Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Bir anı da benden;yılını tam hatırlamıyorum Sivasspor 3. ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor..Rakibimiz HOPA..Maçın son dakikaları rakip 2-1 önde ..Herkes çok gergin,çünkü bu maç belki de 2. ligin anahtarı olacak..Maçın son dakikalarıydı galiba sağ kanattan Abdullah (Apo) ileri çıktı topun dibine doğru vurdu amacı arkdaşlarına güzel bir orta atmaktı ama hava o kadar rüzgarlıydı ki top rüzgarında etkisiyle bir an da yön değişltirip hızlandı ve kalecinin üzerinden doksana takıldı..Maç 2-2 olmuştu..Bütün stat ayağa kalkmıştı herkes sevinç içindeydi daha sonra son dakika da 1 gol daha atıp maçı 3-2 kazandık ve o maç sayesinde 2. lige çıktık...O maçın sonunda yaşadığım sevinci hiçbir zaman unutmadım..
|
Alıntı:
eyuphulagu Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
izmirliyigido Nickli Üyeden Alıntı
Özür dileyerek küçük bir düzeltme yapayım. O maç Ünyespor maçı olmasın. Çünkü o sene bizim grubumuzda Hopaspor yoktu.
|
O maçı statta izlediğim için o maçın Hopa maçı olduğunu çok iyi hatırlıyorum..O yıl grubumuzda Trabzonspor 3.lig takımı da vardı galiba..Trabzonsporu burada 2-1 yenmiş orada 4-1 yenilmiştik..Trabzonspor grubu 1. biz 2. olarak bitirmiştik..Bahsettiğim maçta golü atanlardan biri Abdullah Kasap namı değer Apo atmıştı...Apo sivassporun eski kaptanlarından Kadı lakaplı Hikmet Kasap'ın da kardeşi;bilmem anlatabildim mi?Bu konuda Abdullah YİĞİT ten de yardım alabiliriz diye düşünüyorum...Ünye eğer yanlış hatırlamıyorsam bizim grupta değildi..Siz başka bir yıldan bahsediyorsunuz..Ben başka bir maçtan bahsediyorum...Bilmem anlatabildim mi?
|
O zaman şöyle düzeltme yapalım. Yanlış anlama kardeşim niyetim seni haksız çıkartmak veya başka bir sebep değil. Amacım doğru olan bir tek doğruyu herkese ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak olduğu için bunları yazıyorum. Hatıralar zamanla bizi yanıltabilir ama yazıtlar hep doğru kalır.
Senin dediğin o maç 3.Ligde iken değil 1983-84 Sezonunda Amatör Ligde mücadele ettiğimiz ve 2.Kademe maçlarında Trabzonspor Amatör'ün Şampiyon olupta Profesyonel Ligler Statüsü gereği o zamanlar Profesyonel Liglerde 2 tane aynı isimde takım oynayamayacağı için çıkmayıpta bizim 3. Lig'e çıktığımız maçtı.
Ve o maçı da Artvin Hopaspor maçını da 2-1 almıştık.
Doğru diyorsun benim dediğim maçta farklı tarihte ki, 1998-99 Sezonun da 3. Ligde Şampiyon olduğumuz maçta Ünyaspor'u son 3. hafta da sahamızda 3-2 yenmiştik. Sen 3. Ligde Şampiyon olduk deyince ben bunu anladım. Senin dediğin Amatörde ki yıllarımızdı.
Zaten pek yakında Sivasspor'un bugüne 2.Ligde, 3.Ligde, Amatör de, Yükselme Grubun da, 1. Ligde ve Süper Ligde oynadığı toplam 1380'e yakın tüm maçları, golleri, skorları, tarihleri, Teknik Direktörleri vs vs vs herşeyiyle SİTEMİZDE paylaşacağım. Bunun altyapısını hazırlıyoruz. Abdullah YİĞİT kardeşime de saygılarımla tabiki onunda arşivi vardır ama bende ki arşivin kimsede olacağını tahmin etmiyorum.
Selam ve sevgilerimle kardeşim.
AYK