Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > SivasSpor > Transfer

Transfer Transfer Listesi / Yeni transferler / Giden futbolcular

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Mehmet Yıldız FB'ye mi gidiyor?
Alt 02.11.2008, 09:44   #241
tanju_58
Usta Yiğido

tanju_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

297 Mesajına 667 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 897 tanju_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKtanju_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKtanju_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Mehmet Yıldız FB'ye mi gidiyor?

BİR FOTOMAÇ HABERİ...

%100 doğru olduğunu bile bilsem bu gazete haber yapıyorsa kendimden şüphe ederim
Alt 02.11.2008, 22:16   #242
ellisekizSVS
Acemi Yiğido

ellisekizSVS - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

23 Mesajına 30 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 614 ellisekizSVS FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: 2008/2009 transfer pazarı ve önerileriniz.

Bende öyle söylentiler duydum. Ama sanmıyorum gidecegini Mehmet Sivasta şampiyonlugu tadacak emegini kazanacak ondan sonra belkiii
ellisekizSVS isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
transfer önerileri asya-afrika
Alt 22.11.2008, 09:30   #243
darkrain
Yeni Yiğido

darkrain - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 702 darkrain Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart transfer önerileri asya-afrika

Asya Kaplanları Vs Afrika Aslanları

Düya Futbolu Avrupa’nın ön liberolarla kurulu hegomanyası altında bir seyir izlerken, teknikten çok güce, kuvvete dayalı bir hal aldı ve seyir zevki de gitgide düşmeye başladı. Daha 6-7 sene önceye kadar Emerson, Viera, Davids dışına ön libero bilmezken şimdiler de en revaçta mevki. Yakında kız anneleri “kızımı ne doktorlar ne mühendisler ne ön liberolar istedi de vermedim” derlerse şaşırmamak lazım. Çoğu kazma orta saha oyuncularını bu mevkide oynatan teknik adamlar yüzünden çoğu maç artık çekilmez hale geldi maalesef. Halbuki ön libero defans - ofans arasında köprü vazifesi görebilecek, yumuşak bilekli alanını kaybetmeyen orta saha oyuncularından oluşurdu önceleri. Redondo, Guardiola, Simeone’ler, Viera’lar, Davids’ler..

Bu noktada bu yazı ile farklı meziyetteki oyunculara değinmekte fayda görüyorum. Bu yazı ile Avrupa’da ki bu illet hastalıktan henüz nasip almamış Asya ve Afrika’da ki birkaç yetenekten bahsedeceğim. Daha önce Aboutreika ile başlayan Afrika Trafiğimiz Asya’yı da içine alıp devam edecek.

Irak. Zülum,Savaş, İnsan Hakları, Ölümler, Bombalar ilk akla gelenler..İşte bu tabuları son Asya Kupasında yıkan, Irak halkına bir umut veren başarının en önemli mimarından bahsetmek istiyorum. Nashat Ali Akram.

12.09.1984 Al Hilal, Irak doğumlu. Al Sortada 8 yıl önce başladığı futbol yaşamını şuan da Hakan Yakın’ın takımı Al Graffa ‘da sürdürüyor. Başarılı orta saha oyuncusunun son takımına transferi ise çok ilginç. En önemli Asya kulüplerinden olan Al-Ain’de oynarken Sunderland ve Manchester City bu oyuncuyu istiyor ; özellikle Ericcsson Asya Kupası performansı ile hayranı olduğu Nashat’ı almak için oldukça uğraşıyor ancak çalışma izni çıkmıyor. Takımda git gel yaşayan Nashat Akram’da yine çok ünlü bir kulüp olan Al Graffa’ya transfer oluyordu.

1 yıllık kontrat yapıp 1 milyon dolara oynadığı Al-Ain’den önceki takımı Al-Shabab’da 2005-2006 sezonunda Suudi Premier Ligi’nin en değerli yabancı oyuncusu seçilirken patlama yaptığı 2007 Asya Kupası finalinde de aynı ödüle layık oluyordu. Çalışma İzni ile ilgili problemlerin aşılması durumunda Manchester Yolları ona açılacak mı bilemem ama artık dünya yıldızlarını almak hedefinde olan City yönetiminin Arkam ile ilgileneceğini sanmıyorum.

Bu kadar teferruattan sonra asıl önemli konu yani Arkam ve onun stiline gelelim. 1.86 boyu ve uzun bacakları ile topa hakimiyeti, tekniği ve özellikle mesafe tanımadan ( Milli maçlarda +35 metre şutlarına çokca tanık oldum. ) attığı şutları ve güçlü fiziği ile Akram tam bir 10 Numara.

Kesinlikle Ortalama üstü bir yetenek..

