Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

--->: OLAY MAÇ YENİDEN!
Alt 29.08.2007, 14:01   #261
Fatih Bayrak
Yiğido

Fatih Bayrak - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 57 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 Fatih Bayrak isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
Mert5858 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Trabzon bunu herzaman yapiyor

Ben en sonda söyleyeceğimi en başta belirteyim;

Trabzonspor, bir Türkiye Ligi takımı değil, örneğin bir İtalya, ya da Fransa ligi takımı olsaydı, ''Kendini bilmezlerin'' çıkarttığı bu kadar olay sonrasında en az 30 kez bir alt kümeye düşürülür, taraftarı adam olana kadar da amatör kümeden bir üst lige çıkmasına izin verilmezdi.

Ama dedim ya burası Türkiye..

Baksanıza maçı anlatan bunca yılın spikeri Öztürk Pekin bile sahaya giren ve Sivaslı futbolculara saldıran en az 20 kişiyi ama korkudan (!), ama başka bir nedenden dolayı ''Bir kaç kendini bilmez'' olarak tanımladı..

Açık söyleyeyim ben bu ''Bir kaç kendini bilmez'' lafına takmış durumdayım..

Şöyle bir yıllar öncesinden başlayarak, bugüne kadar ''Bir kaç kendini bilmez'' Trabzon'da neler yapmış, şöyle kısaca fazla uzatmadan bir göz atalım..

Yıl 1985; Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, İlyas'ın son dakika golüyle 1-1 berabere bitmiş, Fenerbahçe takımını havaalanına götüren otobüs ''Bir kaç kendini bilmez'' tarafından kurşunlanmış.. Futbolcular otobüsün içinde kendilerini yere atarak canlarını kurtarmışlar..

Bir kaç yıl sonrası... Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-2 yenmiş. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte sahaya dalan ''Binlerce kendini bilmez'' galibiyeti kutlarken (!) Fenerbahçeli Semih'in ağzını, burnunu dağıtmış.. Trabzonsporlu yöneticiler, ''Taraftarımız galibiyet sevincini biraz abartmış, bunda bu kadar büyütülecek ne var canım?'' diyerek olayı kendilerince geçiştirmeye çalışmışlar..

Yine bir kaç yıl daha sonrası.. Trabzonspor, Beşiktaş karşısında yenik durumdayken, maraton olarak tabir edilen tribünden ''Bir kaç kendini bilmez'' tarafından yardımcı hakemin kafasına çakmak, taş falan atılıyor. Hakem Erman Toroğlu içeri girerek karşılaşmayı tatil ediyor..

Biraz daha bir kaç yıl sonrası.. Fenerbahçe, tarihi maçta Trabzonspor'u 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir adım atıyor. Ancak ''Bir kaç bin kendini bilmez Trabzonspor taraftarı'' Sarı-Lacivertli takımı sahadan çıkartmıyor. Sonuçta güvenlik güçlerinin olayları yatıştırması ile yaklaşık 2 saatlik bir gecikmeyle de olsa Fenerbahçe Avni Aker'de canını kurtararak havaalanının yolunu tutuyor..

Yıllar biraz daha geçiyor.. Trabzon'la Fenerbahçe arasında oynanan kupa maçında Sarı-Lacivertli takımın hocası Otto Bariç'in beline ''Kendini bilmez'' biri ya da birileri tarafından yakın mesafeden taş atılıyor.. Fenerbahçe sahadan çekilmek zorunda kalıyor. Trabzon doğumlu Federasyon Başkanımız Haluk Ulusoy, bu karşılaşma sonrası yaptığı ''Ne olmuş yani magnumla mı ateş edilmiş'' açıklaması ile yüreklere su serpiyor (!!!)

Yine bir kaç yıl sonrası.. Tesadüfe (!) bakın ki, yine bir Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor Yönetimi İstanbul'dan gelen 400 kadar Fenerli taraftarı maçın 2'nci dakikasına kadar stada sokturmuyor.. Taraftar stada girdikten sonra Avni Aker'de bulunan ''25 bin kadar kendini bilmez'' topluluk, gelenleri ''Hepiniz o...... çocuğusunuz'' tezahüratları ile karşılıyor.. İş sırf bununla da bitmiyor.. Devre arası 400 Fenerbahçeli'nin bulunduğu tribüne taş, koltuk, çakmak vs. ne varsa yağıyor. Doğal olarak yaralananlar oluyor. Ancak ne hikmetse karşılaşma bitimi Trabzonlular, ''Fenerli taraftarlar bizi dövdü'' diye açıklama yapıyorlar. Bu ilginç maç da ''400 Fenerbahçeli'nin Avni Aker'de 25 bin Trabzonsporlu'yu dövdüğü (!) karşılaşma'' olarak tarihe geçiyor..

