Usta Yiğido
1.451 Mesajına 3.350 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 646
|
Cevap: Mutlu musunuz...?
Stadın halini görünce içim acıdı,zamanında pasolig hakkındaki düşüncelerimi yazdığımda ,bu gereksiz sistemi savunanlar ,hortumu savunanlar bana demediğini bırakmadılar ,sonuç ortada ,stadlar bomboş,500 kişi içinden bile küfür edenleri ayıklayamayan sistem 5000 kişi içinden kimi ayıklayacak?,tüm türkiye stadları neredeyse böyle,pasolige tabi takımların stadlarıda böyle ,3.ligdeki şehirlerin takımıda böyle ,istisna 2 3 şehir hariç ,türk futbolu önce olmayan uyduruk delillerle yapılan şike operasyonuyla bitirildi,kulüpler haksız şekilde töhmet altında bırakıldı,şehirler, takımlar birbirine düşman edildi,sonra pasolig denen ucube sistemgetirildi, hangi akla hizmet anlamış değilim,bu türk futbolunu tamamen bitirdi,stadların durumu içler acısı,buna rağmen birçok şehirde yeni stadlar yapılıyor,bizde kapasite 33 bin olsaydı ,30 bin olsaydı ,yok yok 25 bin çokbile nin tartışmasını yapıyoruz,futbol seyircisi kuş gibidir uçtummu bida kolay kolay o stada gelmez,bu lanet olası hortum düzenine pasolige karşı çıkmayan herkes ,bu lanet olası pasoligi icad edenler ,bjk yi batırıp tff nin başına adeta atayanlar mutlumudur ?[öğrenciler ,öğretmenler olmasa bu maarifi negüzel idare ederdim ]derlerya ,şu seyirciler olmayınca ,tüpçüde futbolu öyle idare ediyor işte,takımların hali ortada,milli takımın hali ortada,kulüplerin hali ortada,transfer yasağı konmuştakımlar,avrupa arenasına çıkması yasaklanmış takımlar,borç batağında formalarına bile haciz konmuş takımlar,büyükşehir olmuş şehirlerde bile bomboş stadyumlar,letonyayı bile yenemeyen dünya 3. apoleti olan milli takım,türk futbolunun getirildiği nokta bu.buna sebep olanlar,destek olanlar mutlumudur?
5 tl verip ettiği küfürle ,yaptığı çirkinliklerle kulübe 150 200 milyar ceza aldıranlar ,kendi gibi olmayan ,şehrini sevdiği için kombine alıp maç seyretmeye gelenlere ceza aldıranlar mutlu mudur ? herkes yerli yerinde durduğuna göre mutludurlar.
Dünyanın hiçbiryerinde cezalar toplu olarak verilmez, evrensel hukuk kurallarına aykırıdır bu tutum, cezalar bireyseldir, her fert suçu ispatlanana kadar masumdur, akıllarınca oto kontrol sistemi uyguluyorlar, milleti birbirine düşürtecekler, toplu ceza verelim ki o küfürbazları kombinesi yasaklanacak kişiler ayıklasınlar isteniliyor, cezaları ,hem kulüp için ,hemde masum seyirciler için verilen tüm cezaları ağır buluyorum.
Hakem istediği gibi adice maç yönetecek ,başkan konuşursa ceza,hoca konuşursa ceza,taraftar küfrederse ceza verilecek,o hakemleri eğitemeyen,kasten atayan,kurullar ceza almayacak öylemi?bu işler düzelmesine düzelirde bayağı zaman alır gibi görünüyor,ayrıca bunu sadece sivasa maletmekde yanlış sivas taraftarı birçok medeni geçinen şehir insanından daha medeni .
|