****http://www.youtube.com/watch?v=B9I0CyitLsA****

Suudi Arabistan. Yükselen futbol grafiğiyle 2007 Asya kupası finalisti. Fifa, Striker, Sensible soccer gibi çocukluğumuzda devi açmış oyunlarda yeşil formalarının altındaki siyah adamlar. Brezilyaların ,Arjantinlerin arasında yer alırdı. Suudiler daima futbol kamuoyu gözü önünde olmuştur.

Yazıma bu takımın süper starı ile başlamak istiyorum. 2007 Asya kupası gol kralı 2007-2008 Asya’da yılın en değerli oyuncusu olmaya Aboutreika ve Akram ile aday gösterilen Yasser Al-Qahtani...

Namı değer “Sniper” ,” Robin Hood” bu lakabını sadece gol sevinci sebebiyle değil (Guiza da olduğu gibi ) inanılmaz gol vuruşlarıyla ve rakibin gardını düşüren sürati sebebiyle almıştır.

Yasser 1982 Al Khubar doğumlu bir oyuncu.2003 yılında Al-Qadisia’da başladığı futbol kariyerine tam 23 million SR (5.33 Million USD) ye tansfer olduğu Al-Hilal’de 2005 yılında bu yana devam ettiriyor. Bu süreç içinde 54 kez milli olan Yasser tam 44 gole imza attı.

Müthiş bir gol oranına sahip Yasser Asyanın en iyi golcüleri arasında yer alıyor. Bazı özelliklerinden bahsedelim. Gollerinden sonra yaptığı ‘’sniper’’ işareti ile tanınan golcü özellikle rakiplerinin üzerine gitmesi, kıvraklığı sayesinde, ani yön değiştirmesi ve manevra kabiliyeti, İbrahimovic gibi sıra dışı goller denemesi, oyun vizyonu hava hakimiyeti en önemli ve onu farklı kılan yönleri diyebilirim.

Ayrıca Fifa nezdinde dünyada 2007’nin en golcü 6.oyuncusu seçildiğini de hatırlatmak isterim.

Aşağıdaki Videolara az da olsa oyuncu hakkında bizlere bilgi verecektir.
*** http://www.youtube.com/watch?v=IDY7ruT4-1Q***
*** http://www.youtube.com/watch?v=KCsN16LueNE****

Araplardan konu açılmışken yazıma buradan devam etmek istiyorum Arap Emirliklerinin Pelesi ,Ismael Matar. Görünüşü tekniği Pele’yi andırsa da aslına o Arap Emirlikleri takımının ve Al Wahda’nın 10 numarası..

1983 Doğumlu Matar Al Wahda takımı oyuncusu.2003 yılı dünya gençler şampiyonası Altın Kramponu Sertifikalı bu oyuncu,Özellikle sürati ,inanılmaz tekniği ,Akıl dolu pasları ve birebirde karşı koyulamaz çalımları ile bir araptan öte Brezilyalıları andırıyor.Her nekadar 2007 Asya kupasında Arap emirlikleri gruplardan çıkamasa da Matar Kalitesini konuşturmuştu.

Afrikanın balta girmemiş ormanlarından kavak ağaçları getiren kulüplerimize duyurulur.

Sanıyorumki görüntüleri izleyenler bu adamın Suudi olduğuna inanmayacaktır.

http://www.youtube.com/watch?v=5g6i-ZWY5...re=related

Yazımın sonlarına gelirken 3 isimden daha bahsetmek istiyorum.

Hoş, belki de kategorimize giren genç bir yıldız değil ama mutlaka üzerinde durulması gereken ilki Mustafa Denizli ‘nin eski takımı Pas’ın eski yıldızı Javad Nekounam. Yazımın başında özlem duyduğum ön liberoları sıralamıştım.Pas yapan teknik vizyonu geniş. Kısacası şimdinin futbol cahili kazma orta saha oyuncularından olmayan oyunculardan bahsetmiştim. Javad da bu kategoride bir oyuncu.Tüm Asyalılar gibi geç gelse de Avrupa’ya klasını hemen gösterdiğini düşünüyorum.

Javad 1980 Ray-İran doğumlu.1998 ‘de Futbola Başladığı Pas’ta 7 yıl oynadıktan sonra sırasıyla Al Wahda, Sharjah gibi Arap Emirlikleri takımlarından sonra 2006 da Osasuna’ya transfer oldu. Javad 2006 da Wahda’ya 5 aylığına 1 milyon dolara imza attı, bu dönemde Tottenham onunla ilgilenmesine rağmen o Asya’yı tercih etti. Bu seçimdeki temel amacı kendini burada gösterip Dünya Kupası kadrosunda yer bulmaktı ve amacına da ulaştı.Javad 2006 Daki muhteşem performansı sonrası Osasuna’ya imza attı. Önce 2 yıllık bir anlaşma yapıldı. 2006/2007 sezonu sonunda UEFA kupasındaki performansı ile gerek UEFA’da altın karmaya, gerek ise Osasuna Taraftarları tarafından Yılın Oyuncusu seçildi. Bu performansı sonrası ise sözleşme 2011’e dek uzatıldı. Fakat hatırlatmak isterim ki; sözleşmesinde 5 milyon Avro karşılığı serbest kalır maddesi yer alıyor.

