16.10.2006, 13:34
|
|
Usta Yiğido
525 Mesajına 1.026 Kez Teşekkür Edildi.
|
-->: Lütfen Sivas'ımızın özdeğerlerine sahip çıkıp,Sivas'lı olmaktan da gurur duyalım.
Alıntı:
Sabiha Serin Nickli Üyeden Alıntı
Çok teşekkür ederim.Hakiki Sivas'lı olduğunuz belli.İşte gördüğümüz gibi Sivasımızın şivesi bizi biz yapan değerlerimizdir..Uzakta olunca etli ekmek döktürmeyi bile özlüyorsunuz işte .Sivas'ımızın herşeyi doyumsuzdur böyle,havası,suyu,insanı,dağı, taşı , kültürü,sanatı,sanatçısı daha ne diyeyim ki.Ama kimileri ne yazıkki özünü sözünü benimsemeyip sahiplenmiyor.Ben bu değerlerimizi yaşatmaya çalışıyorum.Ne yazıkki kendisi Sivaslı olupta Sivas'ın şivesi ile alay etmeye kalkışan sahte Sivaslılara kızdığım için ben inatla Sivas'ımızın tüm değerlerini yazdığım öz değerlerimizle genç kuşaklara hatırlatmak istiyorum.Hani derlerya yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor derler.Sivastan gideli iki gün olmaz bir bakarsınız burunları kaf dağında , yanlarında Sivas'ı kötülerler gıkını bile çıkartmaz,Olmaz böyle şey,bu kişiler Sivaslıyım diyemez.Ben onun için Sivas'ın tüm değerlerini yaşatmak ,yüreğinde Sivas sevgisi olanlara burcu burcu Sivas'ı koklamaları için yazıyorum Şimdilik torunlarım küçük ama ömrüm olurda onlarında bu yazdıklarımı okuduklarını görürüm inşallah.Siz makalelerimi okumak istediğinizden bahsediyorsunuz .Madem okumak istiyorsunuz bende size şu anda okuyabileceğiniz Sivasla ilgili bir birçok kitap,dergi ve gazetelerde yıllardır Sivas'taki farklı geleneklerimiz ve göreneklerimizle ilgili yazdıklarım yayınlanıyor.
|
Sivas'tan uzağa gidenlere bir sorun bakalım Sivas'tan güzel bir şehir bulabilmişler mi? İnsanların o samimiyetini başka şehirlerde yaşabilmişler mi? Sivas'ta duran Sivas'ı beğenmez Sivas'tan dışarda olan "ah bir gidebnilseydim" der Sivas'ın aşkıyla yanar bu ne tezatlık...
|