--->: ŞİKEYİ ŞAHSEN BEN YAPTIM!
“Şike iddiaları kahpeliktir”
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Fenerbahçe'nin, şampiyon olduğu 2001 yılında şike yaptığı iddialarını "kahpelik" olarak değerlendirdi. Uygun, "İddia sahibi arkadaş kahpelik peşinde" dedi.
Özel bir televizyonun spor programına çıkan Cihan Oskay'ın 2000-01 sezonunda Samsunspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta şike yapıldığı yönündeki iddialar tartışılmaya devam ediyor. Bu tartışmaya, Fenerbahçe'de forma giyerken attığı her gol sonrası verdiği "asker selamı" ile ünlenen Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da katıldı. Ortaya atılan iddialar konusunda eski takımını savunan Uygun, Cihan Oskay'ı kahpelik yapmakla suçladı.
"İddia sahibi arkadaş bence kahpelik peşinde" diyen Uygun, "Cihan Oskay'ın durumu ortada. Zaten konuştuğu 3-4 kişiden istediği 10 - 20 bin Euro... Büyük bir ihtimal darboğaza girmiş durumda. Kahpelik peşinde bence. Bu kahpeliğinden dolayı da kendisi yasal işlemlerle karşı karşıya kalacaktır. Oskay, kendi kafasında çevirdiği entrikaları olmadığı halde olmuş gibi kamuoyu önüne getirmeye çalışıyor. Çok yanlış. Böyle insanları spordan bir an önce uzaklaştırmak lazım" diye konuştu.
Hiçbir spor adamının şike olayını tasvip etmeyeceğini de ifade eden Uygun, dolayısıyla bütün kulüplerin sahada futbolun gereğini yapan bir mantaliteyle mücadele etmesi gerektiğini kaydetti. İnsanların camiaları töhmet altında bırakırken gerçek deliller sunmak zorunda olduğunu ifade eden Uygun, "Ne ekersen onu biçersin" dedi. Uygun şöyle devam etti:
"Kesinlikle bu işleri tasvip etmiyoruz. Hiçbir spor adamının da tasvip edeceğine inanmıyorum. Çünkü sen başkasının futbolcusuna ulaşırsan birgün senin de futbolcuna birileri ulaşır. Dolayısıyla bütün kulüpler, sahada futbolün gereğini yapan, mücadele eden bir mantaliteyle hareket etmelidir."