hıncalı hiç dinlemezdim televizyonda
biraz bakıyordum spor programına hiç enzemiyordu konuşmaları
ama bu kadar objektif olacağını hiç düşünmemiştim
istanbul takımını yerden yere vurmus haklı olarak
helal olsun
böyle yeri geldiğinde anadolunun hakkını savunacak kalemlerin artması lazım ki lig daha adil oynansın
bu arada fatih terime de ince bir mesaj yolluyor
yenen takımsın bir de teşekkür etme istersen hakeme
Engin Baytar' ın Borjan'a kafa atmasını neye bağlıyorsunuz? O dakikaya kadar maçın yıldızıydı. 'Terim'in yanında düzeldi' şeklinde yorumlar yapılıyordu ancak tam da Fenerbahçe maçı arifesinde takımını yalnız bıraktı.
Senin takımın 2-1 galipken kaleciye kafa atılır mı? Ama işte sen Melo'nun cezasına Tahkim Kurulu'nda itiraz edersen, adam da kafayı atar. 'Engin sorunlu futbolcu!' Hayır; Engin sorunlu değil. Sorunlu olan Galatasaray. Ben olayın Galatasaray'ın yönetiminde bak bakalım; orada sorumsuzluk olacak mı? 24 saatte muma dönerler, dönmeyen de gider. Herkes de bilecek ki muma dönmeyen de gidecek. Bak bakalım dönüyor mu dönmüyor mu?
Utanmadan kabahati hakem de buluyorlar. "Kaleci Borjan, Engin'e vurmuş da..." Engin'in kalecinin önünde ne işi var? Doğrudan sarı kartlık bir suç o... Sivas 2-1 galip durumda, oyunun son dakikaları oynanıyor, kaleci topu bir an evvel oyuna sokmak isterken Engin yolunu kesiyor. Kitapta yazıyor; sarı kart...
Benim futbol yorumcularım ki bunların içinde Bülent Yavuz gibi Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı yapmış biri var. "Efendim hakem kalecinin yaptığına faul verseydi, Engin de kafayı atmazdı." Yok ya... 'Engin'in orada ne işi var?' demiyor Bülent Yavuz! Türkiye'de Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı yapmış, şimdi hakem yorumculuğu yapıyor!..
Fatih Terim'in hakemi beğenmesini bir "Jest" olarak yorumladı benim medyam. Hayır; tabii beğenecek. Hakem sayesinde kazandı Galatasaray...
Galatasaray'ın birinci golü gol değil. Alenen ve resmen, dünyanın her yerinde ayağını fazla kaldırma endirekt serbest vuruş. Hakem golü verdi.
Penaltı; ben vermezdim. Tartışmaya açık ama ben vermezdim. Fatih Terim ile beraber seyredelim. Milan Baros'un topla alakası yok. Milan Baros, kalecinin oraya uzanacağını biliyor ve doğrudan kalecinin üzerine gidiyor ve ayaklarının ikisini birden yerden kesmiyor ki kaleciye takılsın ve düşsün. Milan Baros, penaltı almak için giriyor oraya... Kaleci penaltı yapmak için değil... Kalecinin uçuşu topu kurtarmak için... Milan Baros'un girişi penaltı yaptırmak için...
Hukukta, adalette kasıt önemlidir. Kalecinin kastı ne; Baros'un kastı ne? Kalecinin kastı topu kurtarmak, Baros'un kastı penaltı almak. Hakem, Baros'un oyununa geldi.
Hıncal Uluç
İLK DEFA GS YANLISI BİRSPOR YAZARINDAN ALLAH RIZASI İÇİN DOĞRU TESPİTLER YORUM DUYDUM HINCAL ULUCA OBJEKTİF GÖRÜŞLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.YAZDIKLARINA NOKTASINA KADAR KATILIYORUM.
Baros'un penaltıdan önce de yerde kaldığı bir pozisyon var ama hakem orada devam ettirmeyi tercih etti. Belki o pozisyonda kart da düşünülebilirdi. O pozisyonda hakeme "Aferin" dedim ama kartı çıkartmadı. Kartı çıkarsaydı Baros ikinciyi yapamazdı. Sadece Baros da değil.
Semih'in hareketi!.. Net penaltı, kırmızı karttı. Kırmızı kartını çıkartmamak için penaltıyı da vermedi. 'Hem hem penaltı hem kırmızı kartı taşıyamam' dedi!
Sadece penaltıyı verme hakkı olsa o penaltıyı çalardı. O penaltıyı görmemeye imkan ihtimal yok çünkü...
