Cevap: Rıza ÇALIMBAY
Dönme dolap!
Beşiktaş’ta teknik direktör bilmecesi çözüm bulamıyor. Yabancı konusunda ısrar eden siyah-beyazlılar, beklenen yanıtı alamayınca, Roland Koch’u bile takımın başına getirmeyi düşündü
Koch da kabul görmeyince yeniden Çalımbay’a gidildi. Ancak Rıza hocanın Sivasspor ile olan sözleşmesi engel oldu. Yönetim Eric Gerets ile Samet Aybaba’yı tekrar gündemine aldı.
Samet Aybaba, koşulsuz olarak Beşiktaş’ı çalıştırmak istiyor.
SERDAR SARIDAĞ
Beşiktaş Yönetimi, teknik adam sorununu bir türlü çözemedi. Tayfur Havutçu’nun gönderilmesinin ardından arayışa giren, ancak bir türlü problemi halledemeyen siyah-beyazlılarda yönetim bir türlü uzlaşma sağlayamadı.
Yerli teknik adam işinde yaşanan ikilemden dolayı yabancıya dönen, ancak düşündükleri isimlerin hiçbirini ikna edemeyen ya da koşullarını sağlayamayan siyah-beyazlılarda son olarak Antrenör Roland Koch gündeme geldi. Aylık 40 bin euro alan Alman çalıştırıcının teknik direktör olduğunu savunan bir grup, “Zaten sözleşmesi devam ediyor. Üstelik yıllık 500 bin euro alacak. Neden o olmasın?” düşüncesini ortaya attı. Ancak yönetimdeki çoğunluk Koch’un getirilmesine sıcak bakmadı.
Bunun üzerine Rıza Çalımbay ile yeniden masaya oturan Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, dün Antalya’da Rıza hoca ile el sıkıştı. Ancak Çalımbay, “Başkanımı ikna edin” diyerek, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ı işaret etti. Bunun üzerine Otyakmaz ile konuşan siyah-beyazlılara, “Size verdiğimiz süre geçti. Rıza Çalımbay ile devam edeceğiz” yanıtı geldi.
Rıza Çalımbay, “Bir de ben konuşayım” diyerek Mecnun Otyakmaz ile görüştü, o da ikna edemedi.
Bunun üzerine siyah-beyazlılar, Eric Gerets ile Samet Aybaba’yı tekrar gündemlerine aldı. Beşiktaş yönetimi Fas Milli Takımı’ndan ayrılması gündemde olan Eric Gerets’ten gelecek habere göre rotasını belirleyecek. Belçikalı çalıştırıcıda olumsuz bir gelişme olması halinde yönetim bu kez yerli seçeneğini masaya yatıracak.Kaynak:Milliyet.com. tr
02:30 | 10 Haziran 2012
|