Cevap: Bursaspor-Sivasspor
Sivasspor, lig ikincisi Bursaspor'dan çekinmiyor
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Bursaspor'dan çekinmediklerini söyledi. Tecrübeli teknik adam, oyuncularının performansının biraz üstünde oynamaları halinde Bursa'dan iyi bir sonuçla döneceklerini kaydetti.
Spor Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Sivasspor, lig ikincisi Bursaspor ile cuma günü karşı karşıya gelecek. Kırmızı beyazlı ekip, deplasmanda oynanacak bu karşılaşmanın hazırlıklarını ise soğuk havaya rağmen kendi tesislerinde sürdürüyor. Takımda sakat olan Abdurahman Dereli ve Ivanov dışında bütün futbolular idmanda hazır bulundu.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, antrenman öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Tesislerde gerçekleştirilen toplantıda Çalımbay, Bursaspor maçı hazırlıklarını değerlendirerek gazetecilerin takımla ilgili sorularını cevapladı. 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçını değerlendirerek söze başlayan başarılı çalıştırıcı, "Bu maç kar nedeniyle ertelenmesi gerekirdi" dedi. Bu konuda hakemleri defalarca uyardığını belirten Çalımbay, "Ben bile önündeki çizgiyi göremiyordum. En az 3 defa maçın ertelenmesi için hakeme talepte bulundum. Ancak oynattılar" şeklinde konuştu.
Bursaspor maçının üç ihtimalli bir karşılaşma olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, bu karşılaşmada takımına güvendiğini söyledi. Kritik ve telafisi olmayan 15 maçlarının kaldığını anımsatan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öncelikle Bursaspor'a hazırız. Kesinlikle çekinmiyoruz. Çünkü rakip ayıracak maçımız yok. Puan ve puanlara ihtiyacımız var. Futbolcularımla toplantılarda onlara bunları söylüyorum. Bursa'dan puan ya da puanlarla dönmeyi planlıyoruz. Bursaspor, dünya çapında kaliteli oyuncular transfer etti. Özellikle Ertuğrul Sağlam takımın başına geldikten sonra iyi bir takım oldular. Zor maç olacak"
Sırayla lig ikincisi Bursaspor ve lideri Trabzonspor ile oynayacaklarını belirten Çalımbay, "Ben şuna inanıyorum; bizim futbolcularımız kapasitelerinin biraz üstünde oynasınlar Bursaspor ve Trabzonspor maçlarını çok iyi şekilde bitiririz" dedi.
Takıma devre arasında dahil olan futbolcular ve eski futbolcularının oyunundan memnun olduğunu belirten Çalımbay, futbolcularından performanslarının biraz daha üstüne çıkmalarını istedi.
Bu arada Sivasspor, Bursaspor maçı için perşembe günü özel uçakla bu şehre gidecek.
(CİHAN)
|