Sonrası daha da komik; 'Maç bitsin' diye çırpındı. Galatasaray 18'i içinde Ayhan'ın yere düşmesine çaldığı ve Navradil'e sarı kart gösterdiği pozisyon var. Dünyanın bütün hakem kurslarında gösterilmeli. Paniğe kapılmış, panik atak içindeki bir hakem maçı bitirmek için nasıl savaşır? Ayhan hiçbir şey yokken kendini yere atıyor ki oyun dursun. Zaten saniyeler var. Galatasaray oradan topu tepsin, öteki tarafa gitsin de maç bitsin.
Tamam da Navradil'e niye sarı kart gösteriyorsun? Günahı yok, bir şey yok. Sarı kart niye; 'Ben faul olduğundan eminim' demek için!.. Temas bile yok.
Çünkü kafasında 'Aman bu maç 2-1 bitsin' düşüncesi var. 'İki kırmızı kart nedeniyle beni ezerler, benim hakemliğim bitebilir. Ben perişan olabilirim. Aman bari maç 2-1 bitsin!'
'Ben iki kırmızı kartı da doğru çıkardım' yüreği yok. Son dakikalarda kendi doğru kararlarının ardında duramadığını gösterdi.4 dakika uzattı; o 4 dakika ya oynandı ya oynanmadı. Tutsunlar kronometreyi...
Bir dakika uzatılmış maçın, 3 dakika daha oynandığını gördüm ben Türkiye'de... 4 dakika uzatıldı maç, 1.5 dakika oynandı!
Tam bir hakem komedisi
Alkışlamaktan başka ne denilir ki.....
Sayın Uluç hiç bir şeyi atlamamış,hepsini tek tek yazmış.Amma neydiyimki puanlar uçup gitti.Trabzon maçı için de iyi bi moral olurdu.Vur garibe çal garibe.Bu devran döner inşallah.
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı Ferhat06'a Teşekkür Ediyor...
Engin Baytar' ın Borjan'a kafa atmasını neye bağlıyorsunuz? O dakikaya kadar maçın yıldızıydı. 'Terim'in yanında düzeldi' şeklinde yorumlar yapılıyordu ancak tam da Fenerbahçe maçı arifesinde takımını yalnız bıraktı.
Senin takımın 2-1 galipken kaleciye kafa atılır mı? Ama işte sen Melo'nun cezasına Tahkim Kurulu'nda itiraz edersen, adam da kafayı atar. 'Engin sorunlu futbolcu!' Hayır; Engin sorunlu değil. Sorunlu olan Galatasaray. Ben olayın Galatasaray'ın yönetiminde bak bakalım; orada sorumsuzluk olacak mı? 24 saatte muma dönerler, dönmeyen de gider. Herkes de bilecek ki muma dönmeyen de gidecek. Bak bakalım dönüyor mu dönmüyor mu?
Utanmadan kabahati hakem de buluyorlar. "Kaleci Borjan, Engin'e vurmuş da..." Engin'in kalecinin önünde ne işi var? Doğrudan sarı kartlık bir suç o... Sivas 2-1 galip durumda, oyunun son dakikaları oynanıyor, kaleci topu bir an evvel oyuna sokmak isterken Engin yolunu kesiyor. Kitapta yazıyor; sarı kart...
Benim futbol yorumcularım ki bunların içinde Bülent Yavuz gibi Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı yapmış biri var. "Efendim hakem kalecinin yaptığına faul verseydi, Engin de kafayı atmazdı." Yok ya... 'Engin'in orada ne işi var?' demiyor Bülent Yavuz! Türkiye'de Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı yapmış, şimdi hakem yorumculuğu yapıyor!..
Fatih Terim'in hakemi beğenmesini bir "Jest" olarak yorumladı benim medyam. Hayır; tabii beğenecek. Hakem sayesinde kazandı Galatasaray...
Galatasaray'ın birinci golü gol değil. Alenen ve resmen, dünyanın her yerinde ayağını fazla kaldırma endirekt serbest vuruş. Hakem golü verdi.
Penaltı; ben vermezdim. Tartışmaya açık ama ben vermezdim. Fatih Terim ile beraber seyredelim. Milan Baros'un topla alakası yok. Milan Baros, kalecinin oraya uzanacağını biliyor ve doğrudan kalecinin üzerine gidiyor ve ayaklarının ikisini birden yerden kesmiyor ki kaleciye takılsın ve düşsün. Milan Baros, penaltı almak için giriyor oraya... Kaleci penaltı yapmak için değil... Kalecinin uçuşu topu kurtarmak için... Milan Baros'un girişi penaltı yaptırmak için...
Hukukta, adalette kasıt önemlidir. Kalecinin kastı ne; Baros'un kastı ne? Kalecinin kastı topu kurtarmak, Baros'un kastı penaltı almak. Hakem, Baros'un oyununa geldi.
Hıncal Uluç
Demekki bu memlekette vicdanen rahatsiz olanlarda varmis
herkes kayserili dogma ankarali olma bülos gibi vicdansiz ve firildak degilki
açikcasi sasirdim bu kaz kafa ilk defa iyi konusmus