Sivas'ımız Hakkında Bilinmeyenler, Sivas'ımızı TanıtalımBurada güzel kentimiz Sivas hakkında değişik Bilgiler verebilir veya yorumlayabilirsiniz. Sivas'ımızı güzelliklerini anlatalım
sabiha hanım eme mi diyim sağa hala mı diyim yohsamınan ciğiş mi diyim gı valla bek eyce yazmışın ben fene severim böle şiveleri essah diyom bah ahan da ben izmirde bazan böyle gonuşuyom ne biliyim çok hoşuma gidiyor
Ahay canıığzı yeyim, sizi verene gurban olurum ben. Yahu topraaamın gonuşmalarını burda ohuyunca; naaader sevündürük oldum, naaader has oldu he mii ?
Bıldır koyeeğeddiydim, o faaatdan beri gulaam paslanmışıdı. Beeyle lafları duyduydum, yüraaam ferahladı la.
Isdanbul sosyetesinin gonuşmalarından yılduh osanduyduh herif, baba çıhsın şo neee yararki gıııı...
Ben de ecühk bişeler yazacaadım da şimdilik ahlımağelmedi, boğün behk yorgunun böörüm aarıyor, yaarnım dutulmuş, hele ecühk bir soluhlanıyım da yazaruh herif...
arkdaşlar hani sivs şivesinde vardır;mesela ne diyon deriz sonuna g koyarız,ne diyong olur.böle bi dil var arkadaşlar kırgızcada o sesi veren harf bile var,inş bulurum o harfi gösterebilirim.sivas siveşi türklerin kullandıkları ilk dille çok benzerlik gösterio,siz bakmayın bizim dilimize gülenlere onlar kendi rezilliklerini göremedikleri için bizim şivemize gülerek teselli bulmaya çalışıolar.en saf şivelerden biridir bizim şivemiz.daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa yarımcı olurum.