"Türk vatandaşı olmak beni mutlu edecektir"
Türkiye'de oynayan tek İsrailli futbolcu olan Sivassporlu Balili, "Sezon sonunda Türkiye'deki 5 yılımı doldurduktan sonra Türk vatandaşlığına başvuru yapacağım Türk vatandaşı olmak beni ayrıca mutlu edecektir" dedi..
Son olarak Kayserispor maçında taraftarların İsrail aleyhinde yaptığı tezahüratlara maruz kalan Sivassporlu Pini Felix Balili, zaman zaman bazı statlarda az sayıda kişilerin bu tür tezahüratlarda bulunduğunu söyledi. Balili, "Bunları duymak beni üzüyor. Çünkü ben politikacı değilim, futbolcuyum. Ama bunları dikkate almadan futbolumu oynamaya ve takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösteriyorum. Kısaca beni çok fazla etkilemiyor." dedi.
Müslüman ülkelerde İsrail'in sevilmediğini bildiğini söyleyen Balili, "Türkiye'ye gelirken hiç bir endişem olmadığı gibi, gittiğim takımlarda da kesinlikle kötü davranışlarla karşılaşmadım. Hatta son yaşanan İsrail savaşında yöneticilerim ve arkadaşlarım, bu konuda her hangi bir sıkıntım olup olmadığını sorarak bana yardımcı olmaya çalıştılar." dedi.
Türk futbolunu kaliteli bulduğunu ve Avrupa ligleri ile eşdeğer olduğunu düşündüğünü söyleyen Balili, Türkiye'de kalmayı sürdüreceğini vurguladı. Sadece futbolu düşündüğünü söyleyen Balili, "İstanbulspor ve Kayserispor'un ardından Sivasspor'a geldim. Gittiğim bütün takımlarda çok iyi arkadaşlarım oldu. Sivas'ta da herkes beni seviyor. Ben de onları seviyorum. Sivas'ta hayatım futbol. Burda futboldan başka uğraşacak bişey olmadığı için sürekli ev ile kulüp arasında mekik dokuyorum. Bu da futboluma olumlu yansıyor." şeklinde konuştu.
Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirten Balili, "Sezon sonunda Türkiye'deki 5 yılımı doldurduktan sonra Türk vatandaşlığına başvuru yapacağım. Ama İsrail milli takımıyla ilgili bazı prüzler var. Bunları gidermeye çalışıyorum. Türk vatandaşı olmak beni ayrıca mutlu edecektir." dedi. Balili, Türk olması halinde ismini de değiştireceğini belirterek, "Ancak henüz kendime bir isim belirlemedim. Bunu başvuruları yaptıktan sonra düşünmek istiyorum." dedi.
Türkiye'de 3 büyükler ve Trabzonspor'da forma giymeyi isteyebileceğini söyleyen Balili, "Bu yönde bir teklif gelirse değerlendirebilirim. Benim için Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor eşdeğerde. Her hangi birine karşı bir diğerinden daha fazla sempatim yok. Transferim gerçekleşirse seve seve bu takımlarda oynarım. Şu anda Sivasspor'dayım ve burada olmak beni mutlu ediyor. Sezon sonunda sözleşmem bitecek. Öncelikle kendi kulübümde kalarak burada futbolumu sürdürme amacındayım." şeklinde konuştu.
Türkiye'de bir çok şeyi sevdiğini ve bunların başında yemeklerin geldiğini belirten İsrailli Balili, "Özellikle köfte ve sütlaçı çok seviyorum. Ayrıca sürekli Türk kahvesi içiyorum. Gerçekten hepsi çok lezzetli." dedi. Balili, Sivas'a geldikten sonra tesbih alışkanlığı edindiğini de belirterek, "Boş zamanlarımda tesbihimi yanımdan hiç ayırmıyorum." diye konuştu.
Ajansspor dan