Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Hocanın konuşmalarından ve Hayal Kafe arkadaşında yazdıklarından transfer konusunda henüz bir şeyler olmadığını,düşünülen isimler olduğunu ama hocanın kararsızlıklar yaşadığını açıkca görüyoruz...Bence hoca yabancı transferleri kafasında belirlemiş durumda ama takımın son maçlardaki iyi performansı da kafasını oldukça karıştırmış olmalı..Çünkü Erman,M.Yıldız ,Uğur gibi bazı oyuncular son maçlarda gerçekten iyi performans gösteriyorlar...Bu performansları da hocanın kafasını iyice karıştırmış durumda..Bana öyle geliyor ki izlenen oyuncular oynayan oyunculardan daha iyi değil ki ya da transfer edilmesi düşünülenler için hoca kafasında farklı şeyler düşünüyor olmalı ki tarnsfer konusu da şimdilik sürünceme de bırakılmış durumda....Ben de sizlere bir haber vereyim;yönetime yakın kaynaklardan birisi hocanın bu hafta sonu Arnavutluk a oyuncu izlemesi için bir yardımcısını göndereceğini söylemiş...Bu haber bile hala transfer konusunda arayışların sürdüğünü gösteriyor...Elin oğlu Arjantin'den Brezilya'dan oyuncu düşünüyor,izletiyor,araştırıyo r bizim takım hala ucuz oyuncu peşinde;Sivassporun kümede kalması eğer Arnavutluk'tan alınan oyuncuya bağlı ise vay sivassporun haline...2.olarak Keita'nın gönderileceği haberleri var ama ben olsam Keita'yı göndermem;Keita'dan daha iyi bir ön liberoyu sivassporun paraya kıyıp alabileceğine pek inanmıyorum;çünkü Kieta'dan daha iyi oyuncular İtalya,İspanya,Almanya gibi ülkelerde oynuyorlar ve fiyatları da en az 2-3 milyon eurodan başlıyor...Sivasspor sizce bu parayı bir ön liberoya verebilir mi?Eğer paraya kıyıp da üst düzey oyuncu alabilseydik zaten ligdeki yerimiz üst düzeyde olabilirdi...Geçen yıl Keita bu takımın kümede kalmasında en önemli rolü oynayan 2-3 oyuncudan birisiydi...Hoca niye keita dan yararlanmıyor anlamış değilim..Kaldı ki Keita bundan 2 yıl önce Cezayir takımı El-Setif ile Arap ülkeleri ŞAmpiyonlar liginde ve Cezayir liginde çifte şampiyonluk yaşayan takımın en önemli oyuncusu...Ayrıca şu anda Mali milli takımında yer alan bir oyuncu...Ondan daha iyisini ancak iyi paralar vererek alabilirsin..Sivassporun bence Keita gibi 23 yaşındaki bir oyuncuyu bırakması çok yanlış olur...Son olarak sivassporun büyük takımlardan oyuncu alacağı söyleniyor,inşallah doğrudur ama kiralık oyuncu ne kadar bu takıma yararlı olcak hep birlikte göreceğiz...Haftaya transferler yavaş yavaş netleşecektir...
|
Hocam öncelikle şunu belirteyim ki 'futbolcu şu memlekettense iyi yoksa kötü', 'Arnavutluk'tan gelen futbolcudan hayır gelmez' veya 'ucuz futbolcu faydasızdır' gibi ezbere karşı çıkışlara, klişelere ve önyargılara pek anlam veremiyorum. Sivas'a büyük hizmetleri dokunan Balili'yi hatırlatırım size, kendisi belki de futbolla en son anılacak ülkelerin başında gelen İsrail'den gelmişti. Ayrıca Emenike gibi bir kaç yüzbin dolara alınan bir futbolcunun süper ligde fırtınalar estirmesi de 'ucuz futbolcu'ya olan itirazlara iyi bir cevaptır.
Benim şahsi kanaatim takım kurulurken alınacak futbolcunun yeteneklerinin ve karakterinin iyi tahlil edilmesi ve yaşının genç olmasına bakılması gerekir. Sivasspor'un ucuz, başarıya aç, karakteri ve yeteneği futbola uygun ve yaşı kesinlikle 22-23'ü aşmamış (mümkünse 18-20 yaş aralığında) futbolculara yönelmesi gerekir.
Keita konusuna gelirsek, Keita gönderilirse nedeni oynadığı veya oynayamadığı futbol değil kesinlikle 'karakteri'dir! Dört çetecinin tutup Keita'yı dövmesi elbette affedilir bir durum değil ama Keita'nın da ne pislik çevirdiğini bilemiyoruz elbette. Bence 'ahlaki' nedenlerden dolayı oynatılmıyor ve gönderilecek! Bunları gözlemlerime dayandırarak söylüyorum. Umarım yanılıyorumdur.