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Bu Konuda COBANSARAYLI'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 23.08.2008, 00:14   #185
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Sambacılar bronzla yetindi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda futbolda erkeklerde üçüncülük maçını kazanan Brezilya, bronz madalyanın sahibi oldu. Şangay kentinde yapılan üçüncülük mücadelesinde, Brezilya, Belçika ile karşılaştı. Maçı Diego'nun 27., Jo'nun da 45. ve 90. dakikada attığı gollerle 3-0 kazanan Brezilya, bronz madalyaya ulaştı.

Brezilya, bu dalda 1984 ve 1988'de gümüş, 1996'da ise bronz madalya kazanmıştı. Futbolda erkeklerde final maçı, başkent Pekin'deki Ulusal Stat'ta yarın TSİ 07.00'de Arjantin ile Nijerya arasında yapılacak.
Alt 23.08.2008, 00:14   #186
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz
1 Çin 47 17 25
2 ABD 31 36 35
3 İngiltere 18 13 13
4 Rusya 17 17 22
5 Almanya 14 9 13
6 Avustralya 11 14 16
7 G. Kore 11 10 7
8 Japonya 9 6 10
9 İtalya 7 8 10
10 Hollanda 7 5 4
11 Jamaika 6 3 1
12 Fransa 5 13 16
32 Türkiye 1 4 3
Alt 23.08.2008, 00:24   #187
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Elvan: "Ölümüne koştum"

29. Yaz Olimpiyatları'nda 10 bin metreden sonra 5 bin metrede de gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse, yarış sonrası yaptığı açıklamada, ''Antrenörüm Anatoly Bychkov yarış öncesi benden ölümüne koşmamı istedi. Ben de öyle yaptım'' dedi.

Yarış sırasında baştan sona antrenörü Bychkov'un verdiği taktiği uyguladığını anlatan Elvan Abeylegesse, şunları söyledi:

''Güzel bir yarış oldu. Yarışın başlarında geriye düştüm. Daha sonra atak yaparak liderliği devraldım. Sonra orta sıralara gerileyerek orada dinlendim. Son iki turda da yeniden atak yaparak altın madalyayı denedim, ama gümüş oldu. Yarış öncesi beklentim ilk 3'tü. Antrenörüm yapabileceğim dereceyi bildiği için bana güven duyuyordu.''

Yarış sonrası statta tur atmak için Türk bayrağı aradığını, fakat bulamadığını ifade eden Abeylegesse, ''Bilemiyorum bilerek mi yapıyorlar, yoksa beklenti mi yoktu'' diyerek sitem etti. Bayanlar 5000 metre finalinde yarışan ve 7. olan diğer Türk atleti Alemitu Bekele Degfa ise ilk kez olimpiyatlara katıldığını ve bu mesafeyi koştuğunu hatırlatarak, ''Son turlarda tempo artınca benim için ağır oldu. Böyle önemli şampiyonlarla koşmak kolay değil. Fakat ileride daha iyi yarışlar koşacağım'' dedi.
Alt 23.08.2008, 12:17   #188
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

Arjantin unvanını korudu

2008 Pekin Olimpiyatları erkekler futbolda Arjantin yine mutlu sona ulaşan ekip oldu. Atina'da da altın alan Tangocular, finalde Nijerya'yı yenerek üstüste ikinci olimpiyat altınına ulaştı.

Maçın gün ortasında olması nedeniyle düşük tempoda geçen mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Ama Arjantin, özellikle Messi ile geliştirdiği kontrataklarla çok etkili oldu. İkinci yarının ilk dakikalarında baskısını artıran Arjantin, 55. dakikada Messi'nin mükemmel pasını aynı güzellikte değerlendiren Di Maria'nın aşırtma golüyle öne geçti. Golün ardından Nijerya'nın Arjantin savunmasını aşma girişimleri başarılı olamazken, Tangocular, Messi ve Aguero ile önemli fırsatlar yakaladı ama golü bulamadı. Maç da 1-0 Arjantin'in üstünlüğüyle sona erdi.

2004 Atina'da Paraguay'ı yenerek altına uzanan Arjantin, böylece üstüste 2. altınını alırken, 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda Nijerya'ya finalde 3-2 yenildiği maçın da intikamını almış oldu.
Alt 23.08.2008, 13:56   #189
nuri_58
Usta Yiğido

nuri_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

582 Mesajına 801 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 972 nuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekanntnuri_58 ist jedem bekannt

Pekin Olimpiyatları yarın sona eriyor...............
nuri_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Bu Konuda nuri_58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 23.08.2008, 14:43   #190
bhdr5858
Yiğido

bhdr5858 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

40 Mesajına 48 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 644 bhdr5858 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

hiç beklediğini alamadı türkiye
bhdr5858 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler