Alıntı:
ReFRaCToRY Nickli Üyeden Alıntı
Klübün resmi sitesine ilettiğim yazı :
Ben cefakar bir Sivasspor taraftarı olarak geçen sene Sivas'ta oynanan trabzon maçında maraton tribünündeydim. Malumunuz o maçtan dolayı ceza aldık. Koca transfer sezonu boyunca küme düşen takımlardan toplanan futbolcular dışında transfer yapamayan yöneticilerimiz bu hususta da sınıfta kalmıştır benim nazarımda. Ceza kararı tam 1 hafta önce açıklandı, hiç bir yöneticiden konuyla alakalı bir demeç gelmemesi ve cezaya hiçbir itirazın olmaması biz Sivasspor taraftarlarının sahipsiz olduğunu bir kez daha suratımıza tokat gibi çarpmıştır. Klübümüzün basın sözcüsü olarak atadığınız yönetici bu tür zamanlarda açıklama yapmayacaksa, bu gibi zamanalrda yöneticiler olarak TFF'ye gerekli itirazları iletmeyecekse niçin yönetici var bu klüpte? Bu olay Gs,Fb veya Bjk'nin başına gelmiş olsa çoktan ortalık karışmış ve ceza çoktan ertelenmiş unutulmaya yüz tutmuştu bile... Bu konudaki pasifliğiniz ve vurdumduymazlığınız biz Sivasspor taraftarlarını derinden yaralamaktadır.
|
Yapılanlar cezasız kalmamalı, elbette ceza uygulanmalı ve bunu da destekleriz...
Ancak cezalar suçu işleyenler için verilir...
Sormak lazım...
1-
5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun yürürlükten kaldırılarak, yerine; 6222 sayılı "sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine ilişkin kanun" neden getirilmiştir?
2- Stadyumlarda asayişin sağlanmasına destek için bulunan
Emniyet mensubu personelimiz, elinde kamera ile girişte başlayan takip, müsabaka esnasında da sürerken, verilen bu ceza ile kolaycılığa kaçılmış, ferdi ceza yerine toplu ceza yolu seçilmiştir.
3- Anılan müsabakada edep, ahlak dışı tavır sergileyenlere, sözlü eylemlerde bulunan gruba, otokontrol metodu ile frenlemeye çalışan bizlere de ceza verilmesine rağmen, uğranılan bu
haksızlık karşısında susan taraftar olduğu müddetçe, daha çok haksız cezalar ile karşı karşıya kalınacağını görüyorum.