Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Kayseri stadının parasının bir kısmını Kadir Has grubu vermiş;bunu 2 Yıl önce Kayseri'ye gidip stat inşaatını gezdiğimde orada görevli olan yetkililerde çöğrendim..Bana orada görevli olan bir Mühendis Kadir Has grubunun Stat yapımı için 17 Trilyon bağış yapıldığını söyledi..Kadir Has stadı 60-70 arasına da bir maliyete çıktığına göre 60-17=43 Trilyon ediyor Tokinin stat için harcadığı para...Bizimde Has grubu gibi bir dayımız olsa biz TOKİ 25 bin kişilik bir stat düşünüyor değil mi;aradaki 5-7 binlik farkı ya Sivaslı bir işadamı bağış yapabilir ya da G.S. ın Aslantepe Stadında yapıldığı stadın isim hakkı Telekom,Turkcel gibi sponsorlarla anlaşılarak kalan 5-10 binlik kapasite maliyeti de karşılanabilir;karşılığında bu sponsorlara Statta 10-15 yıl süreyle REKLAM YAPMA HAKKI SATILMIŞ DA OLUR..STADA SPONSOR BULMA OLAYINI SİTE GÖREVLİLERDEN RİCA EDİYORUM BAŞLIK OLARAK AÇILIRSA TARTIŞMAYA AÇMAK İSTİYORUM...
|
İyi de gardaş... TOKİ Bursa, Antalya, Eskişehir gibi illere 35-40 bin Afyon ve Malatya'ya 35 bin kişilik stadyum yapıyor... Bunlara yaparken sponsora ihtiyaç yok Sivas'a gelince mi var? Rize ile aynı büyüklükte bir stadyum...
Malik Bey bunu gençlik ve spordan sorumlu bakana soracak... 100bin nüfuslu Süper ligte takımı olmayan Rize ile 300bin nüfuslu Süper ligte takımı olan Sivas'a neden aynı büyüklükte stadyumlar yapılıyor. Sivas mı cezalandırılmakta yoksa Başbakanın memleketi Rize mi kollanmaktadır? diye...