-->: SPOR FIKRALARI
Özel günler için bir sazan balığı almak lazım. Sazanı hayatta tutmak için, küvete su doldurup hayvanı yaşatmak lazım, Sazanı küvete koyup yüzdürmek için, önce küvetteki kömürü boşaltmak lazım. Kömürü koridora koyarız, sorun değil, ama o zaman patatesleri neremize sokarız? Düşündük taşındık, sonunda kayınvalidem bir çözüm buldu; Patatesleri mutfağa, kömürü koridora, sazanı da küvete koyalım, dedi. İyi ama o zaman tavşanları nereye koyarız? Onları da mutfaktan alıp başka yerde beslemek lazım. Demesi kolay, ama nerede? Tekrar düşündük ve sonunda tavşanları kömürlüğe koymaya karar verdik. Fakat kömürlükte büyükbabam yaşıyor. Büyükbabamı nereye koyarız? Televizyonun durduğu yere koyalım diyeceğim, ama o zaman televizyona bir yer bulmak lazım. Televizyonu kiracinin çekyatının durduğu yere koyabiliriz, ama o zaman kıracı nerede yatacak? Onu da küvette yatırabiliriz ama orada zaten sazan var!
Ne yapsak ki? Çık çıkabilirsen işin içinden! Bayram günü geldi çattı ama biz hala sazanı koyacak bir yer ayarlayamadık. Günlerce kafa patlattık ama bir çare bulamadık. Sorunun çözümü yok ki, iki ucu boklu değnek!
Bir tesadüf, hızır gibi imdada yetişti.
Bir gün eve erken gelince kiracıyı benim karıyla aynı yatakta buldum, benim yerimde yatıyordu. Bu sorunun da hallolmasıyla birlikte kömürü koridora koydum, patatesleri koridordan alıp mutfağa yerleştirdim, tavşanları mutfaktan çıkartıp kömürlüğe koydum, büyükbabamı kömürlükten çıkarıp televizyonun yerine oturttum, televizyonu da eskiden kiracının uyuduğu yere koydum.
Ya sen? diye sorduğunuzu duyar gibiyim.
Sana ne olacak?
Ben mi?
Ben, halihazırda bir sazan balığı almak için kuyrukta beklemekteyim, efendim!
|