Alıntı:
izmirliyigido Nickli Üyeden Alıntı
Abdullah bey yine güzel yazmış. Tespitler yerinde. Trabzonspor maçında taraftar sayısından bizlerde taaa km.lerce ötede televizyonlardan izlerken utandık. Kale arkaları tamamıyla bomboş, maraton da boşluklar var. Beraber izlediğimiz yanımızda ki arkadaşlarımız "Sivasspor taraftarı hınca hınca televizyon karşısında ki yerlerini doldurmuş yine" dedikleri zaman yerin dibine battım. "Siz bu taraftarla mı kupada final oynayacaksınız geçin bunu yav" diye alay ettiklerinde ise söyleyecek birşey bulamadım.
Buna bir çözüm bulunmalı. Bunun için Sivasspor-Taraftar Elele Platformu oluşturulup yönetimin taraftara yapabilecekleri, taraftarın yönetimden bekledikleri neler uzun uzun tartışılmalı. Ama açık söyleyeyim yiyici, sömürücü taraftar grupları veya kişiler değil, hakikaten takıma bireysel manevi destek veren taraftarlar olmalı bu panelde. Neyse bu konuyu daha sonra konuşuruz.
Futbol karşılaşmaları taraftar açısından görsel şov, seyir keyfidir. Taraftar futboldan zevk aldığı kadar tribünlerde heyecanlar yaşamak ve yaşatmak istiyor. Hele ki gençler, tribünlerde diğer şehirlerde olduğu gibi renk renk, resimli resimli, değişik laflarla süslü pankartlar, dövizler asmak, bayraklar sallamak istiyor. Ama bunlara izin verilmeyince gençler heyecan yaşayamıyor. Gruplara dahil değilse kuru kuruya 1-2 kez gidiyor, sonra bir daha da gitmiyor. Başka şehirlerde, stadlarda bunlar normal karşılanırken benim şehrimde neden yasak anlayamıyorum.
Yönetimin olaya biraz da bu açıdan bakması ve belli çizgilerde serbest bırakması, tribünlere görsellik, çeşitlilik, heyecan ve renk getirecek, taraftar sayısında artış olacaktır. Öte yandan şu tribün liderleri olayı kaldırılmalı, daha profesyonelce düşünen amigolar olmalı. Bunlarda kulüp tarafından seçilmeli. Ama kulüpten nemalanmamalı, sadece kulübün amigo hizmetleri elemanı gibi olmalı.
Yani yapılacak çok şey var, yeter ki yönetim de elini uzatmalı.
.
|
Taraftarın stadyumlardan kaçması, tribünlerin boş kalması yeni bir sorun değil. 3 Temmuz sürecinden sonra bütün Türkiye'de olan bir durum bu. İT (İstanbul Takımları) hariç diğer Anadolu takımları aynı sıkıntıyı yaşıyor.
Bizde maalesef taraftar yok, seyirci var. Bunlar çok farklı şeyler. Taraftar ve seyirci...
Taraftar her ne olursa olsun, iyi günde - kötü günde daima takımının yanında olur, her şartta takımını destekler.
Seyirci ise gittiği maçtan zevk almak, izlediği takımın yenmesini ister. Başarısız bir kaç sonuçtan sonra maça gitmekten vaz geçer. Ayrıca buna birde olumsuz stadyum şartları eklenirse, zor gelir artık o maça.
Elimizde kala kala 6-7 bin kemikleşmiş yiğido var diyoruz. Peki sorarım size... Yukarıdaki yazdığım duruma göre, elimizdeki bu 6-7 bin kişiden kaçımız taraftar, kaçımız seyirci ?