GÜLE GÜLE ERTUĞRUL...
Sivasspor’lu Ertuğrul Arslan resmi olmasada artık Bursaspor’lu. Dün Bursa Haber gazetesinden arayıp Ertuğrul’un bilgilerini ve fotoğraflarını istedikleri zaman içim “cızz’ etti. Sanki ev halkından birisi ayrılıyormuş gibi içime burukluk çöktü.
Ertuğrul’un Sivasspor’a katkısını, az çok maçlara gelen herkes bilir. Onun içinde Ertuğrul’un Sivasspor için neler yaptığını uzun uzun yazmaya gerek yok. Yeni takımı Bursaspor’dada aynı başarıyı gösterecğine inanıyorum. Ertuğrul, dışarıda oynamaya alışkın bir futbolcu. Nitekim Sivasspor’a da Kayseri’den gelmişti.
Zaman zaman Ertuğrul’la kısada olsa Sivasspor’da neden oynatılmadığı konusunda konuşmalarımız oldu. Ama şunu samimiyetle ifade etmeliyimki hiç bir zamanda “Lorant hakkımı yiyor, beni oynatmıyor,oysa antremanlarda elimden geleni yapıyorum” demedi. Sorduğumuzda hep “Hoca böyle uygun görüyor” dedi.
Ertuğrul’un yerinde başka birisi olsaydı,çok daha değişik yollara baş vururdu. Bende dahil, Ertuğrul Sivas’daki spor basınındaki hemen hemen herkesle diyaloğu iyi olan birisi. Oynatılmadığı zaman gidip derdini anlatabilir, haber yaptırabilirdi. O bunu yapmadı ve yapması gerektiği gibi davrandı. Takımın menfaatlerini ön planda tutup “Kol kırılır yen içinde kalır” mantığıyla hareket etti.
Futbolu gibi kişiliğiylede örnek hareket sergiledi. Onun içinde böyle bir futbolcunun başka takıma gitmesi benim burukluk yaşamama neden oldu.
Ertuğrul’a bir ağabeyi olarak şunu söylemek istiyorum. Bir futbolcu iyi veya kötü oynadıktan sonra başka takıma gidebilir, ama asıl önemli olan bir şeyler bırakıp gitmektir. Sen Sivasspor’a çok şeyler vererek gittin ve Süper lige çıkan Sivasspor’un kadrosunda yer alarakta tarihe geçtin! Birde madalyonun diğer yüzü var. Sen 2.lig B kategorisinde her hangi bir takıma gitmiyorsun, sen özellikle taraftarıyla isim yapan futbol şehri Bursa’ya gidiyorsun..
Sana şimdiden başarılar diler, Sivasspor’a verdiğin inanılmaz katkılar nedeniylede teşekkür ederim. Gazetemizi internet sitesinden takip edip, email yoluyla mesaj gönderen okuycularımızdan Turan Topgül, taraftar konsunda yazdıklarıma katıldığını, ancak haftanın 5 gününde bu konuyu okumaktan sıkıldığını belirtmiş. Bu mesajı göndermekle Turan Topgül bey bugünkü yazımın konusunu değiştirdi.
Çünkü, dün Bursa’daki gazeteci arkadaşlarla görüştüm ve taraftarlarının maçlarda neler yaptığını anlattı. Ben cevap veremedim, çünkü bizim taraftarımız yok, seyircimiz var.
Abdullah YİĞİT
Hürdoğan
Senin Bursa'da başarılı olacağını biliyoruz Ertuğrul...
Bundan sonraki futbol hayatında başarılar...
|