Cevap: Kime Hizmet Ediyorsunuz ?
Sayın editör çok güzel bir konuya temas etmiş. Uzun zamandır benimde bu konularda bazı önerileri ve isteklerim olmuş ve adeta bu site yöneticileri tarafından es geçilmişti. Şimdi ise yeni yeni kamuoyumuza düşüyor geçte olsa. 1-Bakınız bir çok maç öncesinde rakip taraftar sitelerine girip yorum yazmak istiyorsunuz vede bunda başarılı olamıyorsunuz. Bunun sebebi ise gayet açık: Maç arefelerinde size izin verilmiyor. Yani üye olamıyorsunuz. Çünkü onlar havalarının bozdurulmalarına müsade etmiyorlar ve sizin yapacağınız yorumlarada ihtiyaç yok. Bizde ise ne oluyor, isteyen istediği zaman giriyor vede üye oluyor. O zaman sitemize ipsiz sapsız birsürü adam girip bir bomba bırakıyor ve ortamımız geriliyor. Bu bence ister laçkalık ister ciddiyetsizlik yada ne demek istiyorsanız öyle bir durum. Bizim sitemiz özel ise özel üyelik günleri olmalı ve her isteyen elini kolunu sallayarak girmemeli. Artık binleri aşan bir üye sayımız var, biz birbirimize yeteriz evelallah. Tüm arkadaşlarımız pırlanta gibi. Neden bu arkadaşlarımızın erkeği ile bayanı ile sinirlerini geren kişilere üyeliği mecbur tutuyoruz.
2- Sivasspor.com haricinde özellikle bir iki tane internet spor sitelerine giriyorum şahsım adına. Örneğin ajansspor takılıyorum sıksık. Orada ise otokontrol sistemi ile haber yorumları denetleniyor. Etik ilke kuralları var fakat bu kurallar tüm taraftarlara eşit sayıda kullanılmıyor. Mesela geçen gün yeni transferimiz Zita Mbanangoye hakkında Trabzonluların küçük düşürücü ve edep sınırlarını aşan yorumları yayınladılar. Tabi insanın sinirleri ister istemez bozuluyor. Aksinin cevabını siz verdiğinizde vede daha üsturuplu bir şekilde yazdığınız halde sizin çifte standarta uğradığınızı görüyorsunuz. Şimdi diyeceksinizki ne yapmamız lazım. Girmeyeceğiz yorum yazmayacağız arkadaşlar. Ve bunuda özellikle Sivasspor haberlerinde yorum yazarak son tepkilerimizi gösterip sadece okuyucu olarak göstereceğiz. Yalnız bizim siteyede iş düşüyor. Çünkü basın ve haber konusunda çok eksiğimiz var. Çoğu haberleri sitemizden önce başka yerlerden duyuyoruz. Yani çok yavaşız vede geriden geliyoruz. Biraz daha mod sayısı yükselmeli ve ana sayfada yayınlanan haber sayısı artmalı. Mesela 6 değil 8 yada 10 resimli haber olmalı. Php tabanı kullanıyoruz. Küçük bir web ayarlarında oynamamız kafi. Bunlar aslında küçük ama önemli detaylar diye düşünüyorum. Sitemie uzun ama çok uzun zamandan beri üyeyim. Taa önceki arayüzden beri. Ama işte bu konulara ben çok takıntılı kaldığımdanmıdır nedir yada bizimde ayrıcalıklı olduğumuzu düşündüğümdenmi bu şekilde bir öneri sunuyorum. Tabi kaale alınmayacağını tahmin ettiğimden sadece bir öneriden ibaret kalacağınıda sanıyorum.
Saygılar selametle...
Atilla
Düşerken iki şeyi unutma!!!! Kimin seni ittiğini ve kimin seni tutmadığını... Ayağa tekrar kalkınca lazım olacak...
.
KAFKAS ATASÖZÜ
|