--->: 41 yıl önceki ilk resmi maçımız
&%&%&%&% DOLMAYA GIZARTMAYA BİBER %&%&%&%&%&
1980 li yıllar tam olarak anımsamıyorum... Sivassporumuz ikinci lige çıkmış acaip fiyakalıyız. Düşünün yaşımız 12-13 ve takımımız 2. ligde. O sene Trabzon Amatörle çekişmiştik ve onlar 2. lige çıkmayı haketmişlerdi. Daha sonra itirazlar kulisler biz aynen 2. ligdeyiz. O zamanlar TRT1 var sadece.. Tercüman gazetesi lig fikstürünü verecek. Sabah Gameda bayiinin önündeyim. Tercüman alacaaz ya. hay allahım bizi azarlıyor adam. Biz güç bela aldık kitağçığımızı. Şekerspor-Sivasspor Mardinspor-Sivasspor-Petrolofisi havalar o biçim... O zamanlar nerde bayraklar şapkalar yokki bilmiyoz. Saç bağlaması gibi kırmızı beyaz bir sembolüm var. Maçlara beleşcilikle giriyoz.
-Amca benide alsana aranıza...
-Gel lan sen benimle...
O yıl Yiğidom 2 puanlı sistemde 4 maçta 7 puan almış. gazeteler boy boy yiğidomuzu yazıyor. Haftanın topçusu Fethi, Cin İsmail...
Haftanın golcüsü Tamer...
Haftanın Kalecisi Ayhan...
Bu kadarmı havalı olur bir insan yaaw.. Maçlarda yerlerde oturuyoz nerde öyle tribünlerde yer bulmak...
-Gaçıl lan oradan böyüklerin dururken göççük otururmu heç..!!!!
Hele birde 2 buçukluk olarak girersek varya değmeyin keyfime.. Bir seferinde kale arkasına geçtim uzandım maç seyrediyorum. 2 buçukluğu kim takar. Kaleci koşa koşa gidiyor topu alıyor hakeme bişiler söylüyor. Hakem bana geldi ne desin
-Top toplayıcı çocukk heyy işini düzgün yap..
Neyse O sene 4 maç 7 puan ve kendi sahamızda Mavi-Beyazlı ve lig lideri averajla Petrolofisi ile oynaycaaz. Her taraf tıklım tıklım.. İğne atsan düşmüyor. Bizim takım temkinli ama karşı taraf canavar gibi oynuyor. Birde hep ofsayt taktiği uyguluyoz rakip bir iki kaçıyor ama ayhan yermi hemen çıkıp uzaklaştırıyor topu. ilk yarının sonuna doğru sarışın uzun saçlı uzun boylu sol açık olan Petrolofisli oyuncu (adını hala bugün olmuş bilmiyorum) Cin İsmail bir çıktı ofsayt diye adam bomboş kaleye yuvarladı Gol... 0-1 oldu.. O sene PTT de çalışan biraz akli dengesi zayıf ama çok zeki bir abimiz vardı Hasta Sivassporlu... Maç 0-1 olunca stadda çıt yok sadece bu bağırıyor...
-Dolmaya gızartmaya bibeeerrrrr...
Gülermisin ağlarmısın. Hiç unutmam hala gülerim...
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
Konu adres58 tarafından (29.07.2008 Saat 20:37 ) değiştirilmiştir..
Sebep: düzeltme
|