Cevap: Belediye'nin Kahyası
Tüm suçu hakeme atmak biraz insafsızca oluyor. Çünkü 1-2 pozisyon haricinde seyrettiğimizde hakemin tüm takdir haklarını bize kullandığını hepimiz gördük. Özellikle bu stada Fırat Aydınuslar Barış Şimşekler Cüneyt Çakırlar gelip onlarca hata yapmışken bile bu kadar ezik futbol oynamamıştık. Düşünün koskoca ilk devrede aman aman pozisyonumuz yok.Tüm kabahat futbolcu kardeşlerimiz ve onun kurmaylarındadır. Şu apaçık gözlemleniyorki, takım ''ben kan değişikliği istiyorum'' demektedir. Biz bir Fenerbahçe değilizki lüksiyetimiz olsun. Adamlar takımda bir Alex e neşter vurdular geçti gitti sorun. Biz kime vuralım o kadar maliyetli bir kulüpmüyüz değiliz. O zaman yine bu 30 kişilik kadro ile yola devam edeceğiz. Maalesef bu böyle.
Korcan uzun süre sakat, şimdide Borjan eklendi buna kalakaldık adaşım Atilla ya. Uğur Kavuk bitik, Ziya çabalıyor ama ferdi olarak 11 kişiye hükmetmesi zor. Stoperde bir Erhan ısrarı sürüp gidiyor. Olmuyor işte. İlk golde gördünüz adam aynı sağ bek gibi adam takip ediyor. ama kesici özellikli birisi olsa o adamı ya devirir yada topu bloke eder. İşte mevki oyuncusu olmayınca golüde yiyorsunuz. Navratilin ritmi bozuk. Ritim sağlayacağı bir adam mutlaka yanında oynamalı ama kim. Rajnoch oynamaya oynamaya köreldi. Faty hakeza öyle. Ön liberoda bir Galatasaray maçı oynadı, başkada yok. Kadir terelelli. Topla oynayacak mevkide olmamaısna rağmen hala topla dans ediyor, bir sağa çekiyor bir sola, ama onun mevkisi top servisi isteyen top karşılayan ilk topa basan ve aynı zamanda hızlı düşünüp uygulayan bir mevki. Erman şapkadan tavşan çıkarma derdinde. Unutmasınki artık milli takıma seçilemeyecek. Ben demeden biz demeli ve takım için asist yapmalı. Grosicki milli maç oynuyor, gözlerimize inanamıyoruz. Çok güzel oynuyor iştahlı ve göz alıcı ama gel görki bizde isteksiz şahsi olursa olur olmazsa olmaz gibi.. Pedriel savruk artık onun durumuna haftalardır hatta aylardır alıştık. Yerinde oynamıyor sisteme ters. Eneramo topsuz boğa gibi güçlü, son vuruşlarda yeni gelinlik kız gibi de zayıf ve çıtkırıldım. Çok tezat. Mehmet Nasın kapasitesi belli. Ne zaman oyuna girdi takım hızlandı ve güzel ataklar yapmaya başladı. Sebebi nedir peki. Belki Mehmet Nas zayıf çelimsiz kapasitesi zayıf ve ikili mücadeleleri kuvvetsiz olsada. Çok çabuk düşünüp hemen uygulamaya yönelik bir oyun tarzı olduğu için takıma olumlu yansıyor. Lakin devamlılık olarak süre kısıtlaması var. Oda yaşından kaynaklanıyor. Gel gelelim Doğa Beye. Hiç ısınamadım. PTT liginde onun gibi onlarca var. 2.ligde yüzlerce 3. ligde de toplarca. Al beleşe birini oynat. Mübalağasız maalesef böyle. Hiç yahu sıfır. İnsana gülerle koskoca bir takımın play-makerında Doğayı oynatıyorsunuz çok komik bir durum. Kaç maçtır hiçbir varlığı yok bu adamın.
Rıza hocamız ise artık klişe işlerle prensiplerinden ödün vermemeye çalışıyor ama maalesef artık takımımıza zararlı olmaya başladığını idrak etmesi gerekiyor. Bizler onu çek seviyoruz ama artık olmuyor bu sistemle bu oyuncuların yer değişikliği ile. Düşünün dünkü Akhisar o çimlerde bizden 2 gömlek üstün bir takım olma yolunda üstündü. aman aman bir takımmıydı kesinlikle hayır. Ama düşünün ekstra aldığımız puanları bir bir yitirmeye başladık. Millet Beşiktaşa yenilirken biz yeniyoruz ama bu ekstra puanı Akhisar karşısında ciro ediyoruz. Mantıkda ise her zaman yanlışla yanlış doğrudur. Bunu taraftar dahil herkesin bilmesi gerekiyor.
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|