Şimdi ise en sevdiğim bölüm olan oyuncu hakkındaki kişisel yorumuma geldi sıra. Javad öncelikle tam bir oyun kurucu. Hani o orta saha da yer kaybetmeyen takımın tam ortasında beyin görevi gören adamlar vardır ya. Javad tam bir dağıtıcı akıl dolu uzun topları, hızlı düşünüp topu çabuk kullanması,ve bileklerine hakimiyeti ve + 18 metre mesafeden isabetli şutları ile dikkat çekiyor. Açık söylüyorum,Galatasaray gibi hızlı adamları olan bir takımın ihtiyaç duyduğu bir oyun kurucu.

2007 Ağustosunda sakat olduğu dönemde , Plasil transferi sonrası 6 numaralı forması elinden alınmış ve 24 numaralı forma verilmişti. Javad o özlem duyulan, o yana ya da geriye oynamayan orta saha oyuncularından..

*** http://www.youtube.com/watch?v=A-S5fk9iVgM***

Biraz da Afrika’ya geçelim..Kas yapısı, güç, sürat, gibi sebeplerden bazı mevkilerde bazı ırklar vazgeçilmezdir. Bu basketbolda da futbolda da çoğu sporda da böyledir. Madem ön liberolardan konu açtık,aklınıza şu an gelen ön liberoları saydığınızda ilk 5’te açık tenli birini sayabileceğinizi sanmıyorum..Bu bağlamda sözü uzatmadan Afrika’nın yeni nesil Essien’in den Anthony Annan’dan bahsetmek istiyorum.

Henüz 1986 doğumlu Ganalı oyuncuyu aslında IK Start Takımında iken takibe almış Afrika Uluslar kupasından önce ise yıldız adayı olarak sunmuştuk. Essien, Appiah mahrumu Gana Barusso yerine Annan’a şans verince haklılığımız ortaya çıktı,ve turnuva sonrası beni çok şaşırtan bir kararla Annan Rosenborg’a transfer oldu. Halbuki Premier Lig’e gitmesine %100 gözüyle baktığımdan bu oyuncuyu öneri olarak sunmaya cesaret edememiştim. Sadece 1.500.000 avro karşılığı Rosenborg’a geçen ve 3 yıllık imza atan Annan,tam daha önce belirttiğim kalıpta bir oyuncu. Gerek defans gerek ofans anlamda çok başarılı bir ön libero olan Annan 1.75 gibi ahım şahım fizikte olmasa da çok güçlü, hızlı ve birebir adam markajında rakibi bitiren bir oyuncu. İşin ilginç tarafı ise şu Annan defansif bir orta saha olmasına rağmen müthiş tekniği ile “Pablo Aimar” lakabıyla anılıyor ve Annan ülkesi Gana’nın en yetenekli genci olarak lanse ediliyor.Kazma orta sahalara çift haneli rakamlar verip böylesi bir oyuncunun sadece 1.500.000 milyon Avroya Rosenborg gibi bir takıma gitmesi gerçekten çok ilginç. Buradan önlibero sıkıntısı yaşayan Galatasaray Camiasına duyurulur.

*** http://www.youtube.com/watch?v=3OBCW_yM4CI*****

Sıra bu kadar leziz oyunculardan oluşan yemeği tatlandırmaya geldi. Hep görev adamı yazacak değiliz ya..Bu dünya hep Lampardları istemez ya Ronaldinhoları isteyen hiç mi yok. Bu girişten sonra sizlere dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi 5-6 oyuncusundan biri olan Zidane’ı hatırlatmak istiyorum..Cezayir asıllı Fransız yıldıza hangimiz hayran değildik ki? O futbolu bırakınca dünya futbolu çok şey kaybetti..Şimdi yazıma dünyanın gelmiş geçmiş en iyi ortasaha oyuncularının başında gelen Zidane’nın kefil olduğu bir isimle son vereceğim. Cezayir’in Ronaldinho’su Lazhar Hadj Aissa.

