Cevap: Zara Sivas’ta Özel İdare Samsun’da 3 puan a
Sivas 4 Eylül Belediyespor'a konuk olan izmir Menemen Belediyespor karşılaşmasını izleyenlerdenim.
Zara belediyespor'un Fuar alanındaki Samsun Dikbıyık Belediyespor karşılaşmasının ilk yarısından sonra, ikinci yarı 4 Eylül stadyumuna gelerek bu karşılaşmayı izledim. Her iki takımımızın da ilk yarı sonuçları 1-0 olarak leyhimizde kapanmıştı.
4 Eylül Belediyespor karşılaşmasında Malatya bölgesinden ulusal statüde hakemlik yapan Mustafa Burak Er'in yanlış kararlarına taraftarlardan "edeplice" tepki geldi.
Müsabakanın son dakikaları, heyecanın doruğa erdiği anlar oldu. Olmadık yere 5 dakika uzatmasının ardından sürenin de sona ermesine rağmen müsabakayı bitirmemeye çalışıp, adeta 4 Eylül Belediyesporun puanı gasp edilmek isteniyordu.
Müsabaka sona ermesi ile misafir takım oyuncularından tribünlere gelen sözlü sataşmaya karşılık verilince devreye Emniyet mensuplarından, elbisenin ağırlığını taşıyamayan bir işgüzar memurun davranışları tribünleri ateşledi. Kamera kayıtları mevcut olan bu memurun dikkatlerini çekileceğini, Sivas gibi mütevazi bir şehirde görev yapıldığının da birileri tarfından hatırlatması gerektiğini düşünüyorum.
Sivas halkı, Güvenlik Güçlerine saygı duyar sever, ekmeğini de, harçlığını da onlarla paylaşmasını bilir. Belediye Başkan Vekilinin, Kulüp Başkanının yakasının tutulmasına da tepkisini verir.
İl Emniyet Müdürlüğünün, bu konuda bir açıklama ile taraftarın gönlünü alacağını tahmin ediyorum.
|