Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Cevap: Maçı değerlendirelim
Alt 21.08.2010, 22:53   #21
tekdoktirin
Usta Yiğido

263 Mesajına 343 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 812 tekdoktirin COK SEVILEN BIR KISItekdoktirin COK SEVILEN BIR KISItekdoktirin COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Maçı değerlendirelim

İYİ SONUÇ BENCE KOLAY DEİL
tekdoktirin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.08.2010, 22:54   #22
ilteriş58
Tecrübeli Yiğido

ilteriş58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

64 Mesajına 74 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ilteriş58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

6 tane sarı kart görmemiz gelecek haftalarda bizi zorlar..
Alt 21.08.2010, 22:58   #23
B.DUMANLI
Usta Yiğido

2.031 Mesajına 3.824 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1105 B.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekannt

Havanin sicakligi bahane.Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.Ayaga kadar gelen imkani, galibiyeti biz adeta beceriksizligimiz sayesinde harcadik.Macin özetlerinde M .Yildiz´in kacirdigi 3 gol varki bunu sicak havaya baglamak ne derece dogru olur bilemiyorum.Sivasspor´un golcüsü yok.Suarez´in sakat ve Kamanan´in olmayisi,M.Yildiz´in son vuruslardaki isabetsizligi,bugün Antalya´ya beraberligi altin tepside sunmamizi sagladi.M.Yildiz topu iyi sakliyor olabilir,ama iyi bir golcü asla degil.Takimin en iyisi Zita idi Bakkal onu oyundan aldi.Onun yerine Ugur Kavruk´u oyuna alarak oyunu ,beraberlikle bitirmemizi sagladi.Bizi bekleyen en büyük tehlike cok cabuk sari kart görüyoruz.
B.DUMANLI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda B.DUMANLI'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 21.08.2010, 23:07   #24
SEVDAMSIN58
Tecrübeli Yiğido

SEVDAMSIN58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

138 Mesajına 158 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 688 SEVDAMSIN58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

MACTA BIRTEK HAKEM GOZE CARPIYORDU BASKA GOZE CARPAN YOKTU
INSANLIKTAN BASKA HERSEY YAPTI BIR INSAN ANCAK BU KADAR CIRKEF OLABILIR BUNU GOREVLENDIRENLERI SIDDETLE KINIYORUM KENDINI YONETECEK KAPASITESI OLMAYANLARI GETIRIP MILYONLARI ETKILEYECEK MACLARI YONETTIRENLERI BIRKEZ DAHA KINIYORUM VE HEP KINAYACAGIM BU INSANLIK AYIBIDIR DUNYA BUNU GORMUYORMU SANIYORSUNUZ OZELLIKLE NEDEN SIVASIN MACLARINDA BU HAKEMLER BOYLE CIRKEFLESIYOR DEMEKKI BUNU BIR YAPTIRAN VAR YOKSA BILIYORUZKI HICBIRSEY DURUP DURURKEN OLMUYOR BU ACIZLERIN BIRYERLERDEN DESTEGI OLMASA BOYLE SEYLERE KALKISAMAZLAR
SEVDAMSIN58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.08.2010, 23:11   #25
rmznshn
Acemi Yiğido

68 Mesajına 228 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 675 rmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISIrmznshn COK SEVILEN BIR KISI

