Evet bir ekol yapalim hemde bizim olsun, yani dogma buyume hep Sivasli cocuklar olsun.
Bilmiyorum sizde yaparmisiniz ama ben bazen hayallere daliyorum, aklimda hep Sivas var. Ne yapilmalida Sivasdaki genc potansiyel bir sekilde Turkiye ye nam salmali diye. Benim aklima bir fikir geldi bir arastirma yaptim 22 tane orta ogrenim yani orta okul lise egitimi veren okul var bunlara ilceleremizde dahil. Bu demektirki yani 22 x 16 = 352 futbolcu eger bu cocuklari izleyecek ve degerlendirecek bir komite kurulursa ben inaniyorum ki bu 352 futbolcu icerisinden en az 10 yildiz olma adayi futbolcu bulursun. bu cocuklari Sivasspor alt yapisinda Lorant gozetiminde avrpai bir egitimle yani bu cocuklar 16-17 yaslari arasi olacaklar bu yasta verilecek duzgun bir futbol altyapisi ile hem kendi hemde Sivassporun gelecegini kurtarabilirler. hemde cok degil 2-3 icerisinde.
http://www.bvb.de/?%9E%5D%1B%E7%F4%9D*o%E6%81%9C verdigim linkte almanyanin borissia dortmund kulubunde oynayan bir Turk genci var bu cocuk henuz 18 yasinda ve gecen yil ingiliz arsenal kulubu bu cocuga 3 milyom euro bonservis onerdi ama dortmund satmadi yeni neslin Zidani deniyor. 3 milyon euro bugun Sivasspor un toplam transfere harcadigi meblayi dusunecek olursak yukarda bahsettim sekilde yetistirdigin bir futbolcudan alacagin bonservis bedeli ile Sivasi Sivasspor u Sivas halkinin yasam kalitesini sehri cok yukseklere tasimak soz konusu. cunku bizim genc neslimiz cok kalabalik ve arakadan da geliyorlar. bugun butun dunya Ajax ekolunu biliyor ve taniyoruz en son ornegi Pier di yasinin ilerlemesine ragmen Turkiye ligine yetiyordu. Aldigi alt yapi egitimi Ajax patentli idi. Eger bir ekol olusturmak istiyorsak bu bizim cocuklarimizla olmali. Nuri SAHIN sadece bir ornek buna onlarcasini ekleye biliriz avrupada oynama kabiliyeti olan Turk futbolcusu olarak hep avrupada yetismis avrupa da alt yapi egitimi almis cocuklarimizi sayiyoruz. cunki Turkiyeden gidipte orda basarili olmak cok zor cunku duzgun bir alt yapi olayimiz yok. ornek hakan sukur, rustu recber, okan buruk, oktay derelioglu, arif erdem ve emre belozoglu oynuyor gibi gorukmesine karsin onun bu elemanlar icinde en iyi alt yapi egiti aldmis bir tek futbolcu olarak gosterebiliriz ama onun dahi yeterli olmadigi emre nin bir sezon icinde en fazla 10 macta oymakla gosteriyor. Sivasin Yigido Ekolunu olusturalim, Yonetimin yapacagi is sadece bir komite kurup bu Sivas icerisinde oynayan cocuklari dikkatlice incelemek izlemek yukarda ufak bir ornek verdim lise sayisini bunlara merkez ve ilcelerimizde ki klup sayilarini eklerisek bu sayi inanin 1000 ulasir 1000 kisi icerisinden de herhalde bir 15 kisi cikartabiliriz. Zaten cikmiyor ise Sivas degil Turkiye nin gelecegi yok olmus demektir.
Benim Yigido Ekolu onerim bu...