Yukarıda sayın İbrahim Kaya'nın oldukça tatmin edici açıklamalarından sonra hala aynı şeyi savunmanızı anlamıyorum arkadaşlar."Yiğido"hiç te kıroca bir isim değil bence.Hele tarihi kökenini de öğrenince...Kaldı ki bu isim hoşuna gitmeyen,başkalarınca alaya alındığını iddia eden arkadaşımız bari yerine bunu bastıracak bir isim koysa neyse...Yani Kangallı olabilirsiniz,Kangallara özel bir sempatiniz olabilir nitekim benim de var ama bu isim asla Sivassporla özdeşleşemez belki sembolümüz olabilir ama lakabımız asla.
Yiğido bütün Türkiye'de bilinen insanların yadırgamadan kullandığı bir lakap,bir sıfat oldu.Oynadığımız maçlardan sonra insanların ağzından,bu sıfat kullanılarak gurur verici şeyler duyuyorum.Hem yeni yetme takımlar bizi örnek alıp takımlarına buna benzer sıfatlar vermeye başladılar.Örneğin;Uşakspor.Ad amlar kendilerine aşigolar diyorlar."Aşık" ve "Amigo" kelimelerini birleştirip bu lakabı almışlar,ben inanıyorum ki bunu seçerken Sivasspor'un Yiğidosu da bilinçaltlarını etkilemiştir.
Bence böyle oturmuş,şekle ilişkin şeyler yerine Sivasspor'a yarar sağlayacak başka fikirler üretmeliyiz.
|