İYİ KALECİ BİR PUAN DEMEKTİR.
Temposu yüksek, zorlu, mücadelesi Avrupa standartlarında olan bir Galatasaray maçından sonra moralli bir şekilde gidilen Antalya deplasmanından alınan bir puan her ne kadar kaçırdığımız gollerin neticesinde aslında 3 puandan olduk desek bile bence çok önemli. Zira Antalyada hem sıcaklık hat safhada, hem nem çok yüksek oranlarda hem de maçın hakeminin maça ağırlığını koyamayıp verdiği yanlış kararlar ve kartlar oynanan oyunun kalitesini düşürdü. Geçen haftaki Galatasaray maçının sahadaki dizilişi ve Hayrettin-Ferhat değişikliği dışında aynı kadrosuyla maça başladık. Zaten Mesut Bakkal ile geçen sezon oynadığımız 7 maçın hepsinde de sahaya çıkan ilk onbirinin sekizi hiç değişmiyordu. Kadroda istikrarı yakalarsak ilerleyen haftalarda daha çok faydasını göreceğiz.
Aslında maçın geneline baktığımızda oyuncu değişiklikleri hariç galibiyet için gerekli oyunu ve pozisyonları yakaladık ama belki şansız belki beceriksiz belki de gereksiz paslar yüzünden değerlendiremedik. Oyuncu değişikliklerimizin tek sebebi olarak futbolcuların yorulmalarını görüyorum. Geçen haftaki çıkan iki oyuncu Zita-Cihan ikilisi bu maçta da oyundan alındılar. Bu da gösteriyor ki Zita-Cihan ikilisi Mesut hocanın oyun anlayışında önemli yer teşkil ediyor. Onlardan maksimum mücadele ve fizik güçlerini sahaya yansıtmasını istediği ortada. Tabi ki Zita-Cihan ikilisinin yerlerine giren Uğur-Erman ikilisi oyuna beklenen katkıyı sağlayamadılar. Farklı alternatif isimler bulmak ve faydalanmak artık Mesut hocanın görevi.
İlk yarı Antalyanın golü gelene kadar gol atmak için gerekli atakları özellikle sağ taraftan Apo ve Zitanın katkılarıyla fazlasıyla gerçekleştirdik. Ama golü bulmadan kalemizde golü gördük. Bence bu golde defanstaki İvanovsun Titayı tanımamasının etkisi çok. Tamam atılan golün güzelliğine bir şey demiyorum ama eğer Titayı tanısaydı İvanovs o pozisyonda daha yakın durup vurmasına müsaade etmeyebilirdi. Çok geçmeden beraberlik golünü bulduk. Hem de kornerden. Zira geçen sezon kornerlerde etkili değildik. Ceyhunun duran toplardaki ustalığının meyvelerinden daha çok yararlanırız umarım. İkinci yarı ise sıcak havanın etkisiyle daha fazla yorulduk. O yüzden rakip kaleye gitme girişimlerimiz sadece Ferhatın Mehmet yıldıza yaptığı orta dışında kişisel olarak kaldı. Yani kendinde güç bulan topu kaleye götürsün mantığı çıktı ortaya.
Takım olarak gerekli mücadelemizi sahaya yansıttık. Apo geçen haftaya göre daha çok hücuma katıldı, daha önde bastı. Ferhat ise gençliğinin verdiği tecrübesizlikten dolayı rakibi karşılamada sıkıntı çekti. Hayretini aradık bence. Çünkü hayrettin rakibe önde basıp döndürmeyen bir yapıda oynuyor. Fizik olarak da Ferhat iki gömlek üstün. Yine de Ferhatın ilerleyen maçlarda oyun mantalitesini geliştireceğini düşünüyorum. Sedat ve ivanovs iyilerdi. Fakat gördükleri kartlar başka maçlarda sıkıntıya sokabilir bize. Kadir aslında maçın görünmeyen kahramanlarındandı. Mehmet nas ile birlikte çok çalıştılar ve verilen görevi yerine getirdiler. Kadir biraz daha öne oynarken dikkatli ve cesaretli olsa Sivassporun oyun anlayışı da olumlu yönde değişecek. Mehmet yıldız tek forvet oynamanın zorluğunu zaman zaman maç içnde yaşadı. Ceyhuna takımın topu aktaramaması Mehmeti çok yordu. Ceyhun hücumda etkisizdi. Belki geçen haftaki oyununu bekliyorduk ondan. Yine de alınan bir puanın değerli olduğunu düşünen biri olarak ne ceyhuna ne de Mehmet yıldıza söyleyecek bir şey yok. Çünkü bu iki futbolcu da şu anda takımda alternatifsiz olarak oynuyorlar. Bunu da görmezlikten gelmemek gerekir.
Mesut hocanın çıkardığı kadro doğru. Oyuncu değişiklikleri belki geç oldu ama sebepleri ve giren isimlerin tercihi doğruydu. Yalnız Keita iki haftadır 18 kişilik maç kadrosunda yoktur. Bu maçta Pedrieli de almamıştı. Bunun sebeplerini merak ettim doğrusu. Özellikle Keitayı. Çünkü Saido transferi için de uğraş veriliyor. Acaba Mesut hoca Keitayı kafasından sildi mi? Bunu bir iki hafta sonra anlarız.
Son paragrafı yazımda kullandığım başlığa ayırmak istiyorum. Daha öncede kullandım. Futbolda bir tabir vardır. “İYİ KALECİ BİR PUAN DEMEKTİR” . Belki henüz Ramaviç için iyi kaleci demek erken. Belki oynadığı son iki maçtaki bazı toplara çıkmadaki tereddütleri oldu. Ama bunlara rağmen sanki bana iyi bir kaleci transfer ettiğimizin sinyallerini veriyor. Zira iki maçtaki refleksleri ( bu maçtaki Titanın kornerini çıkarması gibi) bu düşüncelerimin oluşmasına sebep olmakta. Galatasaray galibiyetinin anlamlı olması için bu maçtan puansız ayrılmamamız gerekiyordu. Bunu başardık. Şimdi bu alınan bir puanın değerini koruması için içerdeki Bursa maçını galibiyetle geçmemiz gerekiyor. Bunu yapacak gücümüz var. Özellikle dolu tribünler önünde bunu da yapacağımızı temenni ediyorum.
Saygılarımla…
rmznshn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 8 Kullanıcı rmznshn'a Teşekkür Ediyor...
Alt 21.08.2010, 23:17   #26
Besyo_cu
Usta Yiğido

Besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2.819 Mesajına 8.169 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1290 Besyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende Zukunft

Evimizde 3 puan arkasından da deplasmanda alınan bir puan bizim için çok iyi. Maçı değerlendirecek olursak da kazanaçağımız maçı berabere bitirdik. Hucum anlamında biraz sıkıntımız var.