1984 Batna-Cezayir Doğumlu Aissa 2003 yılında başladığı kariyerine doğduğu şehrin takımında başlamış sadece 1 yıl sonra futbola devam ettiği Es Setif Takımına transfer olmuştur. 2007 de Arap Şampiyonlar Ligi Cezayir Ligini kazanan Es Setif takımının 10 numarası stili sebebiyle Ronaldinho, saçları sebebiyle Roberto Baggio ya benzetiliyor. Hadj Aissa’yı defalarca izleyen biri olarak onun izleyiciye verdiği heyecanı anlatmak değil göstermek istiyorum. Müthiş çalımları,sürati,kıvrak hareketleri,her şeyden öte tam bir sokak futbolcusu. 4 kez Cezayir milli takımına seçilen Aissa Zidane’ın tavsiyesi ile Real Madrid tarafından denenmiş bir oyuncu. Bu bakımdan Real Madrid’in denediği bir oyuncu olması Zidane’ın önerisi sanıyorum ki yeterli referansı sağlıyordur.Geçen yılın başında Lens’in Aissa ile ilgilendiği de çokça dillendirilen bir transfer söylentisiydi.

2006 sonrası yükselişe geçen ve önce Cezayir Liginin en iyi oyuncusu sonra 2007 de Arap Şampiyonlar Liginin en değerli oyuncusu seçilen Aissa ile ilgili fikir oluşturması adına aşağıdaki görüntüleri incelemenizi öneriyorum.İzlediğim tüm maçlarda top ayağına geldiğinde tribünlerden gelen uğultular inanılmazdı..Siz de hak vereceksiniz..

*** http://www.youtube.com/watch?v=qeLmHxWaCEs****

** http://www.youtube.com/watch?v=PbS1M2w4v3U****

Yazımı sonlandırırken bir sonraki yazımda Afrika’nın gelecek vadeden yeteneklerini sizlerle paylaşacağımı belirtmek istiyorum.
darkrain isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı darkrain'a Teşekkür Ediyor...
--->: transfer önerileri asya-afrika
Alt 22.11.2008, 09:36   #244
davudi
Yiğido

davudi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 98 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 635 davudi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: transfer önerileri asya-afrika

saol kardes gercekten cogunu bilmiodum
İçimi titreten tribündeki o SİVAS sesi‚aklımı başımdan alıyor.
davudi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: transfer önerileri asya-afrika
Alt 22.11.2008, 10:02   #245
tanju_58
Usta Yiğido

tanju_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

297 Mesajına 667 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 897 tanju_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKtanju_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKtanju_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: transfer önerileri asya-afrika

aslında arjantin futbol federasyonunda olan hemşerimizden tavsiye alarak 2-3 genç arjantinli futbolcu getirilse çok iyi olur.hala niye böyle bi hamle yapmadı bizim yönetim şaşırdım doğrusu....
Alt 22.11.2008, 10:47   #246
darkrain
Yeni Yiğido

darkrain - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

3 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 702 darkrain Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart -->: transfer önerileri asya-afrika

arkadaşlarda asya ve afrikada ne oyuncular var, kimse bakmayı gidip kazmaları alıyolar. burdan yönetime tavsiyeö Yasser Al-Qahtani yi mutlaka alsınlar, müthiş bir yetenek
darkrain isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.11.2008, 19:16   #247
ogi
Acemi Yiğido

17 Mesajına 19 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 647 ogi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

arap oyuncuyu getirtip sivas ayazında donduracakmısınız
işin şakası bir yana, kuzey afrika ülkeleri hariç arap ülkelerinden gelip de ligimizde kalıcı olabilen bir oyuncu yok.
ogi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: transfer önerileri asya-afrika
Alt 22.11.2008, 19:51   #248
yerliturkuaz
Usta Yiğido

yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1265 yerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: transfer önerileri asya-afrika

Bülent hoacamızın eminim bu tür oyuncuların veya başka oyuncuların listesi vardır... Hiç tanımadığımız Bilica Konfory ve Sergio bunlardan bir kaç tanesi diye düşünüyorum....
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.11.2008, 20:09   #249
memet24
Tecrübeli Yiğido

memet24 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

205 Mesajına 309 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 721 memet24 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

paylaşım için tşkler........................ ...................
memet24 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: 2008/2009 transfer pazarı ve önerileriniz.
Alt 21.12.2008, 01:44   #250
oliseh
Yeni Yiğido

oliseh - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 oliseh ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Pfeil Cevap: 2008/2009 transfer pazarı ve önerileriniz.

TRABZON KARADENİZ SPOR'DA TOP KOŞTURAN ÖN LİBERO SELÇUK YILDIRIM
O GÜÇLÜ DEFANS VE FORVET HATTI ARASINDAKİ ORTASAHA HATTINI SAĞLAMLAŞTIRACAK BİR OYUNCUDUR; HEM DÜZEYLİ BİR İNSAN VE ÇALIŞKAN BİR FUTBOLCUDUR.

FORMA NUMARASI 58
oliseh isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
açıklama, asyaafrika, asıl, atağı, ataoğlu, diallo, dialloya, emre, eyüp, fikret, giresunsporda, hacettepe, hacettepede, hedef, kadri, mehmet, musa, müjdesi, pazarı, sivasa, talip, transfer, ünsaldan, yıldız´dan, zahora, önerileri, önerileriniz