Alıntı:
Çılgın Türk Nickli Üyeden Alıntı
Benim de aklimdan gecen yabanci + yerli yardimci ama yönetime biraz tuzlu gelir diye tahmin ediyorum. Yabanci nerden baksan 1.5 - 2 milyon ister, yerliye de 500 bin versen 2-2.5 milyon euro eder  sence bu kakadar paryi verir mi yönetim? 
|
Söylediğim kombinasyon büyük ihtimalle pahalı gelebilir ama aslında yabancılar yerli teknik direktörlerden normalde daha pahalı değildir. Maalesef bizim ülkemizde yabancılara daha fazla değer verildiği için adamlar hayal bir edemeyecekleri, belki de kendi ülkelerinde kazanamayacakları paralar kazanıyorlar. Üstelik kontrat şartları da iyi oluyor. Mesela Del Bosque, Bjk'dan bir sürü tazminat aldı. Üstelik başarı da getirmedi. Rijkaart Gs'den aynı şekilde. Aragones Fb'de emeklilik yaşında iyi para kazandı. Lorant gibi bir adam biz de dahil kaç takım birden gezdi. Karol Pecze gibi isimler olursa ucuza denk gelir ama başarı hayal olur.
Bu açıdan yerli hocalar daha mantıklı. Ama özellikle ismi yıpranmış ve çok gezmiş isimler bence bizim vizyona uymaz. Üstelik bazıları çok para istiyorlar. Türkiye'de ancak kariyerli Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Fatih Terim gibi isimler yüksek rakam isteyebilir bence.
Bu nedenle hoca konusunda yeni bir sistem kurabilecek, sadece günümüzü değil 5-10 yılı planlayıp kurtaracak, kişiliği ile yakışan bir isim herkesin desteğini alır bence.
Mesela Manisaspor'un Reha Erginer ile yaptığı planlama 1 yıldır çok hoşuma gidiyor. Uzun vadeli çalışma planladılar. Genç oyuncular ile bir yapılanma ve sistem oturtmaya çalışıyorlar. Ve başarıyı da yakalıyorlar. Kurumsallaşma, altyapı, organize, sportif başarı iyi ilerliyor. Belki de Play-Off ile Süper Lige çıkacaklar. Çıkmasalar da uzun vadede iyi işler yapacaklar. Çok iyi genç oyuncular çıkardılar. Kaynakları iyi kullanıyorlar.