Cevap: Sivas sizinle rezil oluyor!
Seyirci maça gelmiyorsa maça davet etmesini bilen bir yönetim, basın ve diğer etkenlerin aktif olması gerek.Gazeteciler her maça gider, beleşten maçı seyrederler sonra da seyircinin ya da takımın gerçek durumunu görmeden bol keseden sallarlar ama sorunun kaynagını dile getiremezler.İşte bu bağlamda sayın A.Yiğit, bu gazeteci kalabalığından ayrı gerçek bir sivasspor sevdalısı, dile getirdiği her konu sivasın lehine olan şeyler ama nedense onun dışında bu tür yazılar yazan başka bir yerel gazeteci göremedim.Seyirci maça neden gelmez?
1- Ekonomik (maç biletleri o kadar da pahalı değil, 5-10-15 TL arasında.bu neden bence en son sebeb olmalı.)
2-Futbol sevgisi ve bilgisinden yoksunluk (bu çoğu kesimde olan bir durum.7 yıllık süper lig macerası daha eski olsa idi sivaslı futbola çok aşina olurdu, ekiden kalan aşina kesim ise zaten stada geliyor, önemli olan genç nufusun satada gelmesini sağlamak, uzun vadede bu gençlik sayesinde stad daha çok dolar)
3-Sivaslılık duygusunun eskisi gibi güçlü, birleştirici ve biraraya getirici özelliğini kaybetmesi.(sanırım bu durumun sebebi de tarihsel süreç içerisinde yaşanılan olaylar sonrası sivaslının her hangi bir konuda bir araya gelip birlikte ses çıkartma konusunda ürkekleşmesi, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantıgının yerleşmeye başlaması...)
4-Sivasspor reklamının yeteri kadar yapılmaması, maç gün ve saatleri ile yeterli bilgilerin halka sunulmaması, stad girişlerinde ve çıkışlarında maça gelen seyirciye gereken hassasiyet ve ehemmiyetin gösterilmemesi, insan yığını şeklinde müdahale edilmesi,her maç öncesi ya da sonrasında aynı sıradan şeylerin yaşanması,heyecan uyandıracak farklı etkinliklerin tertiplenememesi, bazı taraftarların ya da seyircilerin aşırı küfürlü tezahüratı vb... gibi etkenler Sivassporun futbolda seyirci potansiyeli bakımından diğer şehir takımlarına nazaran düşük ortalamada olmasına ve sivaslının takımına sahip çıkmamasına , stada gelmemesine neden olduğu kanaatindeyim, bunlar bir düşünce herkes katılacak diye bir ibare yok, mümkünse herkes kendi düşüncesini ifade etsin, başkasının düşüncesini eleştirmesin.