Sonra bir kaç yıl daha geçiyor.. Trabzonspor, Konyaspor'la oynuyor ve 2-1 geride. Maçın uzatma dakikalarında ''2 kendini bilmez taraftar'' sahaya atlıyor ve rakip takım oyuncularına saldırıyor.. Karşılaşma bir kaç dakika duruyor. Sonra yeniden başlıyor. Trabzon o arada bulduğu bir golle maçı berabere bitirmeyi başarıyor.. Yönetim sahaya atlayan 2 taraftar için, ''Deli'' raporu alıyor.. Futbol Federasyonu'nun Trabzon doğumlu Başkanı Haluk Ulusoy ise ''Bunlar delidir, ne yapsa yeridir'' diyerek kendi kulübüne ceza veremiyor..

Aslında daha çok ''Kendini bilmez'' bir kaç kişi tarafından çıkartılan olaylar var ama yazsak buralar yetmez..

Şu son Sivas maçında ''Bir kaç kendini bilmezin'' sahaya dalarak çıkarttığı olayları da bir daha buraya yazmaya gerek yok..

Dediğim gibi burası Türkiye..

Trabzonsporlular'a tavsiyem. Bundan sonra olay çıkartacaklarsa, bunu ''Kendini bilmez bir kaç kişi'' ile örgütlemek yerine, daha başka yollara baş vurmaları..

Örneğin Fenerbahçe maçında sahaya binlerce su şişesi yağdıran, güvenlik güçleriyle çatışan ve polisin gözünü çıkartan Galatasaraylı taraftarlar gibi yapsınlar, sadece 5 maç seyircisiz oynama cezası yiyerek kurtulsunlar..

Hem maç bittikten sonra orta sahada toplanıp,saatlerce ''Bayrak nöbeti tutma'' zahmetine de katlanmazlar..
Bilmem anlatabildim mi?..*

Kaynak : Meriç Tunca Yazıyor...
Tarih bu hatalari daima yazacaktir arkadaslar
Fatih Bayrak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: --->: -->: --->: -->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!
Alt 29.08.2007, 14:02   #262
Yiğiter
Usta Yiğido

Yiğiter - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.256 Mesajına 2.834 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1179 Yiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: -->: --->: -->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
sivasligulum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
kardesim hepiniz danimarka macini örnek veriyorsunuz...danimarka macinda futbolcuya deyil hakeme saldiri oldu o yüzden tatil edildi arti danimarka yeniliyordu.sonra size verilen cezayi ben cözdüm normalinde mehmet musa yasir ve mohammede sahalardan men cezasi gelecekti ama tff korktu bunu yapmaya ve 250 ytl ceza verdi bu kadar basit.siz dua edinki futbolculariniz men cezasi yemedi
ben dnimarka maçını örenek vermiyorum.."güvenlik sebeiyle tamamlanamayan maçlar" mesela manisa-sakarya mesela karagümrük-karşıyaka falan ..hani şu güvenliği sağlayamanayan takımın yenik sayıldığı maçlar..ts.sivs maçı da güvenlik sebeiyle tamamlanamadı ama işte ulusoyusz bu herşeyi bekelr
im ben..
Alt 29.08.2007, 14:03   #263
sivasligulum
Yeni Yiğido

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 654 sivasligulum Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart --->: -->: --->: -->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
yahu tamam sen istanbulun üstünlüğünü kabul et bende senin kini edeyim.. en ts nikini kabul ederim niye..çünkü herr yönden bizden gelişniş başarılı bir takım..(fairplay dışında)..sen de ts nin istanbuldan büyük başarılı bir özelliğini söyle de görelim..şampiyonluğun mu daha fazla taraftraın mı daha çok bütçen mi daha büyük neyiniz byük istanbuldan..bizim de tsden bişeyimiz büyük değil biz onu kabul ediyoruz ama fair-play dışında..

