Cevap: Yazıcıoğlu Adına Spor Kompleksi
Bu yatırıma farklı yönlerden bakıyorum ben...
1- Belediyeler vergileri ve devlet bütçelerini halk kullansın diye toplar alır... İBB gibi Ankaraspor gibi ve 4 Eylül belediye gibi takımların olması şehirin sosyal yaşantısını geliştirir ancak yapılan yeni bir tesisin halk tarafından kullanılamaması, kullanılmamasına izin verilmemesi bence hatadır. Biz bu paraları bize spor alanı yapılsın diye veriyoruz...
2- İsmine takılmıyorum. Ancak Sivas için başka değerlerimiz de var. Sivas'ın en önemli caddesine Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ismi verildi. Kocaman tabelası yapıldı asıldı, Belediye hiçbir bulvara bakmadığı kadar o bulvara bakıyor, yeşillendiriyor, çiçeklendiriyor. Ancak o bulvarın devamında İnönü Bulvarı var Tren Garı ile Meydan arasında bir tek tabela yok, eskiden yazardı Yazıcıoğlu bulvarı yapılırken tabelası kaldırıldı ve yeniden konmadı. İnönü Müzesine gelince Türkiye'yi kurtaran askeri ekibin 2. Adamı, 2. Cumhurbaşkanı Sivas'ta büyümüş yaşadığı ev de müze yapılmış, sonra AB Fonları ile Cafe yapılmak istenmiş bir süre işletilmiş olsa da Sivaslının karşı çıkışı ile bu ayıptan dönülmüş bence Muhsin Yazıcıoğlu ile ne kadar gurur duyuyorsak İnönü'nün Sivasta yetişmesi ile de gurur duymalıyız...
3- Yapılması planlanan yeni Kültür Merkezinin adı da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olacak. Bazı arkadaşlar demiş ki Adı verilen başka yer var mı? Türkiye'de Onun gibi bir değer kaç tane var? Ben de soruyorum Aşık Veysel gibi bir değer Dünya da var mı? Peki Sivas'ta adının olduğu bir tek cadde, bir tek sokak, bir tek park adı var mı? Geçtim Kültür Merkezini... İzmir'de 231.000 m2 alana yapılmış Aşık Veysel Rekreasyon alanı var, Karşıyaka'da, Ankara'da Mamak'ta, Etimesgut'ta, Eryaman'da, Keçiören'de, İstanbul'da Beylikdüzü'nde, Piyalepaşa'da (Beyoğlu), Arnavutköy'de parkları var sayısız Heykeli var bu illerde, Ankara Öveçlerde, İzmir Bornova'da Kültür Merkezleri var adına... Kaçınız Yazıcıoğlu ölmeden önce Aşık Veysel adına Sivas'ta birşey yok diye şimdi savunduğunuz gibi savundunuz?
Spor kompleksine Yazıcıoğlu adı verilebilir, bir sıkıntı yok, destekte oluyorum ancak bu kompleksin halkın kullanımına açılması gerekli...
Ancak ileride yapılması planlanan kültür merkezinin adının kesinlikle Aşık Veysel Kültür Merkezi olmalı ve adının büyüklüğüne yakışan bir Merkez olmalı...
|