Geçen memlekete gittiğimde lisanslı ürün almak için can atarak Store'a uğradım. Burada genelde herkes formadan bahsetmiş. Fakat gündelik hayatta kullanmak için daha düz tasarımlı, sadece ufak ama kaliteli bir logo bulunduran düz ve polo yaka t-shirt'ler, uzun kollu sweatshirt ve eşofman altları vb. ürünlerden almak istedim. Fakat aradığımı (azıcık bile olsa) bulamadım. Senelerdir Süper Lig'de oynayan bir takımın lisanslı ürünleri bu kadar uyduruk olabilir mi Allah aşkına? Yani alıp getirip giymeye utanırsın; logolar uyduruk (hatta çoğunda yok), ürünler kalitesiz. Yalnızca kravatlar biraz düzgündü ama sadece onunla olmaz. Ayrıca renklerimiz kırmızı-beyaz olduğu için her şeyin bu renklerde olmasına gerek yok, siyah ve gri gibi formalarımızda zaman zaman olan renkler de kullanılmalı.
Bunların dışında, geçenlerde bir forumdan arkadaş çok güzel bir konu açmıştı, logomuzun adam gibi her yerde aynı kullanılmamasıyla ilgili. Dünya markalaşma süreci ve burada logoların önemini anlayalı seneler geçti, bizde hala otobüste başka tesiste başka lisanslı üründe başka saçmasapan logolar var. Taraftarın bu işe mutlaka el atması gerekiyor.
Şu posttaki chatlaq isimli arkadaşın resimli gönderisine herkesin dikkatini çekmek istiyorum:
http://www.sivasspor.com/forum/showt...231#post781231
Lisanslı ürünlerin mantığı şudur; takımını sembolize eden kaliteli ürünlere muadillerinden biraz fazla para vererek hem kulübüne destek olursun, hem de gururla giyersin. Bu şartlar sağlanmadan gidip de pazardan alınmış gibi, üstünde Word'deki WordArt'da yazılmış gibi yamuk yumuk "Sivasspor Yiğidolar" baskısı olan uzun kollu atletleri alarak kulübümüze destek olamadığımız gibi, sağda solda da rezil oluruz.
Umarım bu mevzuya artık bir el atılır.