--->: UYGUN´LA İKİ YIL DAHA.
TAKIMA SAHİP ÇIKILSIN
Sivaslılara ve Sivasspor’u sevenlere, taraftarlara da çağrıda bulunan Uygun “ İlk olarak şunu söylemek istiyorum Türkiye’nin çok değerli bir Başbakan Yardımcısına sahibiz. Taraflı-tarafsız her kes tarafından takdirle karşılanıp Cumhurbaşkanlığına kadar gönüllerde aday gösterilmiş bir insana sahipken biz ona tribünlerde gerekli sevgiyi gösteremedik. Halk olarak onu gerektiği kadar kucaklayamadık. Sivasspor Tesislerinde bir fiil Abdüllatif Şener’in ismi vardır. Ama kendisi tesislere adını bile vermek bile istemedi. Yapımı devam eden fuar ve kongre merkezinde yine Şener’in ismi vardır. Sivas’ta yapılan her güzelliğin altında kendi adının olmasına rağmen biz ona gerekli sevgiyi-saygıyı maalesef gösterdiğimize inanmıyorum. Ben elini öpmek için adam aramam. Ama eli öpülesi adam diyorsanız Abdüllatif Şener Sivaslılar için zeki adamlardan bir tanesidir.
İkinci adama da gelince de Mecnun Otyakmaz’dır. Sivas’a hizmet etmek üzere Sivasspor’a 3 trilyona yakın para vererek, bu takımı 40 yıl sonra şampiyon ederek ve takımı başarıdan başarıya koşturup, Sivaslı hemşehrilerine sahip çıkan, her yerde onları koruyan bir adamdır. Dolayısıyla bu insanların stadlarda en azından 5’er dakika alkışı hak ettiği düşüncesindeyim. Ben taraftarlarıma sitem ederken hakikaten onlar çok iyi insanlar. Burada bulunmaktan, dağ gibi insanlar tanımaktan mutlu oldum. Ama insanların bir güç gösterisi yapması için bunlara sevgi gösterisini yapmak zorundasınız. İşte bunu maalesef toplu halde sağlayamadık. Türkiye’de 90 tane Trabzon milletvekili yaklaşık 150 tane Karadenizli milletvekili var. 7 milyonu aşkın Sivaslı var, 6 tane milletvekilimiz var. Bu bizim ayıbımız. Bu bizim birbirimizi kollamamamız, bu bizim birbirimizin daha büyümesini engellememizdendir. O nedenle birbirimize destek olma zamanı. Hep destek, tam destek dedikleri, desteğin zamanıdır. Bakın Sivas gelişmeye gidiyor. Daha da gelişecektir. Ama birlikte, beraberlikle hareket ederek olacaktır. İnsanlara güç gösterisi yaparak olacaktır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu il özel bir ildir. Bana göre Türkiye Cumhuriyetinin kutsal topraklarıdır. Dolayısıyla bu kutsal topraklarda gerekli birlik ve beraberliği insanların sağlama zamanı geldi geçiyor diye düşünüyorum. Sivasspor adına Valimiz Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanımız Sami Aydın’a teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar lütfen yukarıdaki ifadeleri tekrar tekrar okuyarak ibret alalım!..
Fazla söze ne hacet!...
Ağzına sağlık Bülent hocam...