Taraftar neden bütünlesemiyor? Trübünler neden dolmuyor?
Günümüzde bizim tartıstıgımız ve anlam veremedigimiz bu sorular aslında cok basit. Hatırlayın eski zamanları taraftarımızı trübünlerimizi. Maca gitmek için can attıgımız o yıllar ahhhh o yıllar. Herkes dügüne gider gibi maclara giderdi. Bilirsiniz dügünlerde akrablar esler dostlar hep bir arada olurlar. Bizlerde hem takımımızı desteklemek için hemde dostları görebilmek için stada kosardık. Trübünlere baktıgımızda ya okul arkadasımızı ya cocukluk arkadasımızı yada bir akrabamıza muhakkak rastlardık. Mac heycanı ile beraber bu güzellikleride yasardık. Ben bir kac anımı paylasmak istiyorum sadece. Sivassporumuzun ikinci ligde oldugu yıllar. Amatör kümede bizlerde top kostururduk. Su an 4 eylülün yanında olan sahamız toprak sahaydı herkes bilir zaten bunu. Mac bittikten sonra bizim hocalar bizi SİVASSPORUMUZUN macına sokarlardı. Betondan olusan merdivenli trübünlerimizde cosku neşe sevinç hiç eksik olmazdı. Bizler sigara içerken yaslı büyüklerimizin bize laf atmaları bile bize sempatik gelirdi. Sunlara bak hem 16 17 yasındalar, hem spor yapıyorlar, hem saygısızlar, ne büyük ne kücük biliyorlar gibi laflar söylerdlerdi
Tamam dayı yeterki kızma atıyoruz sigaramızı macta baslayacak zaten der geciştirirdik. Gol attıgımızda tanıdık tanımadık birbirimize kenetlenir beraber sevinir beraber üzülürdük. Sonra nemi oldu. Ben gene bir mactaydım süper lig macı ama bu sefer. 2010 2011 sezonunda Karabügü 5 1 yendigimiz macta gol attık. Arkadaslarla beraberdik gene. Ben bizim önümüzde duran birinin omzuna elimi koyarak sevincimi onla paylasmak istedim. Peki ne oldu dersiniz. Kardes dikkat etsene sevineceksen dogru sevin benim omzuma elini koyma dedi
Özür diledim kendisinden ve ogünden sonra sevincimi varsa yanımda arkadasım yoksa tek basıma yasadım. Eskiden birde herseyin tadı olurdu. Trübünde köfte ekmek yemek simit yemek vs. Nede güzel olurdu degilmi? Simdi ise herseyi maddiyata dökmüşler. Mac bileti 2.5 milyon köfte ekmek 10 15 milyon. Bir bardak cay bile 1.5 milyon onunda abdest suyundan farkı yok. Eskiden dısarda kalan içeriye giremeyen arkadaslarımız olurdu. Onlara aramızda para toplar verirdik gider biletini alır gelirdi. Simdi herkes maca beles giricem yapmadıgını bırakmıyor. Bunları gören insan ben kerizmiyim diyor. Bunu maddi gücü yerinde olanda olmayanda yapıyor malesef. Artık hersey ticarete dökülmüş durumda. Bir seyi gönülden sevmek bile yetmiyor artık. Bizler bile yeri geldigi zaman birbirimize sen niye o lafı kullandın kac tane forma atkı aldın kac kere maca gittin gibi söylemler söylüyoruz. Karsımızdaki ama ben SİVASSPORU seviyorum ondan böyle söyledim diyor. Biz gene önce parayla bişeyler yap sonra söyle ne diyeceksen diyoruz. Hal böyle oluncada ne o taraftar stada gelir nede o trübünler dolar. Beni en iyide büyüklerim anlar.