E artık 2 tane hatta 2,5 takım çıkacak kadromuz var. Belki 1 oyuncu daha alırız. Yabancı kontenjanı nedeniyle tribünde oturacak oyuncularımız ile ilgili ciddi planlama gerekebilir. Bu saatten sonra transferdeki hareketlilik daha çok giden oyuncular ile ilgili olacak. Oyuncu satışları da bir transfer hareketidir ve önemlidir. Bazı kulüpler oyuncu satışında çok başarılıdır.
Hazırlık maçları dikkate alınırsa tek ön libero denemeleri var ama bana kalırsa çift ön liberolu sisteme daha yatkın gibiyiz. Bazen tek ön liberolu bazen çift ön liberolu oynayabiliriz. Rakip takımların geldiği anlarda teknik kapasitesi yüksek oyuncularımızın geriye ne kadar yardımcı olacaklarını merak ediyorum. Sistem olarak 4-2-3-1 sistemi ile 4-1-3-2 sistemi arasında geçiş kolay oluyor ve bunun yanı sıra maçların durumuna göre 4-1-4-1 gibi daha ofansif denemelerimiz de olabilir.
Kabataslak olarak iki takım oluşturan 22 oyuncuyu göstermek gerekirse ;
Çubuklu forma ideal 11'e daha yakın gibi görünen oyuncuları yazdım. Ve 4-2-3-1 olarak yansıttım.
Kırmızı forma ise şimdilik ilk 11'i zorlayacağı düşünülen isimler gibime geldi. 4-1-3-2 olarak yansıttım. Burada bence Grosicki'nin form durumu yabancı kontenjanı ve çok belirleyici olacak. Bazen taktiğe göre yerli kaleciyi mecbur kullanabilir hoca.
Nihat Şahin, Kaan gibi oyuncuları hiç yazmadım. Denenen isimleri de (Paulinho gibi ) eklemedim.