Cevap: Bank Asya 1. Lig
Ç.Rize'de Halim Mete devri
Çaykur Rizespor'un bugün yapılan 77. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Halim Mete seçildi. Çaykur Rizespor'un 77. Olağan Genel Kurulu 414 üyenin 152'sinin katılımıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kurula Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Servet Yardımcı, Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Kadir Çakır, Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Metin Kalkavan ile Çaykur Rizespor delegeleri katıldı. Daha önce yapılan genel kurulda tüm yetkilerini Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devreden Çaykur Rizespor'u bundan böyle oluşturulan Rize Sportif A.Ş. yönetecek.
Rize Sportif A.Ş. Başkanlığına ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Vekili Halim Mete getirildi. Mete'nin başkanlığındaki Rize Sportif A.Ş.'nin 15 kişilik yönetimi ise Metin Kalkavan, Ekrem Yüce, Şaban Yardımcı, Fahrettin Kaya, Mehmet Emin Erkan, Gökhan Kıran, Koray Deniz, Ömer Ofluoğlu, Tahsin Sancak, Şükrü Cevahir, Ali Çemberci, Yılmaz Zehiroğlu, Süleyman Basa, Aykut Ferah ve Murat Kurt'tan oluştu. Oylamada yönetim kurulu genel kurula katılan 152 delegenin tamamının oyunu aldı.
Genel kurulda bir konuşma yapan Kadir Çakır, 1.5 yıllık görev süresinin ardından genel kurul üyelerine veda etti. Çakır'ın, Rizespor Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağı belirtildi. Rize Sportif A.Ş. Başkanlığı'na seçilen Halim Mete adına genel kurulda konuşan Metin Kalkavan, Rizespor'da 77. olağan genel kurulla birlikte bir milat yaşandığını belirterek bundan böyle Rize Sportif A.Ş. yönetim kurulunun Çaykur Rizespor'u dünya standartlarında yönetilen bir kulüp haline getireceğini söyledi.
Genel kurulda bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı ise, Türkiye'de spor kulüplerinin başarılı ve daha istikrarlı yönetimlere sahip olması için olmazsa olmaz iki unsurun bulunduğunu söyledi. Yardımcı, "Bunlardan biri tesisleşme diğeri ise kurumsallaşmadır. Rizespor bunu gerçekleştirmiştir. Bu projede ve yönetimlerde görev alanlara teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sadece Rizespor için örnek teşkil etmeyecektir. Türkiye'deki diğer kulüplerimiz için önemli emsal teşkil edecektir" dedi.
|