Genç Ferhat'ın bu kadar ağır kalması ise üzerinde durulması gereken önemli bir konu.
Besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.08.2010, 23:17   #27
eyuphulagu
Usta Yiğido

1.466 Mesajına 3.580 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 913 eyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOKeyuphulagu FAZLA SÖZE GEREK YOK

Maçla ilgili yorumumu daha sonra yapacağım..Arkadaşlar Ferhat çok iyi bir kumaş;ama bu oyuncu henüz 21 yaşında ve geldiği takım Hannover96 nın 2. takımından alındı..Almanaya Bundesliga da hiç oynamamış bir oyuncu..Bırakın Bundesliga yı Almanya 3. liginde bile oynamadan bize Honnover'in 2. takımından alınana bir oyuncu...Ferhat'ı bu kadar eleştirisek onu hemen kaybederiz..Onun şanssızlığı geçen yıl fazla maç oynamadan Trabzonspor maçında birdenbire oynatılıp ,kötü oynaması...O maçta Ferhat Trabzsporlu Ömer Aysan ve Serkan'a karşı tek başına kalıp o ağır sahada iyi oynayamamasıydı...Çünkü o maçta Ferhat Serkan ve Ömer A. gibi 2 kanataoyuncusuna karşı kendisine yardım eden başka oyuncu olamdığı için tek başına kalmış ve sık sık da açık varmişti..Bu maçata da önünde kim oynadı merak ediyorum..Büyük ihtimalle savunma yönü iyi olmayan Cihan oynadı..Halbuki onun önünde savunma yönü iyi olan bir oyuncu mesela Keita oynasaydı ona yardım gittiği için daha başarılı olabilirdi..Hayrettin de geçen sene önünde oynayan oyuncular iyi olmadığı veya kendisine yardım gelmediği için zor anlar yaşamıştı...2. olarak ister yabancı ister yerli olsun bazı hocaların bir huyu vardır;ben bu huylarını hiç sevmem:Bu tür hocalar gittikleri takımlara eğer yanlarında oyuncu götürdülerse mutlaka götürdükleri oyuncuyu 18 kişilik kadroya alırlar ve zaman zaman da oynatırlar..Mesut hoca da Sedat Y. kardeşimizi bu şekilde oynatıyor..Sedat inşallah beni yanıltır takıma katkı yapar...Sedat kardeşimiz geçen geçirdiği sakatlıklardan dolayı son 5 yılda lig A dahil birçok takımımızda oynadı..Geçen yılda Kasımpaşa kadrosunda olmasına rağmen malesef çoğu maçta ilk 18 e bile girememedi ve ligi tamamladı..Şimdi soruyorum Sedat Y. kardeşim Keita ile aynı mevkide oynamasına rağmen Sedat'tan daha kötü mü bir oyuncu?Acaba hocamız bu yıl Keita takıma 1 hafta geç geldi diye bu oyuncuyu onun için mi oynatmak istemiyor?SedatY. ın son durumunu hepimiz 4 Eylül Belediye maçında gördük;ben bu oyuncunun bu formuyla şu anda Sivassporun 18 kişilik kadrosuna girmemesi gerektiğini düşünüyorum...Hoca 32 yaşındaki Sedat'ı kazanayım derken inşallah yerinde oynayan diğer oyuncuları kaybetmez...Keita henüz 23 yaşında 3 senelik de sözleşmesi var ama Sedat'ın mukavelesi 1 yıllık...Mesut hoca Ferhat2ı daha iyi motive edip daha iy hazırlamalı ve önünde de savunma yönü iyi olan bir oyuncuyu MUTLAKA oynatmalı...Depalasmanda alınan puan çok önemlidir...Haftaya Sivassporu daha zor bir maç bekliyor...
eyuphulagu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda eyuphulagu'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 21.08.2010, 23:35   #28
xadox
Yiğido

xadox - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

99 Mesajına 154 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 672 xadox FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

takimi elestirmeye hic gerek yok, bu havada deplasmanda 1 puan cok iyidir, milyonlarca eurolar harcayan besiktasda evinde ibb ye yenildi unutmayin, her zaman takima destek olmaya devam bizler futbolculara güvenelimki onlarda ruhlarini ortaya koysunlar
xadox isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.08.2010, 23:39   #29
58akif34
Usta Yiğido

58akif34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

791 Mesajına 2.261 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 766 58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein58akif34 kann auf vieles stolz sein

bu ortamda macı bıtırebilen bütün futbolcularımız sahanın yıldızı hakem sahanın en kötüsü necatı sahanın karakter eksıgı oyuncusuydu
58akif34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.08.2010, 23:40   #30
pover58
Usta Yiğido

501 Mesajına 741 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 808 pover58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

1 erman bu takımın oyuncusu degil.
2 haytettinin yedegi yok tsahabalala burda çok gerekli
3 mehmet çok yavaş kalıyor ceyhunla anlaşamıyor
4 ceyhun daha sakin olmalı
5 ermanın yerine hoca keytayı almalıydı
6 hava sıcaktı 1 puan idare eder
7 bursa maçında daha derli toplu oynayıp geçen yılın acısını şampiyondan alacagımıza inanıyor takıma başarılar diliyorum.
pover58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
değerlendirelim, maçı