Cevap: Sivas’tan Adriano hamlesi
Gil Vicente takımı Portekiz liginde bu sene küme düştü. Takımın defansı adeta hallaç pamuğu gibi... Çok gol yiyen az gol alatan bir takım.. Porto Sporting CF ve Benfica dan toplam 14 gol yemiş... Kalecinin iyi olması elbette çok önemli. Lakin bunun yanı sıra defans ve defansif ön liberonuzunda iyi olması lazım. Schumacher Alman milli takımında neden az gol yiyordu da Shalke 04 e transfer olunca 84 gol yiyerek adeta istatistiğini yerlerde süründürdü. Demekki kalecilik sadece bir yere kadar. İkiye bir yapıp gol yiyorsanız buna kalecinin yapacağı bir şey yok. Adrianonun Penafiel maçını seyrettim. Kıran kırana bir maç sonunda çok güzel kurtarışlar yaparak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Gel görki takım çok kötü ve çok gol yedi...
Bende baştan bu kadar çok yiyen kalecinin bizle anılmasından tedirgin oldum. Ama eğer ön libero ve defansınızda iyiyse kaleciyede sirayet edeceğini düşündüm. Ama kötüyseniz golü sadece kalecinin değil defansınızında yediğini unutmamak lazım...
Bakalım zaman ne diyecek...
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|