12 eylülü anımsamak demek
seksenli yıllar kenan evrenli, özallı, atatürkçülük nutukları atılarak içi boş atatürkçülük yılları demek, 78 sivas iç yangının külleri dumanları demek, şehrin bıçakla kesilir gibi ikiye ayrılma yılları demek, en iyi arkadaşların sivastan teker teker göç olup gitmesi demek, bende hiç iyi anıları yok kayıp kuşağız seksenli çoçuklar sanşsızdı, evet tek hatıramızı besleyen şeyler sokak oyunlarımız gece yarılarına kadar süren doyumsuz oyun oynamalarımız 69- 85 sivası adım adım yaşadım her sokağına girip çıktım, sadece buruk özlem var bizim gibi itilmişler için pek hoş anıları yok sivasımın, aa sen aslında ne kadar iyi çoçuksun biz senin a....i olduğunu bilmiyoduk şokunu defalarca yaşamış olmak pek hoş olmasa gerek sivasın bizim gibilere bir özrü var ama canın sağolsun hakkını helal et sivasım benden yana helal olsun.
seksen demek
tv nin hayatımıza girişi demek, renkli tv beklentisiyle geçen çoçukluk demek,
komşularda ite kakıla başlayan tv macerası demek
eve telefon almak için 10 - 15 yıl sıra almak demek
tv de pazar gecesi eğlencesi demek, orhan boran, kutu kutu yarışması demek,
barış manço demek, ali rıza binboğa demek
sabaha karşı muhammed ali maçı izlemek demek
eurovısıon yarışmaları demek
vadideki hayat, bonanza , tekerlekler, dallas, kökler dizisi demek
pinokyo, peter, şeker kız candy
adile naşitten masallar, kdv fişli yıllar demek, vergi iadesinin başlangıç yılları demek
üniversitelerin iki aşamalı yarış maratonları demek
dersanecilik olayının başlaması demek
seksenler
sivasta atölyenin küçülüp sivasın boşalmaya başlaması demek,
almancıların yazın sivasa akını demek
sokaklarda mahalle çeşmelerinin ve tatlı su çeşmelerinin yavaş yavaş sonunun gelmesi demek,
müteahhitli yılların başlayıp yolsuzluğun ne olduğunu ilkdefa şaşırarak anladığımız, yolsuzluğun adını bile söylerken yüzümüzün kızardığı yıllar demek
anayasayı bi kere delmekle bişey olmayacağını bir başbakandan duyduğumuz yılların başlangıcı demek
benim memurumun işini bileceği yılların başlangıcı demek
köşe dönmenin temellerinin atıldığı yıllar demek
malasef iyi hatırlamıyorum sksenli yılları
not: 67 doğumluyum malasef, sekseni ilk gençliğimin umutsuzluğuyla yaşadım