Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Alıntı
Ya zaten temel olarak karşı olduğum nokta o benim. O zaman Altay, Eskişehir v.s. gibi takımların da para almaları gerekir. Geçmişle olacaksa bu iş. İngiltere liginde olduğu gibi her takımın maçları yayınlanabilmeli. Bakıyorsunuz şampiyonlukla alakasız iki tane takımın maçları yayınlanabiliyor. Dolayısıyla maçları yayınlandığı için para alıyorlar.
|
Altay, Eskişehir gibi takımların para almaları konusundaki görüşüne katılmıyorum. Nitekim bu takımlar şu anda Süper Lig'de değiller. Diğer açıdan şampiyonlukla alakasız her hafta maçı yayınlanan şu anda Trabzonspor var sadece. Bu da maalesef yayıncı kuruluşun anlaşmalarından ötürü önü alınamaz bir durum oluşturuyor bildiğim kadarıyla. Çaresi bulunması gereken mevzu da budur bence. D-Smart'ın bu konuda 2010 yılından sonraki maçlar için bir önerisi olduğunu duydum. Eğer bu öneri gerçekleşirse ihaleyi alan istediği maçı yayınlayabilecek. İhaleyi birden fazla firma da alabilecek. Mesela Digiturk 4 büyüklerin ihalesini aldı; D-Smart ise Sivasspor, Kayserispor ve G.Antep'in maçlarını aldı diyelim. O hafta 7 maç yayınlanabilecek ama önerinin nasıl olduğu konusunda tam bir bilgiye sahip değilim.