Cevap: Roberto Carlos şoku
Süper Lig - "ROBERTO CARLOS YARDIMCI ANTRENÖR OLUR"
EurosportCom_TR
Pro-lisansı olmayan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos’u nasıl bir süreç bekliyor? Editörümüz Serhat Ramay araştırdı.
"Carlos yardımcı antrenör olur" - Futbol - Süper Lig
Sivasspor'da Roberto Carlos şoku
Teknik direktörlük diplomasını Peru’dan alan Roberto Carlos’un pro-lisansı olmadığı bu nedenle de Süper Lig’de antrenör olarak görev yapamayacağı iddiaları ayyuka çıkınca, Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar, “Roberto Carlos’un sahaya inmesinde bir sakınca yok” açıklaması yapmıştı.
Pro-lisansı olmayan Roberto Carlos’u ve Sivasspor’u nasıl bir süreç bekliyor? Eski MHK Başkanı Bülent Yavuz ve futbol yorumcusu Cüneyt Tanman konuyla ilgili açıklamada bulundu.
“Roberto Carlos dünya yıldızı bir isim. Türkiye’de olmasından büyük gurur duyuyoruz. Onun burada olması Türkiye’nin imajı açısından da çok faydalı olacaktır. Futboldaki dünyaca ünlü starların Türkiye’ye gelmesi son derece faydalı bir durum. Önce bunları söylemek istiyorum.
Lisans işi teknik bir konudur. Umarım en kısa sürede hallolur. TFF’nin pro-lisans şartı var. TFF böyle bir karar almıştı geçmişte. Ama yine de Türkiye’de antrenörlük yapanların hepsinde pro-lisans olduğunu söyleyemem. Roberto Carlos için bir formül bulunabilir. Pro-lisanslı bir teknik direktör belgesini koyailir. Roberto Carlos da kağıt üzerinde yardımcı antrenör olur.
Cüneyt Tanman: Beckenbauer’in de başına gelmişti
Lisans problemini şöyle aşarlar. Yanına pro-lisanslı bir antrenör koyarlar. Kağız üzerinde sıfatı değişir. TFF’de yönetmelik değişikliği olmaz. Kağıt üzerine görev tanımı değişir. Dünyada o tarz uygulamalar da oldu. Sanıyorum Franz Beckenbauer için de bu yol kullanılmıştı. Roberto Carlos önemli bir isim dünyada. O tarz oyuncular için bazı ayrıcalıkları oluyor. Carlos’un Türkiye’de görev yapması her zaman ülke için faydalıdır. Ancak ben son tahlilde her zaman kurallara riayet edilmesi gerektiğine inanan
biriyim.
|