trabzonspor kurulus tarihine göre bence trabzon istanbul takimlarindan daha basarili.tek bir konu haric istanbul takimlarinin daha fazla seyircisi ve maddi durumu var bunu kabul ediyorum ama basari söz konusu ise o zaman ts daha basarili 40 yilda cünki istanbulö takimlari 1903 den beri var karsilastir bakim sampyionluk lari
sivasligulum isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.08.2007, 14:03   #264
cappa
Yeni Yiğido

Tecrübe Puanı: 0 cappa Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

Trabzonspor istambulun üstünlüğünü kabul etsin diyen birisi ya FB ya BJK yada GS lidir ve sivasspor 2. takımıdır. Anadolu takımlarının genelde yapısı bu asıl takım 3 büyük denen gruptan kendi şehirlerinin takımı 2. takım konumunda bırakın bu 3 büyük sevdasını kendi takımınızın taraftarı olmayı öğrenin.
cappa isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
--->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!
Alt 29.08.2007, 14:05   #265
sivasligulum
Yeni Yiğido

Standart --->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
ben dnimarka maçını örenek vermiyorum.."güvenlik sebeiyle tamamlanamayan maçlar" mesela manisa-sakarya mesela karagümrük-karşıyaka falan ..hani şu güvenliği sağlayamanayan takımın yenik sayıldığı maçlar..ts.sivs maçı da güvenlik sebeiyle tamamlanamadı ama işte ulusoyusz bu herşeyi bekelr
im ben..
o maclarda hakeme saldiri vardi bunu herkez biliyor ayrica o m aclarii bende izledim.
Alt 29.08.2007, 14:05   #266
melih1
Tecrübeli Yiğido

melih1 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

6 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 736 melih1 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

benım sıvassporum 1.ligde şampiyon olmadı ama ne trabzon ne gs ne fb ne bjk umrumuzda değil.onlar bızı kabul etsın.hepsı aynı.çanak yalayıcısı değiliz anadolunun öz evlatlarıyız!
melih1 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!
Alt 29.08.2007, 14:06   #267
Yiğiter
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1179 Yiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDIYiğiter TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
cappa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Trabzonspor istambulun üstünlüğünü kabul etsin diyen birisi ya FB ya BJK yada GS lidir ve sivasspor 2. takımıdır. Anadolu takımlarının genelde yapısı bu asıl takım 3 büyük denen gruptan kendi şehirlerinin takımı 2. takım konumunda bırakın bu 3 büyük sevdasını kendi takımınızın taraftarı olmayı öğrenin.
has ve has ss liyim..istanbul takımlarına tek kuruş param gtmedi gitmez de...adıma da konuşma tamam mı...
Alt 29.08.2007, 14:07   #268
sivasligulum
Yeni Yiğido

Alıntı:
cappa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
sana aynen katiliyorum genelde ve cogunlugu öyle ben burda cok sivasli taniyorum 1 takimlari besiktas 2 ise sivas
-->: --->: -->: --->: -->: OLAY MAÇ YENİDEN!
Alt 29.08.2007, 14:09   #269
Yiğiter
Usta Yiğido

Standart -->: --->: -->: --->: -->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
sivasligulum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
trabzonspor kurulus tarihine göre bence trabzon istanbul takimlarindan daha basarili.tek bir konu haric istanbul takimlarinin daha fazla seyircisi ve maddi durumu var bunu kabul ediyorum ama basari söz konusu ise o zaman ts daha basarili 40 yilda cünki istanbulö takimlari 1903 den beri var karsilastir bakim sampyionluk lari
adama bak..savaş yıllarında adamlar top mu oynadı..sen o yılları hesaba katmıyon herhalde..
Alt 29.08.2007, 14:09   #270
sivasligulum
Yeni Yiğido

Standart --->: -->: --->: OLAY MAÇ YENİDEN!

Alıntı:
has ve has ss liyim..istanbul takımlarına tek kuruş param gtmedi gitmez de...adıma da konuşma tamam mı...

kardes gücenme ama bende öyle gördüm görüyorum cevremdeki sivaslisi kayserilisi her memleketen insanlar önce istanbul takimlari sonra kendi takimlari bumu anadoluluk sana bisey dedim yok