Bu kadar FİFA hakemin varken, Trabzon-Sivas gibi önemli maça Kuddusi niye? Çünkü Sivas maçı alsa, Beşiktaşın ilk 4'e girmesi tehlikeye girecek.?
Geçen hafta oynanan Trabzon-Sivas maçı, ligin sonunda play-off'u belirleyecek değerde bir maçtı. Penaltı, oldu olmadı, ofsayt oldu olmadı beni ilgilendirmez. Tartışırız. Amaa rakibinin sırtına tekmeyi yapıştırırsan, bunu seni-beni olmaz.Yorumu da olmaz.
O sırada maç 1-0 Sivasspor leyhindeydi. Düşünün Volkan Şen atılacak. Bu dakikadan sonra maçın bütün rengi ve şekli değişecek. Kuddusinin atamadığı Volkan, attığı golle maçın skorunu belirleyecek. Hatta sezon sonundaki ilk 4'ü...
Bakınız hakemlikte bu olay tuhaftır. Çok net söylüyorum. Futbol Fdereasyonunda etkili bir yerde görev yapsam, Kuddusi Müftüoğlu'nu bundan sonra Süper Ligde maçlara çıkarmam. Bazı şeyler vardır, karar vereceksin ve uygulayacaksın. Bunu yaparsanız büyürsünüz. Yapmazsanız herkesin ağzına ciklet olursunuz. Tabii bir çift sözde MHK'ye...
Bu kadar FİFA hakemi varken bu kadar önemli maça Kuddusi niye? Çünkü Sivas bu maçı alsa, Beşiktaşın ilk 4'e girmesi de tehlikeye girecek. Bazı şeyleri söylemeye gerek yok. Hakemler akıllıdırlar. Durumdan hemen kendine vazife çıkarırlar.
Erman Toroğlu / Hürriyet