Cevap: Sivasspor tesislerinde suç unsuru bulunamad
Arkadaşlar öncelikle birçok arkadaşımızın sorduğu bir soru ile başlayalım.
'Neden geçen yıllarda şike iddiası ortaya atılan birçok maç görmezden geliniyor da son 3-4 ay oynanan maçlar göndeme geliyor?' deniliyor. Cevabı şu: Futbolda şike kanununun yasalaştığı Nisan 2011 tarihinden sonraki maçlar bu yasanın kapsamında, geriye dönük işlemiyor. Yani biz istediğimiz kadar geçmiş yıllardaki şaibeli maçları gündeme getirelim hepsi boş. Hiçbirisi yeni yasanın kapsamı alanına girmiyor!
'Neden geçmiş yıllarda şike iddialarının üzerine bu şekilde ciddiyetle gidilmedi de şimdi mi akılları başlarına geldi?' deniliyor. Cevabı şu: Daha önce futbolda şike ve teşvik primi için kanuni olarak hiçbir yaptırım yoktu ve cezai müeyyide uygulanmıyordu, sadece TFF şike ispatı yapılabilirse kulüplere ceza verebiliyordu. Savcılık veya emniyet bu işin peşinde düşemiyor ve araştıramıyordu. Ancak yeni yasa ile kimsenin ihbarına ve isteğine gerek kalmadan savcılık ve emniyet bu işin peşine düşüp araştırıp, delil toplayabiliyor.
Şİmdi gelelim biz kendi durumumuza: Açıkcası bu kadar büyük bir operasyon başladığına göre çok ciddi deliller toplanmıştır diye düşünüyorum. Zaten sabahtan beri medyayı takip ediyoruz, bu konuda hemen hemen herkes hemfikir. Ben işin çok ciddi olduğunu düşünüyorum, Allah korusun ama ligden düşürme gibi bir ceza alma ihtimalimiz hiçte küçümsenmemeli.
İşin insanı rahatlatan tarafı şu ki, mevcut iddialar daha çok Fb üzerine kurulu, suçlamaların çoğu onlara yönelik. Eğer Fb küme düşürülmezse biz hiç düşürülmeyiz. Ancak Fb küme düşürülürse garanti şutlanacak ikinci takım biz oluruz. Bizi Eskişehir takip edebilir. Ki Eskişehir bu tehlikeyi sezinlediği için hemen Bülent Uygun, Mehmet Yıldız ve Ümit Karan'ı kapının önüne koydu. Tehlikenin farkındalar. Aslında Sivasspor'da tehlikenin farkında ama bizzat Mecnun başkanımız gözaltında olduğu için bizim alacağımız bir önlem yok. Biz Allah'a ve Mecnun başkanımızın temizliğine ve delikanlılığına güvenmekten başka hiçbirşey yapamayız!
Bizim için şuan olayın iki farklı boyutu var: Birincisi Korcan eğer bulaşmışsa şikeye sadece kendisi cezalandırılır. Bu durumda kulübün hasarı az olur, ligden düşme gibi bir tehlike söz konusu olamaz. İkinci boyut eğer Mecnun başkan için güçlü delillerle suçlama yapılırsa ve kesinleşirse bu durum o zaman yanarız ki yanarız! Hem Mecnun başkan yanar hem Sivasspor kulübü suçun bir parçası haline gelir. Sonucunu düşünmek bile istemiyorum ki, yeni yasaya göre başkana 5 ila 12 yıl arası hapis, kulübe de bir alt ligin yolu gözükür.
Şuan için durumumuz bence çok kritik! Allah yardımcımız olsun. Ben herhalikarda Mecnun başkanımızın kişiliğine duyduğum güven ve saygı ile içimi ferah tutmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki başkanımız bu tür faaliyetlere bulaşmamıştır.