Alıntı:
SivasSpor.Com Nickli Üyeden Alıntı
İKİ EKİP İLK KEZ 1989 YILINDA KARŞILAŞTILAR
Sivasspor'umuz ile Fenerbahçe ilk kez, 1989-1990 sezonunda 3. Lig'de mücadele eden Sivasspor'un sezon açılış maçında karşılaşmıştı.
27 Ağustos 1989'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçtan, Fenerbahçe 2-1 galip ayrılmıştı. Sezona 3. Lig'de şampiyonluk parolasıyla başlayan Sivasspor ile 1988-1989 sezonunda birinci ligi şampiyon tamamlayan Fenerbahçe arasındaki maçta, aslen Sivaslı olan futbolcular Erdal Keser (Galatasaray), Rıza Çalımbay (Beşiktaş) ve Necdet Ergün (Beşiktaş) Sivasspor formasıyla mücadele etmişti. Sivasspor'un bu görkemli sezon açılışında, başlama vuruşunu sanatçı Serpil Çakmaklı yapmıştı.
[/B]
|
Evet çok iyi anımsıyorum o maçı... Şimdiki Maraton tribünde kamera açısına göre sağ taraffta eski açık tribünde seyretmiştim. O zamanların lezzeti bir başka idi. 5 saat önce girmiştim maça sıcaktan nerdeyse baygınlık geçirecektim. Neyseki o uıllarda gençtim yakışıklıydım

dirençliydim. Nede olsa Sivassporumuzun maçıydı. Karşımızda adıyla sanıyla Fenerbahçe vardı. Ee bizim takımda fena değildi. Fethi abiler Cin İsmailler Tamer Efo Namık ohooo kimler yoktuki. Ayrıca Rıza Necdet ve Erdal Keser takviyeli kadromuzla güçlenmiştik. Fenerbahçe o maça muhtemelen bugünkü gibi yedek kadro ile çıkmıştı. Ama bizde fena oynamamıştık hani.
Hey gidi günler hey tam 21 sene mi geçmiş yahu. Ama açıkça söylemek gerekirse o yıllarda gerçek taraftarlık vardı. Futbol Globalleşmemiş kirli kaba hiçbir şey yoktu. İyi alkışlanır kötüysen sadece yuhlanırdın. 80 li yıllar demek bu demekmiş...