Sivasspor Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Oflaz ile birlikte teknik direktör Werner Lorant'ı makamında kabul eden Hasan Canpolat, Sivasspor'un Lorant ile birçok başarıya imza atacağına inandığını belirterek, takımın Lorant ile bambaşka bir hava yakalayacağını savundu.
Lorant'ın Sivasspor için en uygun seçim olduğunu belirten Canpolat, ''Tecrübeli bir çalıştırıcı. Birinci Süper Lig'e yeni çıkmış, hedefleri olan bir takım olarak, Lorant'tan daha güzel bir isim bulunacağını düşünmüyoruz. Dünya çapında bir hoca. İnşallah stadın yenilenmesiyle birlikte güzel bir açılış yapacağız'' diye konuştu.
Lorant ise kenti önceden tanımadığını, transfer görüşmeleri sırasında kentle ilgili bazı olumsuz şeyler anlatıldığını kaydederek, ''Buraya geldiğimde hayretler içinde kaldım. Çok hoşuma gitti. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum'' dedi.
Kulübün bugüne dek çok büyük emekler sarfettiğini, kentin bir bütün olarak başarılı olmak için herşeyi yaptığını anlatan Lorant, ''Yönetimimiz, başkanımız herşeyi yapıyor. Çok mutluyum. Benim için daha büyük kamçı oluyor'' diye konuştu.
Ligde hem kalıcı, hem kabullenilen bir takım olmayı hedeflediklerini, onu elde ettikten sonra ileriye daha kolay bakacaklarını ifade eden Lorant, ''Sivas'ın hakettiği yere gelmesi için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Ama hepimiz bu işin ucundan tutmalıyız'' dedi.
Ziyaret anısına Lorant'a bolluk ve bereketi anlatan ''Hayat Ağacı'' motifli valilik filaması ile Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın anlatıldığı kitap hediye eden Canpolat, Alman çalıştırıcıya ligde başarılar diledi.
-FUTBOLCULAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ-
Bu arada Sivasspor'un prensipte anlaştığı Hakan Bayraktar, Musa Kuş, Murat Karakoç, Ulaç, Aytaç, Fatih ve Evren'in de aralarında bulunduğu 23 futbolcu, antrenör Esat Karaberberoğlu eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.