Cevap: Kamanan'dan Şok Sözler
Memleketim insanı gene en duygusalından yorumlara başlamış.
Sivas'ı yorumlarken nasıl bir hayat beklediğiniz, günü nasıl geçirdiğiniz ve bir şehirden ne anladığınızı yazarsınız. Nitekim öyle olmuş.
Bir başkasının yorumu da gayet açık bir şekilde size ters gelebilir.
Bu şehre aşık, yedi ceddi bu topraklarda yaşamış ve bu şehir insanına hizmet eden bende Kamanan'ın bu şehirle ilgili tespitlerine bir yerde katılıyorum..
Yeni Eskişehir'den geldim, gidinde yaşam alanları, ortam, imkan görün, soğuğa daracık sokaklara, karmaşık trafiğe rağmen insanların alternatifliliğini ve mutluluğunu görün...
Futbolla ilgili analizlerim ise bam başka...
Kamanan son vuruş adamı, hava topları değil ayağına gelen toplarda son vuruşları açısından bu takımın gördüğü en iyi oyuncu diyebilirim.
Ama asla top taşıma top saklama pozisyon yaratma, başkasına gol attırma ve hava toplarında ise çok vasat. Tıp ki bir zamanların Chetkowu gibi.
Bizim oyun anlayışımıza ve takım yapımıza şu an uygun değil.
Kim topu orta sahadan hazırlayacak, kim karşı defans oyuncusunu mücadelesi ile eksilterek Kamanan'a topa vuruş ortamı yaratacak?
Defans ağırlıklı ve uzun toplarla oynayan bir vaziyette sahaya çıkıyoruz bu da Kamanan'a asla uygun bir tarz değil. İkinci yarı ileri dönük oyun kurgulandığında ya da cidden gole ihtiyacımız olduğunda bir umut diyerek oyuna alınıyor...
Kamanan bence orta saha kuvvetlenmesini ve Mehmet'in gelmesini beklemelidir. Bunlar olmadan Kamanan her zaman ilk 11'e çıkamaz..
Sağlıcakla...
Hastalık riski / Aşı riski >1 ise aşı olmak zorundasınız.
Hastalık riski / Aşı riski <1 ise aşı olmamalısınız..