Alıntı:
Çılgın Türk Nickli Üyeden Alıntı
Hmm Altay'in oynadigi stadin adi mi Alsancak?`hani kale arkalarinda agaclar olan stad?
edit: pardon Alsancak bu stadmis yukardaki stadin ismi Izmir Atatürk stadi olarak geciyormus.
|
1910'dan beri futbol sahası olarak kullanılan 1929 yılında ise Tribünlerinin inşa edilmesi ile stadyum olan İzmir'in ve İzmirlilerin son derece önem verdiği bir stadyum Alsancak. Resimdeki stad dediğiniz gibi Atatürk Stadyumu, Orayı yıkmaya kimsenin gücü yetmez, ha zaten yıkmayı da düşüneceklerini pek sanmam Sanayi bölgesine yakın bir yer ordan rant çıkmaz, bir de yanına Halkapınar Spor Salonu ile İzmir Metro'nun birleşim noktası yapıldı, Atatürk Stadına yanaşamaz kimse, orada pist var çünkü Akdeniz Oyunları için yapıldı, Universiad'da kullanıldı, futbol stadı değil zaten, Atletizm Stadı ama Alsancak bildiğin Futbol Stadı, Türkiye'nin ilk Futbol Stadı denebilir, orada maç izlemek ayrı keyftir, Ben orada Türkiye - Brezilya maçını izlemiştim Universiad'da galip gelmiştik 3-2 , bu arada o kalabalığın içerisinde ben de varım Sivasspor formamla...