Cevap: Milli Takım Yine Döktürüyor.
Bu maci kaybetmemizin bir cok nedeni var. Bunlardan bazilari:
- Izlandayi cok kücümsedik. Halbuki onlar dünya kupasi elemelerinde play-off oynadi, biz ise grubu 4. bitirdik.
- Milli Takimin basinda kim olursa olsun, bazi oyuncularin sahadaki yerleri garanti (Emre, Selcuk, Burak gibi) Aceba kadroyu teknik direktörün üstünde birisimi kuruyor???
- Mac malum siferli oldugu icin izleyemedim. Yorumlara göre Emre Selcuk ve Topal orta sahada yoklari oynamislar. Peki Bundesligada rüzgar estiren Hakan Calhanoglu niye 76. dakikaya kadar yedek kulübede bekliyor??? Ondan sonra Mesut Öziller, Ilkay Gündoganlar, Gökhan Inlerler Türkiyeyi secmiyor diye kötü konusuyoruz.
- Ozan Tufan, Ersan Gülüm gibi genc ve avrupa tecrübesi olmayan oyunculari resmi maclarda oynatmak cok riskli ve yanlis. Hazirlik maclarinda ve kulüpleriyle pismeleri lazim milli takima verim saglamalari icin
Ayrica Kaleci Onur su an icin Türkiyenin bir numarali kalecisi. Yedigi goller hatali olsada ilerde milli takimin kalesini korumasi gerekir diye düsünüyorum.
3 Takimin gruplardan cikabildigi bu sistemde ilk maci farkli yenilsekte gruptan cikma sansimiz cok. Tabi bunun icin yapilan yanlislardan ders cikarilmasi gerekir ve belkide bu beklenmedik 3-0 lik agir yenilgi eski ruhun yerine gelmesinde fayda saglar (pek umudum yok ama insallah).
Bu arada gögüsünde AY-YILDIZI tasiyan her milli takim yensede yenilsede benim milli takimim. Kisiler gelip gecicidir, kalici olan armadir!