Cevap: Sivasspor Uğruna
HADİSE'YE BAKARKÖRLER
Türkiye’nin her yıl katıldığı Eurovizyon şarkı yarışmasında ülkemizi temsil edecek olan Hadise Belçika’da doğmuş olsa da gerek anne tarafından gerekse de baba tarafından Sivaslı bir ailenin çocuğudur.
Görünen o dur ki Hadise güzel bir sonuçla ülkemizi temsil edecek. Hadise Türkiye’yi hatta Avrupa’yı sallarken başta valimiz olmak üzere Sivaslı üst yöneticilerimizin bu konuya ilgisiz kalmasının anlaşılır bir mazereti olduğunu sanmıyorum.
Halterde dünya şampiyonasında Nurcan Taylan’ı kabul eden yöneticilerimiz, Hadise’nin başarısının hem ülkemiz hem de Sivas’ımız için önemli bir kazanım olduğu gerçeğine bakarkör kalmalarını anlamak mümkün değildir.
Bu ayrımcılık neden yapılıyor? Önce bunun cevabını öğrenmek istiyorum. Hadise Sivas’ın tanıtımına katkı koymuyor mu? Yoksa Sivaslı olmaya yakışmıyor mu? Yoksa has Sivaslı olmak için başka bir ölçütler gerekiyor da biz bilmiyoruz? Hadise başarısı nereye ulaşırsa ulaşsın bu konumu ile günümüz müzik dünyasında önemli bir yer edinmiştir.
Spor alanında, siyaset alanında ünlü olmak kabulleniliyor da, müzik alanında ünlü olmuş bir Sivaslı kızımızın başarısı neden görülmek istenmiyor?
Hadise olayı, Sivassporumuzun başarısı kadar, Sivas için kullanılabildiğinde, değerlenebildiğinde önemli bir kazanımdır. Hadise Sivas’a geldiğinde yaratacağı coşku ve haber Sivas’ın tanıtımında önemli kazanımlar yaratamayacağını kim söyleyebilir.
Saz çalmakla, ata binip dolaşmakla, ağıtçılık yapmakla, din turizmini geliştirmek adına Hıristiyan misyonerlerinin kullanımı olan bazı değerler için mezar arama gönüllülüğüne soyunmakla, Sivas’ın değerlerine sahip çıktıklarını sananların, Hadise gibi bir değerinde önemine uygun desteği göstermek mecburiyetinde olduklarını anlamaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.
Bilmeyenler ya da görmeyenler için öneriyorum. İnternete baktıklarında Hadise için tanıtımlarda “ Hadise, 22 Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Ailesi Sivas'ın Yıldızeli ilçesinin Yavu ve Fındıcak köylerindendir.” Yazılmış olduğu gerçeğini göreceklerdir. Demek ki görmeyenler, görmek istemeyenler olsa da Hadise isimli değerimiz, dünya tanıtımında “Sivaslı bir ailenin kızı olarak” geçmiş bulunmaktadır.
Hadise birçok yerde konserler veriyor. Avrupa da, dünya da müzik dünyasında markalaşmış bir isimdir. Geçtiğimiz ay da Kayseri’de bir konser verdi. Neden Sivas’ta bir etkinlik düzenlettirip Hadise’yi memleketi ile kucaklaştırmaktan korkuyoruz? Bu konser vasıtası ile dünyanın gözünü Sivas üzerine çekmiyoruz.
Kimse, Makamı ve kendi düşünsel yapısı ne olursa olsun, Sivaslılığa ayar verme cesaretini ve cüretini kendisinde görmesin.
Onca abur cubur yerlere, dünyanın parası çarçur edilirken, Hadisenin hemşerileri ile kucaklaşmasının yoluna tıkaç olunması hoş görülecek bir davranış değildir.
|