Cevap: Bank Asya 1. Lig
Altay'da hasılat krizi
FORTİS Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında Galatasaray'dan son dört dakikada yediği iki golle sahadan 2-1 yenik ayrılan Altay, en az 600 bin lira beklediği karşılaşmadan sadece 226 bin 254 lira hasılat elde edince çifte şok yaşadı. Biletli seyirci sayısının 19 bin 177 olmasına çok şaşırdıklarını belirten Başkan Melih Tandoğan, "Kapalı tribünde 280 bilet satılmış. Hadi, (Altaylılar kombine biletle tribüne girdi) diyelim. O kadar Galatasaraylı taraftar nereden çıktı? Bu tam bir rezalet" dedi.
Stadın genelinde 30 bin civarında seyirci olduğunu belirten Başkan Tandoğan, "Diğer İzmir kulüpleriyle birlikte kaç gündür `destek, destek' diye bas bas bağırıyoruz. Böyle bir maça bilet alıp girmek de kulübe destek olmaktır. Ancak bırakın destek olmayı, kulübü, beni, diğer yöneticileri arayıp, bedava davetiye almak için yarıştı insanlar. Ayrıca gişelere özel güvenlik elemanı koymamıza rağmen, malum yetkililerin içeriye eşini-dostunu sokmasını engelleyemedik" diye konuştu.
Son dakikalarda gelen yenilgi ve hasılat şokuyla sarsılan kurmaylar, sergilenen mücadeleyle teselli buldu. Başkan Tandoğan, kaleci Gökhan'ı kazandıklarını belirterek, "Yakaladığı şansı iyi değerlendirdi. Türk futboluna yıllarca hizmet edecek bir kaleci geliyor" ifadesini kullandı. Bu arada Soner'in gelişiyle dördüncü kaleci durumuna düşen Atilla'nın ayrılması gündemde. Genç kaleciyi Konyaspor'un istediği öğrenildi. Maçtan bir gün önce sakatlanan Mehmet Sedef'in durumu ise üzüntü yarattı. Altay, Malatyaspor'la yarın oynayacağı kupa maçı için bugün yola çıkacak.
KALECİ GÖKHAN'IN YILDIZI PARLADI
ALTAY'ın genç file bekçisi Gökhan, Galatasaray maçındaki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı, vitrine çıkmayı başardı. İki sezon önce Kasımpaşa'yla oynanan ve son dakikalarda gelen gollerle Süper Lig'in kapısından dönülen Play-Off final maçında da kaleyi koruyan Gökhan, "Elime geçen şansı en iyi şekilde kullanmak istedim. Takım olarak hedefimiz, Süper Lig'e çıkmak. Her futbolcu gibi ben de üç büyüklerde, (A) Milli Takım'da forma giymek isterim. Ancak ilk hedefim Altay'da banko oynamak" dedi. Müthiş kurtarışlar yapan, Baros'un penaltısını da çıkaran Gökhan, son dört dakikada gelen iki gole kahroldu.
ŞEHMUS: "BÖYLE ÇOK GOLÜM VAR"
Altaylı Şehmus'un Galatasaray maçının 21. dakikasında attığı müthiş gol, futbolseverlerden büyük alkış topladı. Çeşitli internet siteleri ve taraftar forumlarında Şehmus'un golü için, "Profesyonel liglerde sezonun en güzel golü" yorumu yapıldı. Galatasaray kalecisi Aykut, "Tribündekiler için çok güzel, benim için kötü bir goldü. Topun Meira'ya çarpıp ağlara gittiğini düşündüm. Şehmus iyi vurdu, ama şansı da yardım etti. Hayatı boyunca bir daha böyle gol atar mı, bilemem" derken, Altaylı golcü, "Kariyerimde böyle golüm çok. Atmaya da devam edeceğim" diye konuştu.
|